Search

Η βιολόγος και κοινωνική επιστήμονας Danielle Lee

Η Danielle N. Lee είναι βιολόγος και επιστήμονας που μελετά τη συμπεριφορά των ζώων και εργάζεται για την αύξηση της συμμετοχής των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες στα πεδία Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών. Η Lee ερευνά τη συμπεριφορά και τη βιολογία των άγριων τρωκτικών, όπως οι γιγαντιαίοι αρουραίοι της Γκάμπια, που μπορούν να ανιχνεύσουν νάρκες, ώστε να κατανοήσει καλύτερα πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σκοπό την διάσωση ζωών. .

Εκτός από την έρευνά της στην ενδοχώρα, αλλά και στο εξωτερικό της Τανζανίας, η Lee είναι παθιασμένη με την επικοινωνία της επιστήμης και είναι γνωστή για την προώθηση της επιστήμης και την προβολή της, μέσω των κοινωνικών δικτύων. Επιλέχθηκε το 2015, ως TED Fellow μπήκε στη λίστα «Power 100» του περιοδικού EBONY και τιμήθηκε από τον λευκό οίκο σε ό,τι αφορά την διαφορετικότητα και την είσοδο στα πεδία Επιστήμης, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών. Το 2009, η Lee τιμήθηκε ως «Ακαδημαϊκός πολυπολιτισμικότητας», από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Βιολογικών Επιστημών, και το 2013 της δόθηκε το «S.T.E.M. Leader Award» από το Kansas City Black Family Technology Awareness Association.

Οι τρέχουσες επιστημονικές προσπάθειές της, επικεντρώνονται στην αλληλεπίδραση με το ευρύτερο κοινό, μέσω της επιστημονικής δημοσιογραφίας. Το 2013, η Lee ίδρυσε την Εθνική Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογιών, μια πρωτοβουλία για την παιδεία στα μέσα ενημέρωσης, για να φέρει περισσότερα επιστημονικά νέα σε αφρικανο-αμερικανικά ακροατήρια και να προωθήσει την εναλλακτική πηγή πληροφόρησης περί επιστημονικών θεμάτων, στα «επικρατέστερα» μέσα ενημέρωσης.

Απόδοση, κείμενο: Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος 

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: https://www.nationalgeographic.org

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close