Search

Τα καράβια του Σάκη Χειλέλη πλέουν ολόφωτα από το Βατικανό στους Απόλυτους νικητές.

Ο Σάκης Χειλέλης είναι ο Έλληνας κοσμηματοποιός, που φιλοτέχνησε το καράβι σύμβολο των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca στο Βατικανό, που δόθηκε στον απόλυτο νικητή, τον 10χρονο Καθηγητή Πανεπιστημίου Vitalii Nechaiev από την Ουκρανία, όπως επίσης, δημιούργησε και το καράβι των περσινών Βραβείων, που δόθηκε στον απόλυτο νικητή, τον 12χρονο υπεραθλητή με αναπηρία από τις Η.Π.Α. Cody McCasland. Η φωτεινή προσωπικότητα του χαρισματικού καλλιτέχνη αντικατοπτρίζεται απόλυτα μέσα από τα έργα του. Ο Σάκης Χειλέλης είναι ένας άνθρωπος σεμνός, με ελεύθερη ψυχή κι ατόφια καρδιά.

Ποιός είναι ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Σάκης Χειλέλης; Ο ίδιος συστήνεται: «Γεννήθηκα στη Αθήνα, έχω δύο παιδιά και ασχολούμαι με το κόσμημα 30 χρόνια».

Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης Valeria Ciardiello και Savino Zaba με τον Vitalii Nechaiev, τον Καρδινάλιο Dario Castrllon Hoyos και την Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή έμπνευσης για τον κοσμηματοποιό αποτελεί… «Η έμπνευση είναι κάτι σχετικό, αλλά και κάτι πολύ ουσιώδες. Η ιδέα για να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό έρχεται από τις επιρροές της καθημερινότητας, των παραστάσεων, τις εικόνες που ζούμε. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Μπορεί να σκέφτεσαι μήνες και ξαφνικά να δεις ή να νιώσεις κάτι και τότε να έρθει η έμπνευση για να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό. Φτάνει να αντιληφθείς ότι η πραγματική έμπνευση είναι μέσα από την καρδιά και την ψυχή σου και το κόσμημα που θα δημιουργήσεις μπορεί να έρχεται από εξωτερικά ερεθίσματα, αλλά αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό σου κόσμο».

Ο μικρός Vitalii με το καράβι – σύμβολο των Giuseppe Sciacca, έργο του Σάκη Χειλέλη

“Προσφέρω» για τον Σάκη Χειλέλη των πανέμορφων δημιουργών σημαίνει… «Ως οικογενειάρχης καταλαβαίνω πολύ καλά την λέξη προσφέρω.
Ωστόσο, η πραγματική προσφορά γίνεται πάντα, όταν νιώθεις ότι θέλεις να προσφέρεις. Μπορεί σε κάποια πράγματα στην ζωή να υπάρχει το «πρέπει», αλλά το «προσφέρω» πρέπει να το θέλεις για να το κάνεις σωστά».

Όσον αφορά την ενασχόληση του κοσμηματοποιού με τον εθελοντισμό, ο ίδιος δηλώνει ότι… «Ο εθελοντισμός είναι μια μορφή προσφοράς. Ασχολούμαι λοιπόν, γιατί πιστεύω ότι μέσα από τον εθελοντισμό μπορώ να προσφέρω κάποια πράγματα σε ανθρώπους και γενικότερα στην κοινωνία».

Ο Σάκης Χειλέλης θυμάται μια στιγμή, που έκανε το γύρο του κόσμου, αυτή που ο Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos παρέδωσε στον απόλυτο νικητή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, το 2012, τον Cody McCasland, το πανέμορφο βραβείο σε σχήμα καραβιού, που ο ίδιος φιλοτέχνησε, και κάνει λόγο για το συμβολισμό του καραβιού…

«Μέσα μου αισθάνθηκα πολύ περήφανος για τη δουλειά μου. Ταυτόχρονα, για μένα ήταν μια μεγάλη παρότρυνση να συνεχίσω να δουλεύω με τους ίδιους ρυθμούς και σκέψεις, αφού διαπιστώνω ότι κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι αναγνωρίζουν με τις επιλογές τους τις δικιές μου ιδιομορφίες στην τέχνη.
Σε ό,τι αφορά το καράβι για μένα σημαίνει ελευθερία».

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ταλαντούχος κοσμηματοποιός φιλοτέχνησε το βραβείο, που έχει σύμβολο ένα καράβι, για τον απόλυτο φετινό νικητή των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, τον Vitalii Nechaiev, ένα πάνιο παιδί, μια παγκόσμια ιδιοφυία που διδάσκει ιστορία σε τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές ιστορία, αλλά ζει με ανέχειας και δυσκολίες στην επιβίωση της καθημερινότητας.

O Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos, ο Cody McCasland με την μητέρα του Tina (κρατά το καράβι που φιλοτέχνησε ο Σάκης Χειλέλης) και η Βίκυ Μπαφατάκη

Η φωτογραφία του μικρού Vitalii με το καράβι που του παρέδωσε ο Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos έπλευσε ανά την υφήλιο και θα συνοδεύει πάντα τις αξέχαστες στιγμές της βράβευσης του μικρού αγοριού που αποθεώθηκε για την διαφορετικότητά του από δεκάδες ανθρώπους μέσα στο Βατικανό.

Ο Σάκης Χειλέλης με τη δημιουργία του, το καράβι για οτν Απόλυτο Νικητή

Ο Σάκης Χειλέλης για άλλη μια φορά ένιωσε… «Με μια λέξη περήφανος, αλλά και με τον όλο σεβασμό, που χρειάζεται για έναν τέτοιο θεσμό».

Ο Σάκης Χειλέλης, ο Έλληνας κοσμηματοποιός που φιλοτεχνεί το έμβλημα των Βραβείων, μια μεγάλη τιμή για έναν καλλιτέχνη, -αναφέρεται στο τι έχει κερδίσει μέχρι σήμερα από την συνεισφορά του σε αυτή τη γιορτή αγάπης και φιλίας της ανθρωπότητας…

«Κάποια πράγματα στην ζωή τα κάνεις γιατί τα θέλεις, και γιατί τα πιστεύεις. Αυτό ισχύει και για την περίπτωση με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca. Το πιστεύω, το θέλω και το πράττω. Δεν περιμένω να κερδίσω τίποτα. Απλά είναι μέρος της καλλιτεχνικής μου δημιουργίας και τίποτα άλλο».

Αγγελική Τριάντη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close