Search

«Το κάλλος της Αρχαίας Θηραίας… σύμβολο ομορφιάς & αρμονίας για το σύγχρονο κόσμο». Σαντορίνη – G. Sciacca

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε η πολιτιστική εκδήλωση των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, υπό την αιγίδα του Επιστημονικού Συλλόγου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Αριστοτέλης» με τίτλο «Η Διαχρονική γυναίκα της Θήρας – Η Ελληνίδα του Κάλλους», και παράλληλα η Έκθεση ζωγραφικής «Επιρροές από φαγιούμ» της ζωγράφου Χριστίνας Κωστοπούλου, την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός στα Φηρά της Σαντορίνης.

Η εκδήλωση ανέδειξε τη μνημειακή ζωγραφική με την ομορφιά, τον καλλωπισμό, την ενδυμασία των γυναικών της προϊστορικής Θήρας, και τα προϊόντα διατροφής, που εδώ και χιλιάδες χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν του νησιού και της Ελλάδας, ταξιδεύοντας του παρευρισκομένους στο παρελθόν.

Δραματοποιημένη αφήγηση με την Όλγα Πετρίδου, την Αγγελική Τριάντη και την Νίκη Δελή

Νεαρές εθελόντριες ελληνικού κάλλους φορώντας τις εξαιρετικές δημιουργίες της σχεδιάστριας Βάσιας Τζοτζοπούλου αναπαρέστησαν τις γυναίκες των τοιχογραφιών του Ακρωτηρίου της Θήρας, με θεατρικές δραματοποιήσεις και χορογραφίες φωτίζοντας εξαίσια τις γυναίκες του 17ου αιώνα π.Χ.

Χορευτικό με αναπαράσταση γυναικών της αρχαίας Θήρας

Πρωταγωνίστρια της αφηγηματικής ιστορίας ήταν η έφηβη Πασιφάη της ηφαιστειακής Σαντορίνης, που συμβόλισε το κορίτσι στο στάδιο της μύησης. Τις χορογραφίες υπέγραψε η Νίκη Δελή, τη θεατρική αφήγηση η Φύλλια Ντζιούνη και τα υπέροχα κοσμήματα, που φόρεσαν οι κοπέλες, ο Γιώργος Πονηρός.

Οι μακιγιέζ της εταιρίας Dior, o Διονύσης Ζαχαρόπουλος, η Ειρήνη Ζαμπέλη, η Δ/ντρια Marketing Dior Κατερίνα Αντωνάκου, η Γεν. Γραμματέας των G. Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη, ο ηθοποιός Burak Hakki, η χορογράφος Νίκη Δελή, η σχεδιάστρια μόδας Βάσια Τζοτζοπούλου, η Φύλλια Ντζιούνη, η Όλγα Πετρίδου και η Μαρία – Λουίζα Ξαγοράρη

Ο Ξανθιώτης τραγουδοποιός Αντώνης Μουσαδές και το μουσικό σχήμα Parfe ψυχαγώγησαν τους παρευρισκομένους με ένα πλούσιο ελληνικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που έδωσε διαφορετική νότα στη βραδιά.

Αντώνης Μουσαδές και Parfe

Οι φίλοι των G. Sciacca εντυπωσιάστηκαν από τα φαγιούμ της Χριστίνας Κωστοπούλου, τα οποία πλαισίωνε κόσμημα, εμπνευσμένο από τη Σαντορίνη του Γιώργου Πονηρού.

H ζωγράφος Χριστίνα Κωστοπούλου με τον ηθοποιό Burak Hakki και τον αμερικανό συγγραφέα Scott Campbell

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων G. Sciacca, Αρχαιολόγος – Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, ως οικοδέσποινα της εκδήλωσης καλωσόρισε τους διεθνείς καλεσμένους της και αναφέρθηκε στο ελληνικό κάλλος, που αντανακλά την ομορφιά σε όλες τις εκφάνσεις της.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, η Όλγα Πετρίδου και η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Καραμολέγκου

Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, Γιάννης Σμαραγδής τίμησε με την παρουσία του το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός και μίλησε για την αρμονία της εσωτερικής με την εξωτερική ομορφιά, που προσδιορίζει και την ευλογημένη χώρα μας.

Ο χορός των γυναικών…

Ο ηθοποιός Burak Hakki τόνισε ότι είναι τιμή του, που βρίσκεται στη Σαντορίνη και στην εκδήλωση των G. Sciacca.

Στελέχη και μέλη των Βραβείων: ο Βαγγέλης Μαθάς, ο Αντώνης Γιαννικουρής, ο Τάσος Θεοδωρακέας, η Όλγα Πετρίδου, ο Burak Hakki, η Βίκυ Μπαφατάκη και η Χαρά Αννίνου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ξένοι και έλληνες, μεταξύ αυτών και ο Αμερικανός συγγραφέας Scott Campbell.

Οι καλεσμένοι γεύτηκαν παραδοσιακές γεύσεις της Σαντορίνης, όπως φάβα, ντομάτα, κάπαρη, κρασί και μπύρα, και έλαβαν εξαιρετικά δώρα από την Dior και από το Geokarpi.

Tα πλούσια εδέσματα της Σαντορίνης γεύτηκαν οι καλεσμένοι της εκδήλωσης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή σημαντικών χορηγών, όπως του Hondos Center Σαντορίνης και της Dior Hellas, του Συνεδριακού Κέντρου Πέτρος Μ. Νομικός, των αρωματικών λαδιών Geokarpi – Agapis Gi, του Passion Alley, των κοσμημάτων Πονηρός, του φαρμακείου Ζαχαρόπουλος, των κομμωτηρίων Hair Shop και πολλών άλλων χορηγών.

Λίγο πριν την εκδήλωση μια αναμνηστική φωτογραφία από στελέχη των Βραβείων: Από αριστερά ο Τάσος Θοεδωρακέας, ο Αντώνης Γιαννικουρής, η Βίκυ Μπαφατάκη, ο Burak Hakki και ο αμερικανός συγγραφέας Scott Campbell

Πολύτιμη η βοήθεια του Καθηγητή Μπάμπη Δαρζέντα, του Διονύση Ζαχαρόπουλου, του Πρ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανώλη Καραμολέγκου, του Αρχαιολόγου Λευτέρη Ζώρζου και του αγρότη Στέλιου Δακορώνια.

Στην παράσταση συμμετείχαν και χόρεψαν από αριστερά: η Αγγελική Τριάντη, η Μαρία – Λουίζα Ξαγοράρη, η Φύλλια Ντζιούνη, η Όλγα Πετρίδου, η Ειρήνη Ζαμπέλη και τις χορογραφίες έκανε η Νίκη Δελή. Συμμετείχε η Γκόλφω Μυτιληναίου.

Oι υπέροχες “εθελόντριες πολιτισμού” με αρωματικά ελαιόλαδα

H Γεν. Γραμματέας Βίκυ Μπαφατάκη με τις πρωταγωνίστριες της εκδήλωσης και κάτω η σχεδιάστρια Βάσια Τζοτζοπούλου με τις make up artists της Dior (Hondos Center Σαντορίνης) και την hair style Γεωργία Θεοδωράκη


Το στέλεχος των G. Sciacca Κατερίνα Νίκου και η ζωγράφος Χριστίνα Κωστοπούλου

Επιμέλεια: Αγγελική Τριάντη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close