Search

Ειρήνη Παπαδοπούλου «Η δημιουργός των πλεκτών τσαντών ‘One & Only’ που φλερτάρει με τη διεθνή αγορά της μόδας»

Η δημιουργός των χειροποίητων τσαντών που έγιναν το αξεσουάρ της εποχής για κάθε γυναίκα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις τσάντες των μεγάλων οίκων… ακούει στο όνομα Ειρήνη Παπαδοπούλου. Είναι δύσκολο με λέξεις να περιγράψω μια αγαπημένη φίλη… που γνωριστήκαμε λίγο μετά το κατώφλι των 20 χρόνων μας… τότε που ανακαλύπταμε τον εαυτό μας και αφουγκραζόμασταν την ωριμότητα.

Η Ειρήνη ποτέ δεν υπήρξε ανέμελη. Η ζωή, της είχε ‘χρεώσει’ πολλές ευθύνες και μέσα στην νιότη της έστεκε πάντα αγέρωχη. Για άλλους ήταν σκληρή και απροσπέλαστη, αλλά για όσους την γνωρίζουμε είναι από τα πιο ευαίσθητα και σταράτα άτομα που συνάντησα στη ζωή μου.

Άνθρωπος ασυμβίβαστος, ατίθασος που ρισκάρει να συγκρουστεί με όποιον αγαπά, λέγοντάς του την αλήθεια. Πολλές φορές ‘κουρνιάσαμε’ τα μυστικά μας η μία στην άλλη… Λέξη δεν ανταλλάξαμε ποτέ, αν κι οι δυο ισχυροί χαρακτήρες. Την σέβομαι και την εκτιμώ. Υποκλίνομαι σε ό,τι εθελοντικό αγώνα έδωσε μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα σε εκείνον για τα υπογόνιμα ζευγάρια, νεαρή ακόμη κοπέλα, ως Πρόεδρος και ‘ψυχή’ του Σωματείου Κυβέλη.

Είναι γόνος μιας αρχοντικής οικογένειας γουναράδων από την Καστοριά, η οποία πρωταγωνιστούσε και πρωταγωνιστεί στη μόδα. Ανήσυχο πνεύμα ασχολήθηκε με το χώρο της μόδας και ήταν από εκείνα τα άτομα που δειγμάτιζαν ρούχα οι μεγάλοι οίκοι μόδας, όπως ο Armani, Donna Karan, Calvin Clain κ.ά.

Σήμερα συστήνει τις χειροποίητες πλεκτές τσάντες της που αντανακλούν το γούστο, τη φινέτσα, τη δημιουργικότητά της. Η κάθε μία μοναδική όπως και κάθε γυναίκα, με τη δική της προσωπικότητα με το δικό της στυλ. Η δημιουργία τους είναι τέχνη που θυμίζει τις μεγάλες δημιουργίες μιας ‘πλέχτρας’ άλλης εποχής…

Οι τσάντες της είναι αβίαστα πανέμορφες και μιλάνε για την ίδια… …θηλυκές, sensual, μικρές και συνάμα τεράστιες! Τα χέρια της έχουν τη δικιά τους ζωή… Είναι ταγμένη να ξεχωρίζει και να δίνει αγάπη στα άψυχα υλικά της και να τα μετουσιώνει σε πραγματικά ‘κοσμήματα’.

Την κοιτάζω που πλέκει με τα δυνατά της χέρια. Η Ειρήνη χαρούμενη για την επιτυχία της τσάντας της μου αφηγείται «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έπιανα ξανά βελονάκι μετά την ηλικία των 16 χρόνων.

Κι όμως άρχισα να πλέκω με μεράκι επιλέγοντας άγνωστα υλικά για μένα μέχρι τώρα. Σιγά σιγά με τεράστια αγάπη γεννήθηκαν οι χειροποίητες τσάντες «Οne &Only»…

Οι περισσότερες από τις τσάντες είναι από cotton jersey και συγκεκριμένα από υφασμάτινες λωρίδες πλεγμένες με βελονάκι… Δεν έχουν κούμπωμα και φόδρα, αλλά ένα εσωτερικό τσαντάκι μικρότερης διάστασης που κατασκευάζεται για την κάθε τσάντα ξεχωριστά.

Tα μοτίφ που χρησιμοποιώ είναι συνήθως από πέτρες-Swarovski και απλά μεταλλικά διακοσμητικά. Κάθε τσάντα είναι μοναδική και δύσκολα μπορεί να πλεχτεί άλλη ακριβώς ίδια…

Νιώθω μοναδικά όταν βλέπω τις τσάντες μου να στολίζουν τους γυναικείους ώμους και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη μεγάλη αποδοχή τους».

από τη Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close