Search

Τιμήθηκε ο Παιδοκαρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός από τους Σινασίτες της Καππαδοκίας

Σε μια εξαιρετική και συγκινητική εκδήλωση «Οι Σινασίτες, θυμούνται 90 χρόνια μετά…» που πραγματοποιήθηκε από το σωματείο «Η Νέα Σινασσός» το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στην Παλαιά Βουλή, τιμήθηκε ο παγκοσμίου φήμης Καθηγητής Παιδοκαρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Αυξέντιος Καλαγκός με καταγωγή από την Σινασό της Καππαδοκίας.

Ο Αυξέντιος Καλαγκός με το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί, χειρουργώντας πάνω από 16.000 άπορα παιδιά παγκοσμίως και εκπαιδεύοντας γιατρούς από τις τρίτες χώρες στο ίδρυμά του «Καρδιά για όλους», συγκίνησε με την ομιλία του, λέγοντας ότι με το βραβείο που του απενεμήθη είναι να σαν τιμάται ο παππούς του που κατάγονταν από την Σινασό της Καππαδοκίας.

Ο Σπύρος Ισόπουλος τιμά τον Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό

Αναφέρθηκε στο σπίτι του, στις μνήμες και στις αλησμόνητες πατρίδες με γλαφυρό τρόπο, καθηλώνοντας τους παριστάμενους. Τον Καθηγητή και την ιστορία της οικογένειάς του παρουσίασε ο ε.α. Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρο Βαλλίδης, ενώ το βραβείο του απένειμε ο Πρόεδρος του Σωματείου «Η Νέα Σινασός» Σπύρος Ισόπουλος.

Για την Σινασό, την Καππαδοκία, τους σημαντικούς ανθρώπους της και την ιστορία της, μίλησε ο Καθηγητής Νομικής του Α.Π.Θ. Νικόλαος Ιντζεσίλογλου με καταγωγή από την Καππαδοκία.

Η Σινασίτισσα ηθοποιός Ηλιάννα Παναγιωτούντη απάγγειλε ποιητικό κείμενο και το χορευτικό τμήμα του σωματείου παρουσίασε χορούς από την αλησμόνητη Σινασό.


Ο Καθηγητής Νομικής του Α.Π.Θ. Νικόλαος Ιντζεσίλογλου με καταγωγή από την Καππαδοκία

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Σωματείου «Η Νέα Σινασσός» Σπύρος Ισόπουλος, η Γενική Γραμματέας Βασιλική Παπαδοπούλου, ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ.κ. Αμφιλόχιος, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Κωνσταντίνος Χατζιώτης, Αντιπρόεδρος της Ι.Ε.Ε.Ε. και ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς.

Ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς

Στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μαραθώνος κ.κ. Μελίτων εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, ο Βουλευτής Πειραιά Αναστάσιος Νεράντζης, η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και πλήθος Καππαδοκών.

O Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός με τη Γενική Γραμματέα των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη

To χορευτικό τμήμα του Σωματείου “Η Νέα Σινασός”

Γράφει η Βίκυ Μπαφατάκη 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close