Search

“Στιγμές…” από τον Πρωταθλητή Ελλάδας στον στίβο και φιλόλογο Παναγιώτη Ανδρεάδη

Ονομάζομαι Παναγιώτης Ανδρεάδης και είμαι 27 ετών. Είμαι τελειόφοιτος της Κλασικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και παράλληλα σπουδάζω Δημοσιογραφία. Είμαι πρωταθλητής του στίβου στα 60-100-200 μέτρα ( sprint ) και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου με αρκετές διακρίσεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο. Από ξένες γλώσσες μιλάω Αγγλικά-Γαλλικά, ενώ γνωρίζω τα βασικά από Σέρβικα- Ρώσικα και κάποια στιγμή θέλω να μάθω Τούρκικα, ενώ ταυτόχρονα έχω πολύ καλή σχέση με τους Η/Υ. Επίσης πήγαινα σε Ωδείο 10 χρόνια μαθαίνοντας πιάνο και έχω πτυχίο ως την Μέση. Πλέον ασχολούμαι σε ερασιτεχνικό επίπεδο, καθαρά για δική μου ευχαρίστηση. Στα ενδιαφέροντα μου ανήκει η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία – Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, ο αθλητισμός και οι πολεμικές τέχνες. όπως επίσης και η σκοποβολή. Τέλος, μ’ αρέσει πολύ ο κινηματογράφος και τα ταξίδια με αεροπλάνα.

Στιγμές…

Η στιγμή που έγινε η πρώτη ανάμνηση της ζωής σου: Έχω αρκετές αναμνήσεις από την παιδική μου ηλικία.

Η αξέχαστη στιγμή στο σχολείο: Αξέχαστη στιγμή στο σχολείο είναι, όταν στο δημοτικό παίζαμε μπάλα στην αίθουσα και σπάσαμε 3 λάμπες και ο διευθυντής, μας έβαλε στην σειρά 4 αγόρια και μας χαστούκισε όπως ο Βέγγος τις αδερφές του στην ταινία.

Τη στιγμή που αποκάλυπτες μια ζαβολιά σου…: Σπάνια αποκάλυπτα ζαβολιές, οπότε δεν έχω έντονη ανάμνηση.

Μια ευτυχισμένη παιδική στιγμή… Μια ευτυχισμένη παιδική στιγμή ήταν όταν πήγαινα στο λούνα πάρκ με τους γονείς μου.

Η στιγμή που ένιωσες το πρώτο καρδιοχτύπι: Όταν ερωτεύτηκα για πρώτη φορά μια κοπέλα στο Λύκειο.

Μια στιγμή «αφόρητης τρέλας»: Όταν ανέβαινα στο μηχανάκι του κολλητού μου έχοντας άγνοια κινδύνου.

Μια υπέροχη στιγμή με τους φίλους μου: Μια υπέροχη στιγμή με τους φίλους μου είναι όταν πήγαμε καλοκαίρι διακοπές στην Πάρο.

Η στιγμή που έφυγες από το σπίτι για σπουδές…: Δεν έφυγα από το σπίτι για σπουδές καθώς είχα περάσει στην Αθήνα.

Δυο στιγμές από τα φοιτητικά σου χρόνια…: Δεν έζησα φοιτητικά χρόνια λόγω του Πρωταθλητισμού με τον στίβο.

Εκείνη η στιγμή που αποφάσισες να ασχοληθείς με τον στίβο…: Η στιγμή που εντελώς τυχαία πάω στο στάδιο να τρέξω μόνος μου, με βλέπει ένας προπονητής και μου λέει ξεκινάς αμέσως προπονήσεις, είσαι σαΐτα.

Οι πρώτες στιγμές στον πρωταθλητισμό: Οι δύσκολες ώρες της προπόνησης που απαιτούσαν σοβαρότητα, υπομονή και πειθαρχία.

Η κορυφαία στιγμή μέχρι τώρα στην επαγγελματική σου πορεία: Η σημαντικότερη στιγμή της καριέρας μου ήταν το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, την στιγμή που καθόμουν στον βατήρα και περίμενα τον αφέτη να δώσει την εκκίνηση και κατάμεστο το στάδιο με Έλληνες μου έδινε θάρρος.

Στιγμές ενός ταξιδιού…: Σε κάθε μου ταξίδι προσπαθούσα να ζώ την κάθε μου στιγμή έντονα. Από την στιγμή που έμπαινα στο αεροπλάνο μέχρι την στιγμή που έφτανα στον προορισμό μου.

Η στιγμή που γνώρισες έναν σημαντικό άνθρωπο: Το 2010 όταν σ’ ένα συνέδριο της Φιλοσοφικής Σχολής γνώρισα έναν καθηγητή Πανεπιστημίου στον τομέα της Φιλοσοφίας και από τότε έχουμε μια πάρα πολύ καλή φιλική σχέση.

Η στιγμή της γνωριμίας με την σύντροφό σου: Το 2010 όταν μέσα στο αμφιθέατρο της Φιλοσοφικής γνώρισα μια κοπέλα και ξεκινήσαμε μια σχέση.

Εκείνη η στιγμή που ομολόγησες στον εαυτό σου ότι ερωτεύτηκες…: Δεν θυμάμαι κάποια στιγμή που να ομολόγησα στον εαυτό μου ότι είμαι ερωτευμένος.

Εκείνη η στιγμή που ένιωσες ευτυχία…:Το 2013 στην Μερσίνη της Τουρκίας όταν κατέλαβα την 2η θέση στο Μεσογειακούς Αγώνες.

Η στιγμή που απογοητεύτηκες…:Όταν τραυματίστηκα σοβαρά το 2014 στην Κύπρο και έπαθα οστικό οίδημα με ρωγμώδες κάταγμα στα μετατάρσια και έμεινα 6 μήνες εκτός προπονήσεων φορώντας ειδική μπότα.

Μια στιγμή που σε πλημμύρισε φόβο…:Όταν προσπάθησα να επανέλθω στην προπονητική και αγωνιστική δράση και φοβόμουν αν θα βρεθώ ξανά στο ίδιο επίπεδο που ήμουν πριν τον τραυματισμό.

Μια τολμηρή στιγμή…:Όταν πήρα την απόφαση να αλλάξω προπονητή με τον οποίο είχα δέσιμο πατέρα-παιδιού.

Η στιγμή που αποφάσισες να λησμονήσεις κάτι από το παρελθόν:Όταν πήρα την απόφαση και είπα ότι δεν θα κοιτάω πίσω τις άσχημες στιγμές (σε διάφορους τομείς), αλλά το πως θα γίνω καλύτερος αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.

Εκείνη η στιγμή που σε πόνεσε…: Πόνεσα όταν προδόθηκα από κάποιες κάλπικες φιλίες.

Η στιγμή που άκουσες μια σκληρή αλήθεια: Όταν μου είπε ο αδερφός μου, καλός ο πρωταθλητισμός και οι διακρίσεις, αλλά εστίασε στις σπουδές σου γιατί έχεις μείνει πίσω και ο στίβος κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Η στιγμή που είπες: «Αυτή είναι η ομορφότερη στιγμή της ζωής μου»: Όταν πήρα στα χέρια μου τον ανιψιό μου.

Η στιγμή που περιμένεις εναγωνίως στο μέλλον…: Περιμένω την στιγμή που θα αποκατασταθώ επαγγελματικά.

Επιμέλεια: Μενέλαος Αναστασόπουλος
Concept: Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close