Search

Μανώλης Αγγελάκας: Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας

«Η Ν.Δ. είναι ένα ανοιχτό κόμμα σε όλους τους πολίτες».

Προσηνής, ευπροσήγορος και έμφυτα ευγενής ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ., Μανώλης Αγγελάκας με καινοτόμες προτάσεις και άμεση επικοινωνία με τον πολίτη και τους ανθρώπους πολιτικής ευθύνης του κόμματος, αποκαλύπτει την ανανεωτική πνοή της φιλελεύθερης παράταξης, το δικό του εσωτερικό μετερίζι και την αγάπη του για τον άνθρωπο.

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι πιο σημαντικές εσωκομματικές αλλαγές που έγιναν μέσα σε 1,5 χρόνο;

Ανασυντάξαμε και εκμοντερνίσαμε το κόμμα με καταστατικές αλλαγές και ανανέωση του κανονισμού λειτουργίας του. Εντάχτηκαν πολλοί νέοι, ο ένας στους 5 είναι κάτω των 35 ετών σε όλα τα όργανα. Εκλέχτηκαν οι Πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών και της ΟΝΝΕΔ από το σύνολο των μελών τους. Ψηφίστηκε η δημιουργία θεματικών οργανώσεων και ενός συμβουλίου αξιολόγησης που θα συγκεντρώσει όλο το δυναμικό, κομματικό και στελεχιακό προς πάσα αξιοποίηση.

Το νέο λογότυπο, η συγκέντρωση όλων των εσωκομματικών οργάνων σε ένα νέο κτίριο σηματοδοτούν μια νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία;

Έχουν γίνει εποικοδομητικές αλλαγές με μια ανανεωτική πνοή σε όλους τους τομείς. Είμαστε παιδιά που μεγαλώσαμε με τον πυρσό και πάντα θα είναι στην καρδιά μας, αλλά προχωράμε μπροστά. Όλος ο κομματικός μηχανισμός συγκεντρωμένος σε ένα χώρο θα λειτουργήσει καλύτερα, ώστε να αντεπεξέρχεται άμεσα σε όλες τις προκλήσεις.

Ποιο είναι το μήνυμα της Ν.Δ. προς τον πολίτη;

Ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει ότι η Ν.Δ. είναι ένα νέο κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία με τη συμμετοχή όλων των μελών της. Απευθύνω μια πρόσκληση στους πολίτες να συνδράμουν με τη συμμετοχή τους στα οργανωτικά, στη συγκρότηση του προγράμματος και στις εκλογικές διαδικασίες κάθε είδους. Προσκαλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις με ήθος, γνώση και τεχνογνωσία να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος με ένα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα, ώστε ο Ελληνικός λαός να μας επιλέξει με θετική προσέγγιση.

Ποιες είναι οι κύριες αρμοδιότητες της Γραμματείας Οργανωτικού;

Εποπτεύει τη λειτουργία 987 κομματικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα, επιβλέπει και επισκοπεί περίπου 1.000.000 μέλη. Επικουρεί 71 Νομαρχιακές Οργανώσεις και όλες τις κομματικές δραστηριότητες, γιατί διαθέτει το στελεχιακό δυναμικό και την τεχνογνωσία. Ως Γραμματέας δουλεύω ομαδικά με τους συνεργάτες μου, τους εμπιστεύομαι και τους κρίνω όπως κρίνω αυστηρά και τον εαυτό μου.

Ποιες είναι οι καινοτομίες του Οργανωτικού;

Είμαι περήφανος γιατί πραγματοποιείται ένα όνειρό μου, το πρώτο σεμινάριο της Γραμματείας Οργανωτικού, το οποίο θα ανοίξει ο Πρόεδρος ως εκπαιδευτής αυτό το Σάββατο, μιλώντας για την ιδεολογία του κόμματος και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Με ομιλίες στελεχών και επικοινωνιολόγων θα οπλίσουμε με την ιδεολογική φαρέτρα μας ένα επιλεγμένο ακροατήριο 55 στελεχών και θα το καταρτίσουμε επικοινωνιακά, για το πώς ένα κομματικό στέλεχος θα πρέπει να προσεγγίζει τους πολίτες, να κάνει άρση αντιρρήσεων, να τοποθετείται στα ΜΜΕ. Κατά τη διάρκειά του θα παρουσιαστεί και το νέο portal της παράταξης. Φιλοδοξία μας είναι αυτό το εφαρμοσμένο σεμινάριο να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, ώστε να επιμορφωθούν εκατοντάδες στελέχη. Άλλες καινοτομίες μας είναι ο τομέας καταναλωτικών οργανώσεων σε κάθε νομό, ο τομέας εθελοντισμού και η αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες μέσω του διαδικτύου.

Ποια είναι η στόχευση της δράσης του Οργανωτικού;

Η βασική πολιτική μας δράση είναι να προτάξουμε στους πολίτες τη νέα πρόταση της παράταξης, να τους αποδείξουμε ότι είμαστε κοντά τους διαρρηγνύοντας τους δεσμούς με ό,τι παλιό και αναποτελεσματικό.

Είστε στο συμβούλιο αξιολόγησης των νέων υποψηφίων βουλευτών. Ποια τα κριτήρια αξιολόγησής τους;

Θα πρέπει να είναι αυτόφωτες προσωπικότητες που μπορούν να αντεπεξέλθουν στα εύκολα και στα δύσκολα. Η μόρφωση είναι σημαντική, αλλά δεν είναι το ζητούμενο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλλιέργεια και ένας κώδικας ηθικών αξιών στον οποίο προσωπικά αποδίδω μεγάλη σημασία. Θα πρέπει να γνωρίζουν τον λόγο που μάχονται και να έχουν άμεση επαφή με τους πολίτες. Είναι σημαντικός παράγοντας η εργασιακή τους εμπειρία, διότι από την εργασία καταξιώνεται ο άνθρωπος ως προσωπικότητα, σπάει ο εγωισμός του και δεν προτάσσει το υπερεγώ του. Θα πρέπει να είναι μακριά από εξαρτήσεις, γιατί τότε ο καθένας γίνεται επιλήσμων του όρκου που δίνει.

Πώς γνωριστήκατε με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και ποια η σχέση σας;

Την πορεία του Προέδρου την παρακολουθούσα από την εποχή που ήταν βουλευτής και αργότερα Υπουργός. Το 2007 όταν ο Αντώνης Σαμαράς εκλέχτηκε βουλευτής και επέστρεψε στην Ελλάδα, τον διαδέχτηκα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τότε γνωριστήκαμε, γιατί πήρα τις επιτροπές του στην Ευρωβουλή. Στις περασμένες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου τον στήριξα, διότι είναι ένας φωτεινός άνθρωπος, ανθρωποκεντρικός, με ανοιχτό μυαλό, απλός και πατριώτης. Έχει όραμα για το κόμμα και την Ελλάδα και στα δύσκολα παίρνει άμεσες αποφάσεις. Με τιμά με την εμπιστοσύνη του αναθέτοντάς μου ένα κρίσιμο ρόλο και θα κάνω ό,τι δυνατό, ώστε να αντεπεξέλθω των προσδοκιών του.

Στις περασμένες Αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρξε σημαντική πτώση της Ν.Δ. σε κάποιες περιοχές και δη νησιά, όπως στα Δωδεκάνησα. Με ποιο τρόπο θα επέλθει η ανάκαμψη;

Έγιναν λάθη που έχουν καταγραφεί και δεν θα επαναληφθούν. Δεν αφουγκραστήκαμε σωστά τις τοπικές κοινωνίες και αυτό ήταν σφάλμα. Την επόμενη φορά θα ερωτηθούν όλοι οι κοινωνικοί παράγοντες πέρα από τις κομματικές οργανώσεις. Τα πρόσωπα θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Εκείνο που συνειδητοποίησα για τους υποψήφιους πολιτικούς, είναι ότι πρέπει να συνεκτιμάται όλη η πορεία τους, αλλά κυρίως ότι η αξιοσύνη ενός πολιτικού συντροφεύεται από την απλότητα, ενώ το δήθεν με την αναξιότητα.

Πώς ισορροπείτε μεταξύ οικογενειακής, επαγγελματικής και πολιτικής ζωής;

Θέλει ταλέντο για να μπορέσεις να ισορροπήσεις. Η ενασχόλησή μου με την πολιτική δράση γίνεται σε εθελοντική βάση και προσπαθώ να παρακολουθώ και τη Φαρμακευτική μου εταιρία. Ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος και εκείνος που αφιερώνω στην οικογένειά μου, προσπαθώ να είναι ποιοτικός. Παρόλα αυτά με στηρίζουν και με ανέχονται. Αγαπώ την πολιτική και ισορροπώ με τις αληθινές συναντήσεις με τον απλό κόσμο. Μεγάλη μου προίκα είναι τον τελευταίο χρόνο τα ταξίδια μου σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, όπου γνώρισα πολλούς ανθρώπους και απέκτησα φίλους. Αυτή η επικοινωνία με ευχαριστεί γιατί συλλέγω απίστευτη εμπειρία με την ποικιλομορφία χαρακτήρων και συμπεριφορών. Είναι σημαντικό να αγαπάς και να αγαπιέσαι και να έχεις καλούς φίλους…

Πως αντιπαρέρχεται ένας πολιτικός την φθορά;

Θεωρώ ότι ο πολιτικός πρέπει να έχει πλάι του ανθρώπους που να του λένε σκληρές αλήθειες και να του χτυπάνε το καμπανάκι, όταν λοξοδρομεί. Είναι σημαντικό να έχει μια συνείδηση που τον τύπτει και τον ελέγχει.

Τι σας συγκινεί;

Με συγκινούν τα απλά και λιτά πράγματα. Εκτιμώ την ειλικρίνεια, την πνευματικότητα και την ομορφιά.

Ποια τα μελλοντικά σας πολιτικά σχέδια;

Αγαπώ την πολιτική, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός μου. Ως Γραμματέας Οργανωτικού κάνω ό,τι μου έχει ανατεθεί με τον καλύτερο τρόπο. Γράφω χιλιόμετρα μέσα στον κόσμο για να μεταφέρω στον Πρόεδρο με ειλικρίνεια την άποψη των πολιτών. Εάν μου δοθεί η ευκαιρία θα ήθελα να υπάρχει συνέχεια…

Ποιος είναι ο Μανώλης Αγγελάκας!

Ο Μανώλης Αγγελάκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Φαρμακευτική και έχει δική του Φαρμακευτική εταιρία. Είναι παντρεμένος με την ε.α. Ταξίαρχο Νοσηλεύτρια Ελένη Βασιλάκου και έχει δυο κόρες, τη Ντιάνα 23 ετών και την Κωνσταντίνα 19. Γαλουχήθηκε από μικρή ηλικία στα σπλάχνα της Ν.Δ. και πέρασε με επιτυχία από όλα τα κομματικά της όργανα. Θήτευσε από το 2007-2009 ως Ευρωβουλευτής με σημαντικό έργο στο Ευρωκοινοβούλιο και σήμερα κατέχει τη θέση του Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ.

Από τη Βίκυ Μπαφατάκη – Επικοινωνιολόγο

Πηγή: «Κόσμος Σαββατοκύριακο»

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close