Search

Εκδηλώσεις, επισκέψεις και δρώμενα των G. Sciacca στη Ρώμη και στο Βατικανό

Τα μέλη της Ελληνικής αποστολής των βραβείων G. Sciacca, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 παραβρέθηκαν σε εκδήλωση στο Θέατρο του Δομινικανού που διοργάνωσαν τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Danillo Ferrari, του τετραπληγικού δημοσιογράφου και η χοροθεατρική παράσταση που συμμετείχε συγκίνησαν το κοινό και με την ομιλία των ματιών του έδωσε το μήνυμα ότι στη ζωή χρειάζεται κουράγιο και πίστη.

Η χοροθεατρική παράσταση του Danilo Ferrari

Aπό αριστερά: Άκης Τσολακίδης, Νίκη Δελή, Βαγγέλης Μαθάς, Θεανώ Καρατσιουμπάνη, Don Bruno LIma, Bίκυ Μπαφατάκη, Danilo Ferrari, Zωή Τηγανούρια, Χαρά Αννίνου, Κατερίνα Νίκου και Δημήτρης Μουρβάκης

Aπό αριστερά: Άκης Τσολακίδης, Κατερίνα Σαββίδου, Θεανώ Καρατσιουμπάνη, Χαρά Αννίνου, Τάσος Θεοδωρακέας, Bίκυ Μπαφατάκη, Νίκη Δελή, Ζωή Τηγανούρια, Όλγα Πετρίδου, Kristine Pearson, Δημήτρης Μουρβάκης, Γιώργος Τσούκαλης & Μαργαρίτα Θεολόγου

Κατόπιν ο ηθοποιός Ninè Ingiulla απήγγειλε απόσπασμα από την Θεία Κωμωδία του Δάντη, ενώ έπαιξε υπέροχες μελωδίες με τον ακορντεόν της, η σολίστ και συνθέτρια Ζωή Τηγανούρια.

O ηθοποιός Ninè Ingiulla ερμηνεύει Θεία Κωμωδία. Η Βίκυ Μπαφατάκη κάνει την μετάφραση

Την επόμενη η αποστολή παρέα με βραβευμένους από άλλες χώρες επισκέφτηκαν το άβατο του Βατικανό, τους κήπους, τη σπηλιά προσευχής του Πάπα, είδε τον Πάπα Φραγκίσκο σε ειδική ακρόαση και επισκέφτηκε τον Άγιο Πέτρο.

Στους κήπους του Βατικανό: Όλγα Πετρίδου, Δημήτρης Μουρβάκης, Νίκη Δελή, Άκης Τσολακίδης & Δάφνη Θεοδωρακέα

Στη σπηλιά προσευχής του Πάπα στο άβατο του Βατικανό: Η Maritza Morales Casanova με την οικογένειά της από το Μεξικό, Δάφνη Θεοδωρακέα, Όλγα Πετρίδου, Νίκη Δελή, Χαρά Αννίνου, Θεανώ Καρατσιουμπάνη, Γιώργος Τσούκαλης, Μαργαρίτα Θεολόγου, Δημήτρης Μουρβάκης, Κατερίνα Σαββίδου, Δημήτρης Μουσαδές και Άκης Τσολακίδης.

Οι κήποι του Βατικανό

Η Γενική Γραμματέας Βίκυ Μπαφατάκη, ο υπεύθυνος Συντονισμού Εκδηλώσεων Ελλάδας Τάσος Θεοδωρακέας, ο Γιώργος Τσούκαλης που τιμήθηκε με Δίπλωμα Αξίας για τον αγώνα του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία επισκέφτηκαν τον Αρχηγό των Σωμάτων Ασφαλείας του Βατικανό, Δρ. Domenico Giani και τον Επίτιμο Πρόεδρο των Βραβείων, Καρδινάλιο Dario Castrillon Hoyos

Ο Γιώργος Τσούκαλης και η Βίκυ Μπαφατάκη με τον Αρχηγό των Σωμάτων Ασφαλείας του Βατικανό, Δρ. Domenico Giani, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του Πάπα Φραγκίσκου

Ο Γιώργος Τσούκαλης, η Βίκυ Μπαφατάκη, ο Comandante Domenico Giani & Τάσος Θεοδωρακέας

Ο Καρδινάλιος Dario Castrillon Hoyos με τον Τάσο Θεοδωρακέα

Τα στελέχη των Βραβείων είχαν συνάντηση με τον Πρίγκιπα Guglielmo Giovanelli Marconi, -τον φιλέλληνα εγγονό του Γουλιέλμου Μαρκόνι, που ανακάλυψε τo ραδιοτηλεγραφικό σύστημα– ο οποίος και τάχτηκε υπέρ της εκστρατείας που ξεκινούν τα μέλη των Βραβείων παγκοσμίως για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Από αριστερά: Μαργαρίτα Θεολόγου, Kristine Pearson, Γιώργος Τσούκαλης. Jacob Barnett, o Πρίγκιπας Guglielmo Giovanelli Marconi, Βίκυ Μπαφατάκη, Κατερίνα Νίκου, Τάσος Θεοδωρακέας

Ο Πρίγκιπας Guglielmo Giovanelli Marconi και η Βίκυ Μπαφατάκη

Ο νικητής του Απόλυτου Βραβείου Giuseppe Sciacca, Αμερικανός Jacob Barnett με αυτισμό, ιδιοφυΐα στα μαθηματικά και στη φυσική με IQ υψηλότερο από τον Αϊνστάιν ξεναγήθηκε από στελέχη των Βραβείων στη Ρώμη και παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στη Βίκυ Μπαφατάκη.

O Jacob Barnett και η οικογένειά του ξεναγούνται στο Πάνθεον.Μαζί τους ο Βαγγέλης Μαθάς, Τάσος Θεοδωρακέας, Χαρά Αννίνου και η μικρή Δάφνη Θεοδωρακέα

Δήλωσε θαυμαστής του φιλοσόφου Πυθαγόρα, ανέφερε ότι αν δεν γεννιόταν Αμερικανός θα ήθελε να έχει γεννηθεί Έλληνας και έδωσε το μήνυμα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.


O Jacob Barnett δίνει συνέντευξη στη Βίκυ Μπαφατάκη. Ο Βαγγέλης Μαθάς στην επιμέλεια του γυρίσματος

Κατά την διάρκεια της τελετής στις 8 Νοεμβρίου στο Βατικανό, δυο νεαρές Ελληνίδες έκλεψαν τα βλέμματα, η 17χρονη Νίκη Δελή και η 12χρονη Δάφνη Θεοδωρακέα, οι οποίες συνόδευσαν την Γενική Γραμματέα Βίκυ Μπαφατάκη στη βράβευση της 10χρονης σοπράνο από την Ολλανδία, Amira

Νίκη Δελή, Δάφνη Θεοδωρακέα, Amira Willighagen & Βίκυ Μπαφατάκη

Η Δάφνη Θεοδωρακέα παρέδωσε το γλυπτό του Γιάννη Μπάρδη, ενώ η Νίκη Δελή της απένειμε εκ μέρους της Ελλάδας μια μαρμαρόγλυπτη πλάκα με την λύρα του Ορφέα, έργο του γλύπτη Φώντα Μανδρατζή. Η Amira Willighagen κατόπιν τραγούδησε a capella το Αve Maria και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.

Νίκη Δελή, Δάφνη Θεοδωρακέα, Amira Willighagen

Στελέχη των Βραβείων δώρισαν τον πολυτελή τόμο για τις ομορφιές της Ελλάδας του Υπουργείου Τουρισμού στους βραβευμένους αλλά και στους υψηλούς καλεσμένους.


Η Βίκυ Μπαφατάκη δωρίζει στον Μεξικανό Καθηγητή Αστροφυσικής του Cambridge, Jose Ramon Lopez-Portillo Romano το βιβλίο του Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας

O Τάσος Θεοδωρακέας δωρίζει το βιβλίο της Ελλάδας στον Danilo Ferrari

Η Νίκη Δελή με την Μεξικανή Maritza Morales Casanova, Βραβείο Περιβάλλοντος 2014

Μετά το τέλος της εκδήλωσης σε γνωστό εστιατόριο της Ρώμης δείπνησαν βραβευμένοι και στελέχη των Βραβείων, όπου η Γενική Γραμματέας απένειμε μετάλλια σε βραβευμένους, σπόνσορες, σε στελέχη και μέλη των Βραβείων, αλλά και στις νεαρότερες εθελόντριες Νίκη Δελή και Δάφνη Θεοδωρακέα.

O Γιώργος Τσούκαλης με τη σύζυγό του Μαργαρίτα Θεολόγου και τις κυρίες Χαρά Αννίνου και Κατερίνα Σαββίδου

O κοσμηματοποιός Γιώργος Πονηρός, ο Νίκολας Παπαχρηστίδης, ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, o Mεξικανός Καθηγητής Jose Ramon Lopez-Portillo Romano, η Βίκυ Μπαφατάκη και ο Αλέξανδρος Παπαχρηστίδης

Κατόπιν η Ζωή Τηγανούρια σε φιλικό κλίμα έπαιξε με το ακορντεόν της ξεσηκώνοντας τον κόσμο, ενώ λίγο αργότερα ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη των βραβείων, η φιλόλογος Κατερίνα Νίκου τραγούδησε Μίμη Πλέσσα με την συνοδεία στο πιάνο του πιανίστα Ηλία Αργυρόπουλου και χειροκροτήθηκε θερμά από Έλληνες, Αμερικανούς και Ιταλούς.

H σολίστ και συνθέτης Ζωή Τηγανούρια και ο Γιώργος Τσούκαλης

H ελληνική αποστολή απολαμβάνει τη μουσική βραδιά

H Κατερίνα Νίκου τραγουδά Μίμη Πλέσσα

Οι τουαλέτες της Γεν. Γρ. Βίκυς Μπαφατάκη και στις δυο εκδηλώσεις ήταν από την εταιρία Aρσινόη της Θράκης με έδρα τη Σαμοθράκη σε σχέδια Κατερίνας Σαακίδου, καθώς επίσης της Ζωή Τηγανούρια και Θεανώς Καρατσιουμπάνη. Τα εξαιρετικά κοσμήματα που φόρεσε η Βίκυ Μπαφατάκη ήταν «Πονηρός».

Άκης Τσολακίδης & Δημήτρης Μουρβάκης με μια πρόποση για πολλά ταξίδια των Βραβείων και για αγάπη των λαών

Την οπτικοακουστική επιμέλεια των εκδηλώσεων είχε ο γνωστός διευθυντής φωτογραφίας Βαγγέλης Μαθάς, ενώ τη φωτογραφική επιμέλεια ο Δημήτρης Μουσαδές.

Ίρια Αναστασίου
Νοέμβριος 2014

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close