Search

Τα Βραβεία Sciacca παρουσίασαν «Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις προκλήσεις της εποχής» στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έδωσε δυναμικά το παρών την Κυριακή 24 Απριλίου σε ημερίδα που διοργάνωσαν τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου “BLUE MONEY SHOW” που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου με κεντρικό συνδιοργανωτή τον Δήμο Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης.

Στην ημερίδα με θέμα «Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στις προκλήσεις της εποχής», ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής, Αθανάσιος Καραμπίνης παρουσίασε, τόσο τις δράσεις και τις δυνατότητες που παρέχει το Πανεπιστήμιο, όσο και τους σαφείς στόχους στην ολοκληρωμένη και ρεαλιστική στρατηγική λειτουργίας και ανάπτυξης του Ιδρύματος.

Παντελής Μπότσαρης, Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, Αθανάσιος Καραμπίνης

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στις συνεχείς προσπάθειες εξωστρέφειας και των αποτελεσμάτων τους, σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας απέναντι στο δύσκολο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι της χώρας.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Ο Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Παντελής Ν. Μπότσαρης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του με τίτλο «Έρευνα και Επιχειρήσεις Έντασης Γνώσης στο Πανεπιστήμιο του 210υ αιώνα» παρουσίασε τη στρατηγική για την Έρευνα στο Δ.Π.Θ. και τον μηχανισμό διαχείρισης των κονδυλίων έρευνας, μέσω της Επιτροπής Ερευνών, ενώ στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα της δημιουργίας μιας επιχείρησης έντασης γνώσης ή τεχνοβλαστού (spinoff) στο περιβάλλον ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Ενδιαφέρουσα ήταν η παρουσίαση της Επ. Καθηγήτριας Φυσικής Ανθρωπολογίας του Δ.Π.Θ., Χριστίνας Παπαγεωργοπούλου μίλησε για το «αρχαίο DNA» παρουσίασε τα αποτελέσματα των πρώτων γονιδιωμάτων απο αρχαιολογικές θέσεις Νεολιθικής Εποχής από τη Βόρεια Ελλάδα. Σκοπός της ανάλυσης αυτής είναι να διερευνηθεί γενετικά ο ρόλος των πληθυσμών της Νότιας Βαλκανικής χερσονήσου και συγκεκριμένα της περιοχής του Αιγαίου στην εισαγωγή του Νεολιθικού τρόπου παραγωγής.

Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, Γιώργος Τσούκαλης, Βίκυ Μπαφατάκη, Ντίνα Κονταρίνη Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, Αθανάσιος Καραμπίνης, Μίμης Πλέσσας, Παντελής Μπότσαρης, Στάθης Αβραμίδης

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκανε η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Αρχαιολόγος-Επικοινωνιολόγος, Βίκυ Μπαφατάκη, εστιάζοντας στην πολύπλευρη συνεργασία των Βραβείων με το Δ.Π.Θ και στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε από κοινού στις 12 & 13 Απριλίου στην Κομοτηνή με θέμα «Μύθοι και μυθικά πρόσωπα της Θράκης» και στις εξαιρετικές συνέργειες που έπονται.

Κατερίνα Νίκου, Βασίλης Σκουλάς, Γιώργος Τσούκαλης, Μαίρη Βερόνη, Βίκυ Μπαφατάκη, Βάντα Chuard, Ντίνα Κονταρίνη, Χαρά Αννίνου, Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα, Αθανάσιος Καραμπίνης, Μίμης Πλέσσας, Στάθης Αβραμίδης, Παντελής Μπότσαρης

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η δημοσιογράφος Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα.

Βάντα Chuard, Κατερίνα Νίκου, Αθανάσιος Καραμπίνης, Βίκυ Μπαφατάκη

Παρέστησαν εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού χώρου, ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο τραγουδοποιός Βασίλης Σκουλάς, ο Αντιπρόεδρος G. Sciacca Ελλάδας, Γιώργος Τσούκαλης, η Γενική Διευθύντρια Ελλάδας G. Sciacca, Φιλόλογος Κατερίνα Νίκου, ο ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος, η δημοσιογράφος-μουσικολόγος Ντίνα Καραμπίνη, φίλοι και στελέχη των G. Sciacca.

Γιώργος Τσούκαλης, Αθανάσιος Καραμπίνης – Πρύτανης ΔΠΘ, Μίμης ΠΛέσσας

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο επιπλέον είχε τη στήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της fedHATTA και κεντρικούς χορηγούς την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και τον ΕΟΤ.

από τη Βασιλική Δουλγερίδου
27/4/2016

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close