Search

“Ψηφίδες” η ποιητική συλλογή της Νίκης Παπαθεοχάρη

«Ξωτικά θέλω να ‘χω μοντέλα

Απ’ το φόβο μου μη και σκουριάσω»….

Η Νίκη Παπαθεοχάρη με τις «Ψηφίδες» αγκαλιάζει την αέρινη έκφρασή της, παίζει μοναδικά με τη δύναμη των λέξεων που ‘ηχούν’ την απίστευτη ενέργεια και το πάθος της για τη ζωή και τον έρωτα.

Με τις ‘ψηφίδες’ της επικοινωνεί μοναδικά και το μωσαϊκό της ποίησής της ‘αγγίζει’ αρτηρίες αυτογνωσίας…Τα μοντέλα της ξωτικά, παραμυθένια σαν την ίδια.

Συγκρούεται με ό,τι άσχημο…Απεχθάνεται τη βόλεψη και σμιλεύει το ‘κάλλος’ της διάφανης αλήθειας. Ταξιδεύει την ανάγκη της για ελευθερία και τη συναρμόζει με την πειθαρχεία και το απύθμενο πάθος της για την άσκηση της ελεύθερης βούλησης.

Ξεχειλίζει από αγανάκτηση για την έλλειψη δικαιοσύνης. Μέσα στα ποιήματά της η ‘αγνή’ παιδικότητα της ακουμπά τον προβληματισμό και τη μελαγχολία, καθώς η πραγματικότητα αποχρωματίζεται εθελοντικά από τη φαντασία. Η εφηβική προσδοκία του έρωτα σε ξαφνιάζει απροσδόκητα με το ώριμο και ασύνορο πάθος της. Οι «Ψηφίδες» της Νίκης Παπαθεοχάρη είναι η νέα πρόταση στο καμβά της σύγχρονης Ελληνικής ποίησης…

Η Νίκη Παπαθεοχάρη…

Η Νίκη Παπαθεοχάρη, σύζυγος του επιχειρηματία Γιάννη Παπαθεοχάρη, μητέρα του Διογένη και του Απόλλωνα είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Παπαθεοχάρη.

Πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, εξειδικεύτηκε στη λατινική λογοτεχνία.

Διπλωματούχος της Σχολής Ξεναγών, απόφοιτος της Casa d’Italia, κάτοχος του Proficiency του St.Patrick’s College και του διπλώματος «Κοινής Αγοράς» του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Υπήρξε αθλήτρια στίβου με σημαντικές διακρίσεις και εργάστηκε ως αεροσυνοδός στην Ο.Α.

Στιχουργός με ιδιαιτερότητα και πάθος.

Καλλιτέχνης μιας ξεχωριστής μορφής τέχνης. Οι σκηνικές πλαστικές της δημιουργίες «Βακχικές διαστάσεις» από υλικά του βυθού της θάλασσας είναι ένα είδος πρωτοποριακής τέχνης που προάγει τη σχέση μύθου και σουρεαλισμού.

Η ποίηση της αδέσμευτη, όπως και η ανήσυχη φύση της!

«Παίρνω το πάθος μου αγκαλιά

Και σκηνικό δικό μου

Τραβάω τη χρυσή κλωστή

Ξηλώνω το θεριό μου, στέγασα όλους τους θεούς,

Εκτός…τον εαυτό μου»

από τη Βίκυ Μπαφατάκη, Αρχαιολόγο – Επικοινωνιολόγο

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close