Search

Γιάννης Σπαλιάρας “Η ηθοποιία ήρθε στη ζωή μου τυχαία, αλλά την αγάπησα”

Ο έρωτας είναι ο απόλυτος εγωιστής, γιατί σε αλλάζει και δεν είσαι πια ο ίδιος. Σαγηνευτικά όμορφος, προσιτός και με χιούμορ το top model και ηθοποιός Γιάννης Σπαλιάρας μας ξεναγεί στο χώρο της ομορφιάς,στις σκέψεις και στη ζωή του.

«Ομορφιά για μένα σημαίνει αρμονία. Η ωραία εξωτερική εμφάνιση πρέπει να συνδυάζεται με την εσωτερική καλλιέπεια» μου είπε αυθόρμητα ο Γιάννης Σπαλιάρας, όταν αρχίσαμε να συζητάμε. Απλός και προσγειωμένος με ένα αφοπλιστικό χαμόγελο αγαπά την ομορφιά σε όλες τις εκφάνσεις της και απεχθάνεται ό,τι άσχημο. «Στο χώρο του modeling εκτός από την όμορφη πλευρά του, υπάρχουν άνθρωποι κακοπροαίρετοι, ζήλια και όλα αυτά τα δέκα χρόνια προσπαθώ να μην χάσω τις αξίες μου».

Από μικρός εθίστηκε στον αθλητισμό, ως κολυμβητής και μπασκεμπολίστας. «Ήμουν ανεπτυγμένο παιδί και ιδιαίτερα ανήσυχος (γέλια) και έτσι οι γονείς μου με έριξαν στον αθλητισμό για να ηρεμώ. Η γυμναστική έγινε τρόπος ζωής για μένα, με αποτέλεσμα να φροντίζω το σώμα μου και να το μυήσω στη συνεχή άσκηση. Η αγάπη για το σώμα μας χαρίζει μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας».

Η ομορφιά του τον καταξίωσε στην κορυφή του modeling για 10 χρόνια στη χώρα μας, αλλά και στις πασαρέλες του εξωτερικού. Η αρχή της μεγάλης του καριέρας ήταν τυχαία. «Όταν ήμουν φοιτητής στη Γυμναστική Ακαδημία μου πρότειναν να κάνω μια επίδειξη και είπα γιατί όχι; Τότε, δεν μπορούσα να φανταστώ την μετέπειτα εξέλιξή μου. Στην αρχή της καριέρας μου ένιωθα άβολα, ντρεπόμουν με τις ημίγυμνες εμφανίσεις μου πάνω στην πασαρέλα. Με τον καιρό απέκτησα αυτοπεποίθηση και είμαι πλέον άνετος. Έχω συνηθίσει τα κολακευτικά βλέμματα των γυναικών, αλλά δεν πετάω στα σύννεφα. Στην αρχή παθαίνεις ένα σοκ με τη δημοσιότητα, αλλά εκείνο που προέχει είναι να είσαι προσγειωμένος, έχοντας καλή σχέση με τον εαυτό σου.

Ο χώρος μου έχει λάμψη και ο κόσμος μας μυθοποιεί, αλλά πρέπει να καταλάβει, ότι είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι. Ωστόσο το modeling, μου έχει προσφέρει συγκινήσεις, εμπειρίες, ταξίδια, γνωριμίες, οικονομικές απολαβές και πολλές γυναίκες (γέλια)».

Είναι αισιόδοξος και θετικός άνθρωπος. «Είμαι ευχαριστημένος από τη ζωή μου. Περνάω καλά, χαίρομαι όλα εκείνα που μου χαρίστηκαν απλόχερα από το Θεό. Ένας άνθρωπος που έχει ωραία εξωτερική εμφάνιση, λεφτά, επιτυχία, γυναίκες δεν πρέπει να είναι μίζερος. Θεωρώ απαράδεκτη την αχαριστία, όταν δίπλα μας υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για απλά πράγματα».

Είναι φυσιογνωμιστής και η αρχική του κρίση για κάποιον, δεν τον προδίδει. «Η αρχική αύρα, το βλέμμα κάποιου ενστικτωδώς με οδηγεί στην γνωριμία μαζί του. Καταλαβαίνω με την πρώτη ματιά ποιος με βλέπει ανταγωνιστικά, ποιος με πλησιάζει γιατί είμαι μοντέλο…Δεν είμαι καχύποπτος, απλά με την εμπειρία και τον χρόνο μπορώ να διακρίνω τις προθέσεις των άλλων. Εκτιμώ τους αληθινούς, τους ντόμπρους ανθρώπους. Έχω καλή σχέση με τους συναδέλφους μου, αλλά δεν μπερδεύω την επαγγελματική μου ζωή με την προσωπική. Εξάλλου δεν θέλω μετά το τέλος της μέρας να αναλώνομαι σε συζητήσεις περί δουλειάς. Μπορώ να κάνω παρέα με όλους. Δεν απορρίπτω κανέναν άνθρωπο, ακόμα και τον πιο αμόρφωτο, γιατί κάτι έχω να πάρω κι από αυτόν. Οι φίλοι μου όμως είναι λίγοι και από παλιά».

Αγαπά τις δυναμικές γυναίκες με προσωπικότητα. «Θαυμάζω τη γυναίκα και δεν έχω πρόβλημα, όταν είναι πιο επιτυχημένη από εμένα. Στο παρελθόν είχα σύντροφο που ήταν πιο γνωστή από εμένα, έβγαζε περισσότερα χρήματα, αλλά ουδέποτε αισθάνθηκα μειονεκτικά. Σίγουρα η εξωτερική εμφάνιση με ελκύει, αλλά σε κρατάει μόνο για ένα βράδυ, ενώ το μυαλό….Εκείνο που με ενοχλεί σε κάποιες γυναίκες είναι ότι μιλάνε επί παντός επιστητού και αυτό τους αφαιρεί στοιχεία από τη θηλυκότητά τους»

Θεωρεί τον έρωτα μεγάλη δύναμη, αλλά ο ίδιος δεν ερωτεύεται εύκολα. «Ο έρωτας παρασύρει. Είναι ο απόλυτος εγωιστής, γιατί σε αλλάζει και δεν είσαι πια ο ίδιος. Όταν ερωτεύεσαι, ζηλεύεις, είσαι κτητικός, ακόμα και καταπιεστικός. Η αγάπη είναι βαθύ και αμφίδρομο συναίσθημα. Μπορώ να κάνω τα πάντα για τον άλλον, γιατί τα νιώθω, αλλά περιμένω ανταπόδοση».

Είναι ενθουσιώδης, παρορμητικός και υπερβολικός στις αντιδράσεις του. «Είμαι ιδιαίτερα επικοινωνιακός και εξωστρεφής στην πρώτη γνωριμία. Δεν μιλάω εύκολα για κάτι που με απασχολεί παρά μόνο στον κολλητό μου και στην οικογένειά μου».

Εδώ και ένα χρόνο μπήκε δειλά στο χώρο της υποκριτικής, αλλά έπειτα από τις καλές κριτικές που απέσπασε για τη συμμετοχή του στο καθημερινό σήριαλ του ΑΝΤ1, ‘Ερωτας’ αποφάσισε να μείνει και να καταξιωθεί με τη δουλειά του. «Η ηθοποιία ήρθε στη ζωή μου τυχαία, αλλά την αγάπησα. Υπάρχει προκατάληψη, όμως, ειδικά με τα μοντέλα, γιατί θεωρούν κάποιοι ότι δεν μπορούν να κάνουν καλά και άλλα πράγματα. Μου αρέσει να προχωράω βήμα βήμα, και με τη δουλειά μου να καταξιωθώ και να παραμείνω στο χώρο της υποκριτικής».

από τη Νίκη Δελή

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close