Search

Επιρροές στο χρόνο… Δωδεκάνησα & Πολιτισμός 14-15 Σεπτεμβρίου 2013, Ρόδος – Διεθνής Βράβευση Μίμη Πλέσσα

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό (Ρώμη), στο πλαίσιο της υλοποίησης δράσεων που στηρίζουν τον πολιτισμό, την κοινωνία και τους νέους, διοργανώνουν την εκδήλωση «Επιρροές στο χρόνο… Δωδεκάνησα και Πολιτισμός» που θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2013 στο νησί της Ρόδου, με τη συμβολή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου και άλλων φορέων.

Η επιλογή της Ρόδου έγινε – έπειτα από πρόταση του Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων Αντώνη Γιαννικούρή – με σκοπό να φωτιστούν οι πολιτιστικές γωνιές της πατρίδας μας που ενίοτε συμπορεύθηκαν ιστορικά με άλλους λαούς και οι επιρροές έμειναν ανεξίτηλες στο χρόνο. Παράλληλα, στην εποχή της μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας, της έλλειψης οράματος και της κρίσης των ηθικών αξιών, σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της πλευράς του ποιοτικού Ελληνισμού.

Στα Δωδεκάνησα, λοιπόν, και δη στη Ρόδο που είναι τόπος συνάντησης πολιτισμών και σημείο αναφοράς εξέλιξης, θα χτυπήσει η καρδιά του ελληνικού πολιτισμού, καθώς το παρόν θα δώσουν εμβληματικές προσωπικότητές του, όπως ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιάννης Σμαραγδής και σημαντικές προσωπικότητες με μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό και την επιστήμη, όπως ο ιδιωτικός αστυνομικός και συγγραφέας Γιώργος Τσούκαλης, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Βρατσάλης και η ηγεσία της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την εκδήλωση θα συνιστούν τέσσερα μέρη. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 11:00 π.μ., ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής θα αναδείξει τις εμβληματικές ελληνικές προσωπικότητες που φώτισαν τους δρόμους της ιστορίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό μέσα από την τέχνη της σκηνοθεσίας με εφαλτήριο τη δική του κινηματογραφική τριλογία: Καβάφης, Ελ Γκρέκο, Βαρβάκης (Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι).

Στη συνέχεια, στις 19:00 στο Κατάλυμα της Ισπανίας (Παλαιά Πόλη), θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Τσούκαλη “Λαθρέμποροι Ιστορίας–Επιστροφή των είκοσι Θησαυρών”. Σκοπός της παρουσίασης είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε σχέση με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας και να διαφυλάξει ακέραια την γονιδιακή πολιτιστική του κληρονομιά. Σημείο αναφοράς της παρουσίασης θα είναι και η επιστροφή των αρχαίων αντικειμένων που εκλάπησαν από τη Ρόδο, αξίας 3 εκ. Ευρώ.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και ο ιδιωτικός αστυνομικός – συγγραφέας Γιώργος Τσούκαλης θα τιμηθούν για το πολιτιστικό τους έργο.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στη Μεσαιωνική Τάφρο στις 19:00 μ.μ., πέντε νησιά της Δωδεκανήσου (Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Πάτμος, Κάρπαθος) παρουσιάζουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους την ιστορία, τον πολιτισμό και τη λαογραφία τους.

Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί η διεθνής βράβευση του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca (Βατικανό) για την ασύνορη προσφορά του στη μουσική και τον παγκόσμιο πολιτισμό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική συναυλία του μεγάλου μουσικοσυνθέτη με τη συμμετοχή των: Fide Koksal, Σπύρου Κλείσσα, Νάσου Σωπύλη και Δημήτρη Στασινού.

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός και μέλος των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Hakki Burak.

Σας γνωρίζουμε ότι τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca θα εκπροσωπήσει η Γενική Γραμματέας, Αρχαιολόγος–Επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη, ο σπουδαίος σκηνοθέτης και μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Βραβείων κ. Γιάννης Σμαραγδής, η Συντονίστρια Ελλάδας, Καθηγήτρια Φωτεινή Βρύνα, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων– Αρχιτέκτονας Αντώνης Γιαννικουρής και στελέχη και μέλη των Διεθνών Βραβείων από Ελλάδα και εξωτερικό.

Γραφείο Τύπου Ελληνικής Γραμματείας
Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca
segreteriagr@premiosciacca.it , premiosciaccagr@gmail.com
Κατερίνα Νίκου 6947 818805

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close