Search

Το Παγκόσμιο Βραβείο Αθλητισμού 2013 από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca (Βατικανό) στον Έλληνα καλαθοσφαιριστή Βασίλη Σπανούλη

Μεγάλη τιμή και αναγνώριση για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδας, Βασίλη Σπανούλη, αλλά και για την χώρα, το 1ο Βραβείο Αθλητισμού από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό.

Η απονομή του Βραβείου θα πραγματοποιηθεί στην ετήσια τελετή το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 στην πόλη του Βατικανού, παρουσία δυο Καρδιναλίων, των Dario Castrillon Hoyos και Peter Turkson και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και επιστημονικό χώρο παγκοσμίως.

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, η Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία έθεσε και την υποψηφιότητα του Βασίλη Σπανούλη στην κατηγορία βράβευσης νέων αθλητών έως 35 ετών, δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής και περήφανη που το παγκόσμιο βραβείο αθλητισμού φέτος έρχεται στην Ελλάδα και στον Βασίλη Σπανούλη. Είναι ένας παίκτης με μεγάλο ταλέντο, υψηλές αθλητικές επιδόσεις και διακρίσεις, με ήθος… παράδειγμα αθλητή και ανθρώπου στα γήπεδα. Κοσμεί το Ελληνικό μπάσκετ και σαφέστατα είναι ο καλύτερος παίχτης στην Ευρώπη. Η Κριτική επιτροπή τον επέλεξε ανάμεσα σε δεκάδες αθλητές υψηλού βεληνεκούς από όλα τα αθλήματα παγκοσμίως και ως Ελληνίδα αισθάνομαι διπλά υπερήφανη για την δικαίωση της πρότασής μου στο πρόσωπο του Βασίλη Σπανούλη».

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, Μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Βραβείων δήλωσε για την βράβευση του σπουδαίου Έλληνα καλαθοσφαιριστή «Συγχαρητήρια στον Βασίλη Σπανούλη. Η βράβευσή του τιμά το Ελληνικό μπάσκετ και δικαιώνει το ταλέντο και το ήθος του παίκτη».

Ο Βασίλης Σπανούλης στην ανακοίνωση του Βραβείου του, ανέφερε «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά η βράβευσή μου τόσο για μένα, για την ομάδα μου, τη χώρα μου. Είναι μια ευχάριστη έκπληξη». Τόσο η διοίκηση όσο και η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού χαιρέτησαν με ιδιαίτερη χαρά την βράβευση του Σπανούλη.

Ο σπουδαίος Έλληνας παίχτης θα ταξιδέψει στο Βατικανό, στην μεγάλη επιστημονική, καλλιτεχνική και αθλητική τελετή όπου σημαίνουσες προσωπικότητες, αλλά και ταλαντούχοι νέοι από όλο τον κόσμο θα παραβρεθούν για να βραβευτούν, αλλά και για να προωθήσουν τον πολιτιστικό και κοινωνικό εθελοντισμό, τις ανθρώπινες αξίες, τη φιλία των λαών, αλλά και να δώσουν νέες πλεύσεις σε όλους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Στην ίδια τελετή θα απονεμηθεί το Βραβείο Επιστήμης στην Eλλάδα, στην Καθηγήτρια Παλαιοντολογίας Ευαγγελία Τσουκαλά του ΑΠΘ για το τεράστιο επιστημονικό της έργο και για την ανακάλυψη του μεγαλύτερου μαστόδοντα 5,2 μ. στην περιοχή των Γρεβενών, καθώς επίσης και στον φιλέλληνα ερευνητή παλαιοντολογίας, Ολλανδό Dick Mol.

Ποιος είναι ο Βασίλης Σπανούλης

Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1982 στην Λάρισα και ξεκίνησε την καριέρα του στον Γ.Σ. Λάρισας, παίζοντας στην πρώτη ομάδα από το 1999. Το 2001 μετακόμισε στο Μαρούσι και την επόμενη σεζόν αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Το 2003 ανακηρύχτηκε καλύτερος νέος και κορυφαίος 6ος παίκτης του EuroChallege Cup, στο φάιναλ-φορ του οποίου έφτασε με το Μ γώντας την ομάδα του και στην 2η θέση του Ελληνικού πρωταθλήματος, το 2004. Το 2005 πήρε μετεγγραφή στον Παναθηναϊκό, κατακτώντας το νταμπλ (πρωτάθλημα-Κύπελλο) το 2006. αρούσι, οδη

Το ίδιο καλοκαίρι, υπέγραψε στους Χιούστον Ρόκετς (είχε επιλεγεί στο Νο51 του ντραφτ του ΝΒΑ το 2004 από το Ντάλας και τα δικαιώματά του μεταφέρθηκαν στο Χιούστον), στους οποίους έμεινε ένα χρόνο, επιστρέφοντας το 2007 στον Παναθηναϊκό.

Με τους «πράσινους» κατέκτησε άλλα τρία πρωταθλήματα (2008, 2009, 2010), δύο Κύπελλα (2008, 2009), και την Ευρωλίγκα του 2009!

Το 2010 άφησε το «τριφύλλι» για τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό, με τον οποίο κέρδισε ένα πρωτάθλημα (2012), ένα Κύπελλο (2011), δις (2012 και 2013) την Ευρωλίγκα και πριν μερικές μέρες το Διηπειρωτικό Κύπελλο! Αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πέρυσι και 3 φορές MVP του φάιναλ-φορ (2009, 2012, 2013).

Έχει δύο βραβεία πολυτιμότερου παίκτη του Ελληνικού πρωταθλήματος (2009, 2012) και ένα ακόμη Διηπειρωτικού Κυπέλλου (2013). Το 2012 βραβεύτηκε ως κορυφαίος καλαθοσφαιριστής της Ευρώπης και το 2009 των Βαλκανίων. Έχει συμμετάσχει σε 7 All Star Game του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Με την Εθνική Ελλάδος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα και του 2008 στο Πεκίνο (η ελληνική ομάδα τερμάτισε 5η και στις δύο διοργανώσεις). Ενώ ήταν πρωταθλητής Ευρώπης το 2005 στο Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 (Σαϊτάμα-Ιαπωνία) και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009 στην Πολωνία!

Με τις «μικρές» εθνικές έχει ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Νέων (κάτω των 20 ετών) το 2002 στην Λιθουανία, ένα χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων, το 2000 στην Κροατία και ένα ασημένιο με την Μεσογειακή ομάδα, στους Αγώνες του 2001 στην Τυνησία. Ήταν επίσης MVP του τουρνουά «Ακρόπολις» το 2007 και το 2009. Την τελευταία διετία θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης που αγωνίζεται στην Ευρώπη, ενώ είναι παντρεμένος με την πρώην Σταρ Ελλάς, Ολυμπία Χοψονίδου και είναι πατέρας 3 αγοριών.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τους: Γιώργο Δελή φοιτητή Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αδαμόπουλο

Γραμματεία Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca
segreteriagr@premiosciacca.it
premiosciaccagr@gmail.com

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close