Search

Ξενοδοχείο ELISSO στην Ξάνθη: ένας πολυχώρος που στηρίζει τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό και παρέχει άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας

Ο εθελοντισμός, η πράξη αυτή ανιδιοτελούς προσφοράς, αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς και φίλους, ανθρώπους που νιώθουν την προσωπική ολοκλήρωση μέσα από την προσφορά στο συνάνθρωπο, στην κοινωνία, στον πολιτισμό. Ο εθελοντισμός βρίσκεται παντού στην καθημερινότητα του ανθρώπου και στην Ελλάδα που γέννησε τον πολιτισμό, ανάθρεψε και μετέδωσε στους λαούς του κόσμου τα μεγάλα ιδεώδη και τις αξίες, αντιμετωπίζεται πια ως βασικό συστατικό μιας πολιτισμένης κοινωνίας.

Τον εθελοντισμό, όμως, ασπάζονται κι οι επιχειρήσεις, σε ανταπόδοση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, και λειτουργώντας σε ένα ευρύτερο περιβάλλον πολιτισμού και κοινωνικά δίκαιου ανταγωνισμού.

Ο εθελοντισμός στην επιχειρηματική δράση δε συναντάται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου ο ανταγωνισμός είναι πιο έντονος αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας όπου η αμεσότητα κι οι στενοί κοινωνικοί δεσμοί λειτουργούν καταλυτικά στο να «ξεδιπλώσουν» οι επιχειρήσεις τον εθελοντικό τους εαυτό.

Στο πνεύμα αυτό λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με τη νέα του διοίκηση το ξενοδοχείο ELISSO στην Ξάνθη στηρίζει και «τρέφει» τον πολιτισμό στην τοπική κοινωνία και το οποίο αποτελεί και σημαντικό υποστηρικτή των δράσεων της Ελληνικής Γραμματείας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.

Η ξενοδοχειακή αυτή μονάδα με τη σπουδαία ιστορία, καθώς αποτελεί την εξέλιξη του «ΞΕΝΙΑ», μέρους της ομώνυμης αλυσίδας ξενοδοχείων του ΕΟΤ τις δεκαετίες 1950-1970, με την πρωτοπόρα για την εποχή εκείνη αρχιτεκτονική, σήμερα είναι αποκλειστικά διοικούμενη από ιδιώτες που έχουν τα τελευταία χρόνια δείξει ότι μπορούν να οραματίζονται τη θέση που πρέπει να έχει ένας ιδιωτικός φορέας παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών αλλά και φιλοξενίας κι ανάδρασης με την τοπική κοινωνία. Για το λόγο αυτό, δεν είναι λίγες οι φορές που οι περισσότεροι αναφέρονται στο ELISSO ως «πολυχώρο».

Μέσα από την υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και παραχώρησης των χώρων του για δράσεις που απευθύνονται σε όλους, το ξενοδοχείο ELISSO συνδράμει την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, το οποίο αποτελεί επίσης κυρίαρχο ζητούμενο στη σημερινή εποχή. Όπως υποστηρίζει, άλλωστε κι ο Διευθυντής της ξενοδοχειακής μονάδας Elissoμε τη μοντέρνα αισθητική υπεροχή, Άκης Καραλιόπουλος: «Ο εθελοντισμός κι η προσφορά είναι σε κάθε σκέψη και δράση μας γιατί είναι η αφορμή να έρθουμε οι επιχειρήσεις πιο κοντά με τους ανθρώπους κι οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Η δικτύωση μπορεί να μας κάνει όλους πιο ανθρώπινους, κάτι που λείπει και από την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια κι έχει οδηγήσει σε φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και ακραίων συμπεριφορών. Στόχος μας είναι η προώθηση μιας νέας ταυτότητας στην επιχειρηματικότητα με γνώμονα την προσφορά στον άνθρωπο, την κοινωνία και τον πολιτισμό».

http://hotelelisso.gr/

Επιμέλεια: Δώρα Αυγουλίδου

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close