Search

10 Λόγοι Για Να Μάθετε Σκι

10 λόγοι για τους οποίους θα λατρέψετε το σκι:

1. Πρωί-πρωί με την αυγή: Όπως και το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της high season, όσο πιο νωρίς πας στην παραλία τόσο περισσότερο θα ευχαριστηθείς το μπάνιο σου, έτσι και στο χιονοδρομικό, όσο πιο νωρίς βρεθείς στο τελεφερίκ, τόσο πιο “απείραχτο” και “αγνό” θα είναι το χιόνι.

Γιαυτό θα ξυπνήσεις λοιπόν πρωί-πρωί με την αυγή, θα φας ένα χορταστικό πρωινό για να έχεις δυνάμεις, θα φορέσεις τα ισοθερμικά σου και το αντιανεμικό σου και θα φύγεις για το βουνό, φρέσκος-φρέσκος.

2. Το look “είμαι αήττητος”
Το “πάω για σκι” δεν είναι “λεφτά, κινητό, κλειδιά, ανοίγω την πόρτα και φεύγω” -έχει μια κάποια προετοιμασία. Δηλαδή ισοθερμική μπλούζα και κολάν, αδιάβροχο παντελόνι για σκι, ζεστό φούτερ, κασκόλ ή neck-warmer, ειδικές κάλτσες, γάντια με δάχτυλα (για από μέσα), γάντια αδιάβροχα για σκι, αντιηλιακή προσώπου, λιποζάν, μάσκα, σκουφί, αδιάβροχες μπότες (για περπάτημα στο χιόνι μέχρι να φορέσεις τις μπότες του σκι). Σε όλα αυτά, όταν φτάσεις στο μαγαζί ενοικίασης εξοπλισμού -και αφού κάνεις διάφορες δοκιμές με το προσωπικό εκεί για να βρεις ό,τι είναι καταλληλότερο για σένα-, θα προστεθούν οι μπότες του σκι, τα πέδιλα, τα μπατόν και το κράνος. Με όλα αυτά, είσαι δυνατός, άφθαρτος, king of the world! Έτοιμος! Έφυγες!

3. Στον αέρα
Να ‘σαι λοιπόν, πήρες το πάσο σου, περίμενες τη σειρά σου στην ουρά και βρέθηκες στο τελεφερίκ. Τι τέλεια αίσθηση! Μαζί με το υψόμετρο ανεβαίνει και η αδρεναλίνη. Νιώθεις το αίμα σου να πάλλεται στις φλέβες σου, συνειδητοποιείς πόσο μακριά από το έδαφος βρίσκεσαι και παθαίνεις ταχυπαλμία από τον ενθουσιασμό. Ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη σου -δεν κρατιέσαι.

4. Εκεί ψηλά, ψηλά εκεί
Ααααχ, φύση, καθαρός αέρας, χιονισμένα τοπία, λευκές βουνοκορφές, πανύψηλα πεύκα, μαγικά χρώματα, η αίσθηση των ζεστών ακτίνων του ήλιου στο πρόσωπο… Μαγεία.

5. Lift me up, lift me up higher and higher
Η περιπέτεια ξεκινά. Εσύ και η στολή-πανοπλία σου θα κατακτήσετε το βουνό. Δε χορταίνεις να ανεβοκατεβαίνεις με τα lift. Δοκιμάζεις διαφορετική πλαγιά κάθε φορά, δίνεις νέες προκλήσεις στον εαυτό σου, ξεπερνάς τις φοβίες σου, ακόμα και όταν γκρεμοτσακίζεσαι, ξανασηκώνεσαι και προσπαθείς πάλι, στο τελείωμα κάθε πλαγιάς επιβραβεύεις τον εαυτό σου με μία κίνηση “ΝΑΙ” και φεύγεις, ωραίος, εσύ και τα μπατόν σου -slide slide slide- για την επόμενη πίστα.

6. Παιδάκια παντού
Στα διαλείμματά σου, χαζεύεις τα πιτσιρίκια που έχουν έρθει κι εκείνα για σκι με τις οικογένειές τους. Δες τα πόσο χαριτωμένα είναι! Με τα μπουφάν τους και τα μικροσκοπικά μπατόν τους και τα σκουφάκια τους! Aaaaaw.

7. Fifteen feet of pure white snow
Δε χορταίνεις το χιόνι. Την υφή του, την αίσθηση κάτω από τα πέδιλά σου ενώ το σημαδεύεις σχηματίζοντας συνεχόμενα Ζ, το κάτασπρο τοπίο γύρω σου, το λευκό αυτό φως που λούζει τα πάντα.

8. Ο χρόνος κυλά διαφορετικά στο βουνό
Η ώρα περνά τόσο γρήγορα όταν περνάς καλά. Είσαι στο βουνό από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα -ούτε που το κατάλαβες! Βγάζεις μερικές φωτογραφίες και τις ανεβάζεις στο Instagram, με ποιητική διάθεση στο caption. Best day ever!

9. Goulash, fondu, raclette, glühwein, après-ski
Όταν ο ήλιος αρχίζει να πέφτει και λίγο πριν κλείσει το τελεφερίκ, αποκαμωμένος, αλλά πανευτυχής, επιστρέφεις στο χωριό. Τι καλά! Σου μυρίζει ζεστή goulash soup -πεθαίνεις της πείνας! Και raclette σε ψητή πατάτα; Ακόμα καλύτερα! Αφού καταβροχθίσεις ό,τι βρεις μπροστά σου, πηγαίνεις στο μπαράκι του χιονοδρομικού για “socializing”, με τους άλλους σκιέρ. Γνωρίζεις κάτι φανταστικούς Αυστριακούς που σε κερνάνε glühwein. Δεν έχεις ξαναδοκιμάσει και το βρίσκεις πεντανόστιμο. Μαθαίνεις τη συνταγή και τη σημειώνεις στο κινητό σου για να τη φτιάξεις και σπίτι.

10. Ο πιο γλυκός ύπνος
Μετά από τέσσερα glühwein, σου βγαίνει όλη η κούραση, κατεβαίνει ο διακόπτης, φεύγεις για το σαλέ, κάνεις ένα ζεστό μπάνιο και βυθίζεσαι στον πιο βαθύ ύπνο της τελευταίας δεκαετίας. Την επόμενη μέρα ξυπνάς ξανά με την αυγή και περνάς άλλη μια φανταστική μέρα στο βουνό.

Πηγη: http://cosmo.gr/arti…po.2596458.html

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close