Search

Σπύρος Γαληνός: Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιφερειακής Πολιτικής της Ν.Δ. & Βουλευτής Λέσβου

«Ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας».

Η περιφέρεια δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι μέρος της λύσης. Πρέπει να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας και να δοθεί προστιθέμενη αξία στην πρωτογενή παραγωγή, επισημαίνει ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Σπύρος Γαληνός.

Σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα με τα μέτρα που παίρνουν στερούν την περιφέρεια από τους κρίσιμους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για να συγκρατηθεί ο κόσμος στην ύπαιθρο. Πολύ μικρή εξοικονόμηση πόρων έχει υψηλό κόστος γιατί οδηγεί στην εξουθένωση των τοπικών κοινωνιών ενώ παράγει ένα μοντέλο υδροκεφαλικών τοπικών αστικών κέντρων Ισχυρή πρωτογενής παραγωγή με ερημοποίηση της υπαίθρου πολύ απλά δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Βουλευτής Λέσβου θεωρεί, ότι πρέπει να δημιουργηθούν τα αναχώματα σε αυτή την διαδικασία, να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, να απαλλαγεί ο πρωτογενής τομέας από τις πολυποίκιλες δυσλειτουργίες και τις ολιγοψωνιακές καταστάσεις που τον καταδυναστεύουν. «Για να απεγκλωβιστούμε από το πρόβλημα πρέπει να επενδύσουμε στην λύση, η ανάπτυξη της περιφερείας και της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής είναι μονόδρομος».

Ποιος είναι ο Σπύρος Γαληνός!

Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Είναι έγγαμος και έχει δυο γιους.

Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης (1990-2002), Νομαρχιακός Σύμβουλος Λέσβου 2003-2009 και Αντινομάρχης Λέσβου.

Εξελέγη Βουλευτής Λέσβου στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Είναι Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και Μέλος στις Ομάδες Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια της Ιταλίας, της Νοτίου Αφρικής και της Τσεχίας. Τον Ιανουάριο του 2011 ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Τομεάρχη Περιφερειακής Πολιτικής της Ν.Δ.

Από τη Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: «Κόσμος Σαββατοκύριακο»

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close