Search

Στην επιστημονική επιτροπή του ISGESI ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης

Μεγάλη τιμή για τη χώρα μας, αποτελεί η ένταξη στην Επιστημονική επιτροπή του Ινστιτούτου Διεθνών Νομικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Μελετών (I.S.G.E.S.I) με έδρα την Ρώμη, του Αρχιμανδρίτη Απόστολου Καβαλιώτη.

Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 2003 από τον Καθολικό Αιδεσιμότατο, Καθηγητή Νομικής Σχολής Βruno Lima, o οποίος είναι και Πρόεδρος του (I.S.G.E.S.I) με στόχο την μελέτη και την έρευνα, καταρχάς, των νομικών, οικονομικών, κοινωνικών, ιστορικών και φιλοσοφικών επιστημών από νέους ερευνητές, μελετητές και επιστήμονες παγκοσμίως.

Μετέπειτα οι τομείς μελέτης και έρευνας διευρύνθηκαν σε όλα τα επιστημονικά πεδία, όπου συμμετέχουν εκτός των νέων εξαιρετικοί επιστήμονες και άνθρωποι της διανόησης και της τέχνης από όλο τον κόσμο. Το Ινστιτούτο παράλληλα στοχεύει στην προώθηση της διαπολιτισμικής ανταλλαγής γνώσεων, μελετών, εξειδικευμένων επιστημόνων, Πανεπιστημίων, διεθνών οργανισμών και θεσμικών φορέων μέσω πολλαπλών δράσεων και συνεδρίων παγκοσμίως, καθώς επίσης και στην επαγγελματική αλληλεγγύη των συμμετεχόντων επιστημόνων.

Ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης με το πλούσιο επιστημονικό του υπόβαθρο, το αξιέπαινο έργο, αλλά και τις ασύνορες εθελοντικές του δράσεις, είναι ο πρώτος Ορθόδοξος κληρικός επιστήμονας που αποτελεί μέλος της Επιστημονικής επιτροπής του Ινστιτούτου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελευθερούπολη του νομού Καβάλας το 1965 και έτυχε μεγάλης ευεργεσίας από τον πνευματικό του πατέρα, εφοπλιστή Φρίξο Βασιλείου Παπαχρηστίδη.

Πραγματοποίησε σπουδές στα Παιδαγωγικά, στη Θεολογία και στη Νομική. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Ειδική Αγωγή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Σχεδιασμό Εκπαιδευτικών Μονάδων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και στη Γλώσσα και Φιλολογία με εξειδίκευση τις Παρευξείνιες χώρες στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Παρακολούθησε εκκλησιαστικό Δίκαιο στο Βατικανό με υποτροφία του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιου. Εξειδικεύτηκε στον αυτισμό και την παιδική παραβατικότητα στο Πανεπιστήμιο του Harvard. Είναι πτυχιούχος σε ανώτατο επίπεδο της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας.

Διετέλεσε Σχολικός Σύμβουλος της 8ης και 17ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής Ανατολικής Μακεδονίας Σερρών, Θράκης και Νοτίου Αιγαίου. Συμμετέχει με εισηγήσεις σε πολλά Συνέδρια και Ημερίδες, ενώ δημοσιεύει άρθρα σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά. Συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων.

Εθελοντής του Ο.Η.Ε. εδώ και 30 έτη, επιτετραμμένος σε θέματα ειρήνευσης, υπεύθυνος για την αναγνώριση των άστεγων της Νέας Υόρκης. Έλαβε μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες του τρίτου κόσμου, ανάμεσα στις οποίες στην Ινδία πλησίον της μητέρας Τερέζα (1984-1987).

Ο Πρόεδρος των Special Olympics, Timothy Shriver Kennenty και η Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Γιάννα Δεσποτοπούλου τίμησαν τον Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη αποδίδοντάς του τον τίτλο του ‘Κήρυκα του εθελοντισμού’

Πρωτοστάτησε για την καταπολέμηση της παιδικής πορνείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε συνεργάτης της Πριγκίπισσας Diana για την κατάργηση των βομβών στη Γιουγκοσλαβία και εθελοντής για την εκμάθηση γλώσσας σε μουσουλμάνους. Είναι μοναδική η προσφορά του για τα παιδιά με αναπηρία.

Για το πολύπλευρο ανθρωπιστικό του έργο τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2007. Βραβεύθηκε από τον ΟΗΕ και την UNESCO. Έγινε ιδιαίτερη μνεία στο έργο και την προσωπικότητά του από τον Πρόεδρο της Αμερικής Obama. Το 2010 αναγορεύτηκε Κήρυκας του Εθελοντισμού των Special Olympics στη Ελληνική Επικράτεια.

Υπηρετεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φερρών στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, μετά την ανακοίνωση του τίτλου αναγνώρισης για το επιστημονικό του έργο, έστειλε την ακόλουθη επιστολή στο I.S.G.E.S.I:

Πανοσιολογιότατε Πρόεδρε του Διεθνούς Ινστιτούτου Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών
Ερίτιμος κυρία Βασιλική Μπαφατάκη
Σεβαστά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Αξιότιμα μέλη

Σας ευχαριστώ για την τιμή που αποδίδετε στην ελαχιστότητά μου.
Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της νέας μου πορείας μέσα από το Διεθνές Ινστιτούτο. Κρατήστε τη διαβεβαίωσή μου ότι θα αγωνιστώ για την εξέλιξη της επιστήμης και την επικράτηση της ισότητας στο Παγκόσμιο «γίγνεσθαι».

Σας ευχαριστώ,
Με τιμή
Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης

Το Ινστιτούτο συνεργάζεται με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, και από Ελληνικής πλευράς συμμετέχουν η Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη, η οποία είναι Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων & θεσμικών φορέων, μέλος της επιστημονικής επιτροπής και του Δ.Σ. και Υπεύθυνος του Τμήματος Θεάτρου & Κινηματογράφου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής ο διάσημος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

Από την Αγγελική Τριάντη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close