Search

Μεγάλες διακρίσεις για τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή από το εξωτερικό

Η μεγάλη προσφορά του Έλληνα Σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή σε παγκόσμιο επισφραγίζεται με την τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπό του από Διεθνείς Φορείς και Επιστημονικά Ινστιτούτα. Ο Γιάννης Σμαραγδής αποτελεί τιμητικό μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, – όπως ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία των G. Sciacca – ένα από σημαντικότερα όργανα των Βραβείων, όπου μετέχουν σημαίνουσες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο (www.premiosciacca.it). Η τελετή βραβεύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται κάθε χρόνο το Νοέμβριο στο Βατικανό.

To 2008 ο Έλληνας σκηνοθέτης είχε διακριθεί από τον ανωτέρω θεσμικό φορέα λαμβάνοντας το Διεθνές Βραβείο Σκηνοθεσίας για την ταινία “El Greco”. Το Δελτίο Τύπου της Γραμματείας των G. Sciacca αναφέρει ‘Είναι μεγάλη τιμή η παρουσία του Έλληνα Σκηνοθέτη στην Επιτροπή Προεδρίας.

Campidoglio Ρώμη, 26 Σεπτεμβρίου 2008
Ο Γιάννης Σμαραγδής με μέλη της Ελληνικής αποστολής

Τιμά με την χαρισματική προσωπικότητά του την πατρίδα του, αλλά και την τέχνη του Κινηματογράφου. Του ευχόμαστε καλή πλεύση στους πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς των Βραβείων».

Επίσης πριν από ένα μήνα διορίστηκε ομόφωνα από το Διεθνές Ινστιτούτο Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών (Istituto di Studi Giuridici Economici e Sociali Internazionali I.S.G.E.S.I.) με έδρα τη Ρώμη που περικλείει όλες τις επιστήμες και τις τέχνες, Υπεύθυνος Κινηματογράφου και Θεάτρου και επικεφαλής όλων των επιστημονικών μελετών του τμήματος. (http://www.uomoesocieta.it/i-s-g-e-s-i/).

Επιμέλεια: Δώρα Αυγουλίδου

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close