Search

«Τουρκική Πολιτιστική Εβδομάδα» 6-14 Μαρτίου στην Αθήνα

Υπό την αιγίδα της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Τουρκικού Γενικού Προξενείου Αθηνών – Πειραιώς, διοργανώθηκε η «Τουρκική Πολιτιστική Εβδομάδα», μια εβδομάδα με ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες από τις 6 έως τις 14 Μαρτίου
2014 στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της Τουρκικής Πολιτιστικής Εβδομάδας, ο Πρέσβυς της Τουρκίας στην Αθήνα, Kerim Uras και ο Πρόξενος Αθήνας – Πειραιώς Ismail Sefa Yuceer, δεξιώθηκαν επίσημους προσκεκλημένους από τον πολιτικό, επιστημονικό, επιχειρηματικό χώρο, καθώς και εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

Η Καθηγήτρια & Εκδότρια Τίνα Ζωγοπούλου, ο Τούρκος Πρόξενος Αθήνας – Πειραιά Ismail Sefa Yuceer και η Γεν. Γραμματέας των G. Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη

Με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα ψυχαγώγησαν τους καλεσμένους τους προβάλλοντας παράλληλα την μουσική και τους παραδοσιακούς χορούς τους. Το ενδιαφέρον στράφηκε στο στροβίλισμα των Δερβίσιδων και στον εντυπωσιακό χορό των Ζεϊμπέκηδων.

Χορός των Ζεϊμπέκηδων

Εντυπωσιακή ήταν και η επίδειξη μόδας με ενδύματα παραδοσιακά σε μοντέρνες φόρμες… που έδενε το χθες και το σήμερα.

Στη φωτο διακρίνονται ο δημοσιογράφος Γιώργος Θαναηλάκης, η Καθηγήτρια του Παντείου και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την Unesco Δρ. Μαρούλη-Ζηλεμένου, ο Αντιπρόεδρος του «Ιωάννη Καποδίστρια» τ. Πρέσβυς κ. Βαρελάς και η δικηγόρος Λιάνα Νικολαίδου

Οι κυριότερες δραστηριότητες της πολιτιστικής εβδομάδας ξεκίνησαν με έκθεση φωτογραφίας «Τέσσερις Εποχές Φωτογραφίες από την Πόλη», την Έκθεση ζωγραφικής του διάσημου Τούρκου ζωγράφου Καθηγητή Devrim Erbil, με παρουσίαση της τουρκικής κουζίνας και δεξιώσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Οι κυρίες Τίνα Ζωγοπούλου & Βίκυ Μπαφατάκη με τον Τούρκο Υποπρόξενο Αθήνας – Πειραιά Süalp Erdoğan

Σημαντικές εκδηλώσεις έπονται, όπως συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και η εβδομάδα θα ολοκληρωθεί με την συναυλία του Μουσικού Muammer Ketencoğlu και της ομάδας του, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου στις 14 Μαρτίου και ώρα 19:30.

O χορός των Δερβίσιδων

Οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, γεύτηκαν στους εκθεσιακούς χώρους παραδοσιακά φαγητά και ποτά της Τουρκικής κουζίνας.


Τίνα Ζωγοπούλου, ο Τούρκος Πρέσβυς Kerim Uras και η Βίκυ Μπαφατάκη

Μεταξύ των προσκεκλημένων, η Καθηγήτρια του Παντείου και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την Unesco Δρ. Μαρούλη-Ζηλεμένου, ο Αντιπρόεδρος του «Ιωάννη Καποδίστρια» τ. Πρέσβυς κ. Βαρελάς, η Καθηγήτρια & Εκδότρια Τίνα Ζωγοπούλου, η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca, Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, ο δημοσιογράφος Γιώργος Θαναηλάκης.

Τίνα Ζωγοπούλου, Γιώργος Θαναηλάκης και Βίκυ Μπαφατάκη

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες: Βίκυ Μπαφατάκη 

Μάρτιος 2014

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close