Search

Roberto Biagini «Ο Ιταλός στυλίστας που μετουσιώνει τη μόδα σε ποίηση»

Με τις ανδρικές συλλογές του ονειρεύονται ολόκληρες γενιές…Ντύνει με τις δημιουργίες του αρχηγούς κρατών, πρωθυπουργούς, επιχειρηματίες, αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες… Ο οίκος μόδας του Roberto Biagini στη Φλωρεντία, σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, αλλά και στον κόσμο είναι η ενσάρκωση της κομψότητας και της λεπτότητας. Ο προφήτης Μωάμεθ είπε: «Ο αληθινός πλούτος δεν προέρχεται από την αφθονία των αγαθών, αλλά από τον πλούτο της ψυχής. Η αληθινή επιστήμη δεν είναι η αφθονία των εννοιών, αλλά ένα φως που ο Θεός βάζει μέσα στην καρδιά».

Ποιο είναι εκείνο “το φως” καθώς δημιουργείτε τα ρούχα σας;

“Το φως μου χωρίς καμία αμφιβολία βρίσκεται σε εκείνη την πάρα πολύ μεγάλη προσοχή που ο οίκος μόδας μου απευθύνει σε όλους όσους αποφασίζουν να φορέσουν τα ρούχα που εγώ σχεδιάζω. Για μένα προσωπικά θεωρώ ότι ο πελάτης προηγείται του προϊόντος. Το ένδυμα Biagini δεν μπορεί να αντιτίθεται στις επιθυμίες του πελάτη, διότι πρόκειται για ρούχα μοναδικά στο είδος τους, τα οποία σχεδιάζονται κατά παραγγελία του πελάτη και μόνον για έναν πελάτη.

Πρόσφατα σχεδιάσατε μία συλλογή που είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο σπίτι, όπως τα υπέροχα σαλόνιά σας. Ποιος είναι ο στόχος σας;

Δημιούργησα μία συλλογή από είδη για το σπίτι που είναι μοναδικά στο είδος τους χρησιμοποιώντας σπάνια υλικά. Παράλληλα συνεργάστηκα με τους καλύτερους ειδικούς στον τομέα της επίπλωσης και όχι μόνο.Η μάρκα Biagini (Il marchio Biagini) χαϊδεύει τους αγοραστές του σε όλα τα πράγματα, φροντίζοντας ακόμη και για τους χώρους στους οποίους αυτοί περνούν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, δηλαδή το σπίτι τους. Όπως είναι αυτή η δημιουργία μου έτσι είναι και καθετί που δημιουργώ. Κάθε δημιουργία μου χαρακτηρίζεται από μία ιδιαιτερότητα που δεν διακρίνεται εύκολα.

Η δημιουργία συλλογών μόδας απαιτεί μία ισχυρή δημιουργική έκρηξη, μία εσωτερική βαθύτητα σκέψης που διαμορφώνεται στην συνέχεια εξωτερικά, μέσα από τον δημιουργικό οίστρο των μόδιστρων. Κατά την άποψή σας, η μόδα αποσκοπεί στο να γίνει τέχνη;

Η μόδα κατά την άποψή μου γίνεται τέχνη, όταν έχει ταυτότητα.

Η ταυτότητα βρίσκεται, παραδείγματος χάριν, σε μία λεπτομέρεια που είναι φτιαγμένη με το χέρι, στην πολύτιμη αξία που μπορεί να έχει ένα ύφασμα, στην δημιουργία ενός κουμπιού ή ενός κεντήματος, στις λεπτομέρειες γενικά και σε καθετί το οποίο επινοεί κάποιος για εκλεκτούς.

Αυτές είναι οι λεπτομέρειες που αντικατοπτρίζουν τον μοναδικό και αποκλειστικό χαρακτήρα όσων ανθρώπων φορούν τις δημιουργίες μου.

Ποιος είναι ο άντρας του Roberto Biagini;

Ο άντρας του ‘Biagini’ δεν έχει ανάγκη να φαίνεται, διότι αυτός γνωρίζει ότι «το είναι» είναι το κυριότερο χαρακτηριστικό που τον διακρίνει.

Είναι ο άνδρας που αγαπά τον εαυτό του και του αρέσει να αισθάνεται μοναδικός, αλλά και να ξέρει να είναι μοναδικός. Ένας ισχυρός άνδρας που ξέρει ότι ανήκει σε μία εκλεκτική κοινωνική τάξη.

Πoια είναι η έννοια της πολυτέλειας για σας;

Πιστεύω, ότι η αφθονία σε κάθε μορφή της είναι η έκφραση της πολυτέλειας. Για μένα η πολυτέλεια χωρίζεται σε λαϊκή και αποκλειστική πολυτέλεια. Η λαϊκή πολυτέλεια είναι εκείνη για την οποία όλοι μιλούν και συχνά μας καθιστά ομοιόμορφους και τείνει να μας οδηγήσει να αποδεχθούμε διάφορα στερεότυπα.

Η αποκλειστική πολυτέλεια είναι η πολυτέλεια μου, την οποία αντιλαμβάνομαι “για σένα και μόνο για σένα”. Αυτή δεν ακολουθεί τις τάσεις, αλλά αγαπάει την διάκριση.

Πόσο σημαντική είναι η οικογένεια για τον Roberto Biagini?

Πάρα πολύ! Έχω μία καταπληκτική οικογένεια, τα τρία μου παιδιά είναι η ζωή μου. Όπως κάθε καλός οικογενειάρχης πατέρας και κάθε σύζυγος που σέβεται τον εαυτό του, θα έλεγα ότι δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτούς. Η σύζυγος και τα παιδιά μου αποτελούν την ενέργεια που μου χαρίζει ζωή.

Ένα ελληνικό συγκρότημα, οι Onirama, συνέθεσαν ένα καταπληκτικό τραγούδι που έχει τον τίτλο «Κλεψύδρα». Ο χρόνος σας εγκλωβίζεται μέσα στην καθημερινότητά σας;

Η ζωή μου είναι όπως η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και τρέχει με πολύ φυσιολογικούς ρυθμούς. Είναι μία φυσιολογική ζωή που επιβραβεύει οποιονδήποτε αποφασίζει να την ακολουθήσει παντρεύοντας συγκεκριμένες αρχές και αξίες. Ο χρόνος συχνά χαρίζει πολλές ικανοποιήσεις. Η τελευταία μου επαγγελματική ικανοποίηση είναι το γεγονός ότι ντύνω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας, τον οποίο εκτιμώ και θαυμάζω πάρα πολύ.

Ο Αλβέρτος Αϊνστάιν έγραψε κάποτε:

«Εκείνο που με ενδιέφερε αλήθεια είναι η επιλογή που έκανε ο Θεός όταν δημιούργησε τον κόσμο». Πόσο αξίζει η πίστη για έναν επιτυχημένο άνθρωπο σαν εσάς;

H πίστη κατέχει μία πολύ σημαντική θέση στην ζωή μου. Όπως πάρα πολλά άτομα, έτσι κι εγώ κάθε Κυριακή πηγαίνω στην εκκλησία με την οικογένειά μου και συμμετέχω στη θεία λειτουργία. Η πίστη ήταν και είναι ο οδηγός μου, ο φάρος που φωτίζει τον δρόμο μου κατά την διάρκεια των διάφορων στιγμών στην πορεία της ζωής μου.

Από τον Giorgio Mammoliti

Μετάφραση: Σωτήρης Μπεκάκος

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close