Search

Ποιο είναι το κούρεμα που σας ταιριάζει και αναδεικνύει το πρόσωπό σας;

Επιχειρήστε μια ριζική αλλαγή στο κούρεμά σας, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας. Έτσι θα αναδείξετε τα χαρακτηριστικά που κρύβατε τόσο καιρό, και θα αποκτήσετε εκ νέου τη χαμένη σας γοητεία.

Υπάρχουν 4 βασικές κατηγορίες προσώπων, ανάλογα με το σχήμα τους: οβάλ, στρογγυλό, μακρύ και τετράγωνο. Είτε έχετε μαλλιά σγουρά, ίσια ή σπαστά, ένα σωστό κούρεμα και οι κατάλληλες τεχνικές όγκου θα αναδείξουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, μας συμβουλεύει ο κομμωτής Βασίλης Ανδρικόπουλος.

Οβάλ: στο οβάλ πρόσωπο, πάνε πολλά στυλ.
Πρέπει να αφήσετε τα μαλλιά σας σε ένα μήκος, είτε έχετε κοντά ή μακριά μαλλιά. Οι γυναίκες με οβάλ σχήμα προσώπου έχουν συνήθως μικρά πρόσωπα και τα ογκώδη μαλλιά δεν τους κολακεύουν. Οι μακριές και αραιές αφέλειες ταιριάζουν καλύτερα.

Στρογγυλό: Είναι το σπανιότερο σχήμα προσώπου. Πολλές φορές το κούρεμά σας κάνει το πρόσωπο σας να φαίνεται στρογγυλό. Το μυστικό για να μειώνεται η στρογγυλότητα του προσώπου σας, είναι να μειώνεται την ποσότητα των μαλλιών κοντά στο πρόσωπο, έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα μήλα, το πηγούνι και τα μάτια.

Είναι απαραίτητο να κόψετε μερικά φύλλα στην κορυφή του κεφαλιού σας για να δώσετε όγκο, είτε έχετε κοντά είτε μακριά μαλλιά. Έτσι το πρόσωπό σας θα φανεί πιο μακρύ και πιο λεπτό. Χρησιμοποιήστε στρογγυλή βούρτσα και σεσουάρ με κρύο αέρα σε χαμηλή ταχύτητα για να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας, όσο τα στεγνώνετε.

Το σεσουάρ με κρύο αέρα και το κεφάλι ανάποδα είναι επίσης ένας τρόπος για να δημιουργήσετε όγκο, τρίβοντας ταυτόχρονα τις ρίζες με απαλές κυκλικές κινήσεις. Τα μαλλιά σας, όμως, δεν πρέπει να φουσκώνουν στο πλάι, γιατί αυτό θα τονίσει το στρογγυλό του σχήμα.

Μακρύ: Δεν ενδείκνυται το κοντό καρέ, ειδικά όταν τα μαλλιά έρχονται στην γωνία του στόματος, γιατί θα τονιστεί το μήκος του ροσώπου σας, κυρίως στην περιοχή του πηγουνιού.

Να αποφεύγετε επίσης τις κοντές αφέλειες και τον όγκο στην κορυφή. Είναι ορθότερο να δημιουργήστε όγκο στο πλάι. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι με σεσουάρ με κρύο αέρα σε χαμηλή ταχύτητα, με στρογγυλή βούρτσα ή με μεγάλα βέλκρο ρολά γύρω από το πρόσωπο σε στεγνά μαλλιά.

Ζεστάνετέ τα με το σεσουάρ σας και αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 15-20 λεπτά. Πρέπει να κρατάτε τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο σας, για να φαίνεται πιο γεμάτο.

Τετράγωνο: Στο τετράγωνο πρόσωπο, δεν πάνε τα κοντά μαλλιά. Πρέπει να αφήσετε μήκος πίσω.

Μπορείτε να κόψετε μερικές αφέλειες, αλλά πρέπει να είναι αραιές και απαλές, ώστε για να δημιουργήσετε το κοντράστ αλλοιώνοντας την υφή στις άκρες των μαλλιών.

Δώστε όγκο στην κορυφή και στο πλάι. Στεγνώστε τα μαλλιά σας με κρύο αέρα, με το κεφάλι ανάποδα και πάντα σε χαμηλή ταχύτητα.

Δημιουργήστε, επίσης, απαλούς και ελαστικούς που απαλύνουν το τετράγωνο και γωνιώδες πρόσωπο.

Επιμέλεια: Βασίλης Ανδρικόπουλος – Κομμωτής

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close