Search

Τιμητική αναγνώριση του ΑΣΕΔ από τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη, απένειμε στη διοίκηση του Συλλόγου μας το τιμητικό Δίπλωμα και το Μετάλλιο των Διεθνών βραβείων.

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην Aula Magna του Πανεπιστημίου “Pontificia Universita Urbaniana” στην πόλη του Βατικανό (Ρώμη) διεξήχθη η 11η τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca με τεράστια επιτυχία και σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Απόλυτος νικητής των Βραβείων αυτών ήταν ο 11χρονος Αμερικανός αθλητής Cody McCasland, έπειτα από εισήγηση του 17χρονου αθλητή μπάσκετ του Συλλόγου μας Γιώργου-Νεκτάριου Δελή.

Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζετε, είναι ότι η επιτροπή των βραβείων έκανε ακόμη ένα βήμα, αποφασίζοντας να απονείμει το τιμητικό δίπλωμα και το μετάλλιο του φορέα των βραβείων στη διοίκηση του Συλλόγου μας, της αθλητικής στέγης του Γιώργου – Νεκτάριου Δελή και όλων εκείνων των αθλητών από τις ακαδημίες μέχρι τις ανδρικές ομάδες όπου αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό, ως τρόπο ζωής ακολουθώντας στην πράξη τις αθλητικές αξίες, το ιδεώδες του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Η Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη, απένειμε στον κ. Κωνσταντίνο Ι. Δούκα (εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣΕΔ) το τιμητικό δίπλωμα και το μετάλλιο. Στη συνέχεια συνεχάρη την κα Νένη Δούκα-Πατέρα για το σημαντικό έργο που επιτελούν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στην Ελληνική κοινωνία, είχε εγκάρδια συνομιλία με αθλητές της ομάδας μπάσκετ, τους προπονητές Γιάννη Γιαννόπουλο και Τάκη Μπακογεώργο, ενώ αντάλλαξε απόψεις και σκέψεις για περαιτέρω συνεργασία με τα στελέχη του γραφείου, Απόστολο Κατσαρό και Θοδωρή Γιατρά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του εορταστικού bazaar του Συλλόγου μας, στον προαύλιο χώρο των Εκπαιδευτηρίων, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012.

Στελέχη, προπονητές του ΑΣΕΔ, η Γενική Γραμματέας G. Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη και μπασκεμπολίστες της εφηβικής ομάδας του ΑΣΕΔ

Όλα αυτά ξεκίνησαν από τον 11χρονο αθλητή Cody McCasland και τη θέλησή του να ζήσει, να αθληθεί, να χαρεί τη ζωή. Ο Cody πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που λέγεται «Αγενεσία του Ιερού Οστού» (Sacral Agenesis), μια σπάνια ασθένεια που προκάλεσε παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης όσο εκείνος βρίσκονταν στη μήτρα της μητέρας του. Σε ηλικία 17 μηνών απέκτησε το πρώτο ζευγάρι τεχνητών μελών κι έκτοτε κινείται ασταμάτητα, τρέχει, κολυμπά, παίζει ποδόσφαιρο, χόκεϊ και είναι πρωταθλητής στο τρίαθλο. Ο Cody σήμερα προπονείται εντατικά για τους Παραολυμπιακούς του 2016 στο Rio..

Η Γ.Γ.G. Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη με τους μπασκεμπολίστες της εφηβικής ομάδας του ΑΣΕΔ, Κώστα Κεφάλα, Κώστα Σιμιτζή, Νίκο Πιτταρά και Γιώργο – Νεκτάριο Δελή

Το παρακάτω video είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε όλους μας… σε εκείνους που ξεχνούν να χαμογελάσουν… σε εκείνους που νιώθουν ότι “δεν πάει άλλο”… σε εκείνους τους αθλητές που δεν έκαναν το ρεκόρ και σκέφτονται να τα παρατήσουν… στην ομάδα που γνώρισε την ήττα και άρα την καταστροφή… σε εκείνους που ξέχασαν να χτυπήσουν την πλάτη του διπλανού… σε εκείνους που πιστεύουν ότι “δεν μπορούν”… σε εκείνους που πιστεύουν ότι ο αθλητισμός είναι για λίγους… Αφιερωμένο εξαιρετικά από τον Cody…

http://www.youtube.com/watch?v=9Cm02_1uTEw
από τον Θοδωρή Γιατρά
Υποδιευθυντή ΑΣΕΔ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close