Search

Στέφανος Αγιάσογλου: Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας Ν.Δ.

Η κυβέρνηση του μνημονίου κατήργησε τα Υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού, που συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη.

«Η ναυτιλία στηρίζεται στη ναυτοσύνη των Ελλήνων που πρωτοπορούν και ταυτίζονται με το θαλάσσιο στοιχείο», αναφέρει ο  Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομολόγος Στέφανος Αγιάσογλου, «εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο τρόπο τους καρπούς του κυριαρχώντας σήμερα στην παγκόσμια ναυτιλία.

Η κυβέρνηση του μνημονίου κατήργησε τα Υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού, θεωρώντας τα μάλλον περιττά, ενώ είναι οι δυο τομείς που έχουν αποδείξει ότι συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο όρος ανάπτυξη απουσιάζει τυπικά και ουσιαστικά από τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την οικονομία και την κοινωνία.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να διδαχτεί, όσον αφορά την Εμπορική Ναυτιλία, από τα στοιχεία που την έκαναν την πρώτη δύναμη στον κόσμο, την εξωστρέφεια και την προσαρμοστικότητα, τα οποία, σε μια παγκοσμιοποιημένη και σχεδόν τέλεια ανταγωνιστική αγορά στην πράξη λειτούργησαν σαν καταλύτες επιτυχίας. Και τα δυο συνοψίζονται σε μια λέξη την ανταγωνιστικότητα που σημαίνει την δυνατότητα να διαχειριστείς τα κόστη σου, να αυξήσεις τα έσοδα σου και να δημιουργήσεις ανάπτυξη για σένα και τους γύρω σου.

Εμείς κατέχουμε και σχέδιο και βούληση για την ανάπτυξη της Εμπορικής Ναυτιλίας. Θα το εφαρμόσουμε και θα το πετύχουμε».

Από τη Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: «Κόσμος Σαββατοκύριακο»

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close