Search

Ο Γιάννης Σμαραγδής τιμήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Στους φοιτητές του πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσίασε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής και μέλος της Επιτροπής Προεδρίας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe την κινηματογραφική του τριλογία με τις εμβληματικές προσωπικότητες της διασποράς (Καβάφης, El Greco και Βαρβάκης) που φώτισαν τους δρόμους της τέχνης, των γραμμάτων και της Eλληνικής ιστορίας, κατά την διάρκεια του εθελοντικού πολιτιστικού διημέρου στη Ρόδο με τίτλο «Επιρροές στο χρόνο… Δωδεκάνησα και Πολιτισμός» στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου 2013.

H Aντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Λίτσα Φταλάκη βραβεύει τον Γιάννη Σμαραγδή

Ο σκηνοθέτης ανέλυσε ακροθιγώς τη μεγάλη συμβολή τους παγκοσμίως και απάντησε σε ερωτήματα που του έθεσαν οι φοιτητέςκαι παριστάμενοι σχετικά με την επιλογή και το έργο των προσωπικοτήτων.

Ο Γιάννης Σμαραγδής εστιάστηκε κυρίως στην αγωνιστικότητα που διέπει τον Έλληνα στις περιόδους κρίσης και επικεντρώθηκε στην έννοια του ‘μέτρου’ που οφείλει να έχουν οι σύγχρονοι Έλληνες.

Την συζήτηση συντόνισε η Φωτεινή Βρύνα, Συντονίστρια Ελλάδας και την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φταλάκη, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ Ρόδου, Σάββας Διακοσταματίου και η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη.

Τον δημοφιλή σκηνοθέτη με την διεθνή αναγνώριση Γιάννη Σμαραγδή βράβευσε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Λίτσα Φταλάκη, απονέμοντας του τιμητική πλακέτα, επισημαίνοντας την τεράστια συνεισφορά του στην τέχνη και στον πολιτισμό.


Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ Ρόδου, Σάββας Διακοσταματίου τιμά τον Γιάννη Σμαραγδή. Εκ δεξιών η Φωτεινή Βρύνα

Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ δώρισε στον Γιάννη Σμαραγδή ένα βιβλίο του Σ. Δοντά με τίτλο «Ρόδος» Εκατό Χρόνια Φωτογραφίας (1850 – 1950).

Ο Τάσος θεοδωρακέας, παραδίδει στον Γιάννη Σμαραγδή την τιμητική περγαμηνή

Ο Αντώνης Γιαννικουρής δωρίζει στον μεγάλο σκηνοθέτυη ένα συμβολικό γλυπτό του Άγγελου Παπαζιάν

Για την μεγάλη του προσφορά στον εθελοντισμό και στον πολιτισμό διεθνώς, καθώς για την σπουδαία του διαδρομή στα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, o Γιάννης Σμαραγδής τιμήθηκε από τα στελέχη της Ελληνικής Γραμματείας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca.

Ο Τάσος Θεοδωρακέας, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής του απένειμε τιμητική περγαμηνή και ο Αντώνης Γιαννικουρής, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του δώρισε ένα γλυπτό ‘αλληλεγγύης’ του γλύπτη Άγγελου Παπαζιάν.

Ένα γυναικείο κεραμικό άγαλμα από την εικαστικό Δήμητρα Λαμπρέτσα εντυπωσίασε τον σκηνοθέτη γιατί το συμβολισμό του στο ελληνικό εσώτερο φως.


Ο Γιάννης Σμαραγδής με την Φωτεινή βρύνα και την εικαστικό Δήμητρα Λαμπρέτσα

Στην Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη, η Αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φταλάκη δώρισε μια καταπληκτική έκδοση για το Νότιο Αιγαίο του Νίκου Κασέρη με τίτλο Δωδεκάνησα – Τα Μαργαριτάρια της Μεσόγείου.

Αριστερά: Ο Γιάννης Σμαραγδής με την Λίτσα Φταλάκη και την Βίκυ Μπαφατάκη

Δεξιά: Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Λίτσα Φταλάκη με την Γενική Γραμματέα των G. Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη

Ο Αντιδήμαρχος Ρόδου Σάββας Διακοσταματίου χάρισε το φωτογραφικό άλμπουμ της Ρόδου (1850-1950) στη Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη ευχόμενος το άλμπουμ να κάνει ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο.

Μέλη και στελέχη των Βραβείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν το παρόν στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επίσης παραβρέθηκαν ο συγγραφέας Γιώργος Τσούκαλης με την σύζυγό του Μαργαρίτα, ο ε.α. Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ Γιώργος Τσεκούρας.

Η Γ. Γ. G.Sciacca χαιρετίζει την εκδήλωση.Δεξιά Φωτεινή Βρύνα και Γιάννης Σμαραγδής

Επίσης παραβρέθηκαν επιφανείς πολίτες της Ρόδου, μεταξύ αυτών η Αρχαιολόγος Αγγελική Γιαννικουρή, η Δημοτική Σύμβουλος Χαρούλα Γιασιράνη, ο Νίκος Κωνσταντινίδης, Κοινωνιολόγος – Οικονομολόγος κ.ά.

Ο Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α. Γιώργος Τσεκούρας με τη σύζυγό του και οι: Μαργαρίτα και Γιώργος Τσούκαλης

Από αριστερά: Νίκος Κωνσταντινίδης, Κοινωνιολόγος – Οικονομολόγος, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος ΔΟΠΑΡ Ρόδου, Σάββας Διακοσταματίου, βράβευσε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Λίτσα Φταλάκη, η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη και ο Αντώνης Γιαννικουρής, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων G. Sciacca Ελλάδας

Η εικαστικός Χριστίνα Κωστοπούλου και η Αρχαιολόγος Αγγελική Γιαννικουρή

Γραφείο Τύπου
Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca
segreteriagr@premiosciacca.it , premiosciaccagr@gmail.com
www.premiosciacca.it

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close