Search

Παγκόσμια διάκριση φωτογραφίας για τον Ηλία Γεραγά

Μια ανθρωποκεντρική φωτογραφία από τον ερασιτέχνη Ξανθιώτη φωτογράφο Ηλία Γεραγά διακρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό του γαλλικού περιοδικού PHOTO. Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Ιούνιο του 2006 στην πλατεία της Παλιάς Πόλης της Πράγας. Απεικονίζει πλήθος κόσμου που συγκεντρώνεται κάθε ώρα μπροστά στο μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι της πλατείας για να παρακολουθήσει την παράσταση από φιγούρες και κινούμενα αγάλματα του μηχανισμού του ρολογιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτογραφία έχει τραβηχτεί με compact φωτογραφική μηχανή των 3,5 MP.

Η φωτογραφία έχει πάρει διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας του γαλλικού περιοδικού PHOTO για το έτος 2011 και δημοσιεύτηκε στο τεύχος 486 (Ιαν/Φεβ 2012) του περιοδικού. Το PHOTO εκδίδεται στη Γαλλία και κυκλοφορεί παγκόσμια και είναι το πλέον δημοφιλές περιοδικό για τη φωτογραφία. Στον διαγωνισμό του 2011 συμμετείχαν ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι από 70 χώρες και διαγωνίστηκαν πάνω από 18.000 φωτογραφίες.

από τον Μενέλαο Αναστασόπουλο

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close