Search

Πάνος Σταυριανός «Ένας ‘εμπνευσμένος’ στυλίστας»

Ο χώρος της μόδας και της showbiz είναι ένας χώρος λάμψης, αίγλης που πολλοί θα ήθελαν να τον γευτούν.Ο Πάνος Σταυριανός, γνωστός και καταξιωμένος στυλίστας,έπειτα από 14 χρόνια πορείας στη μόδα και στο star systemμιλά για τις νόρμες του, τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ένας καλός επαγγελματίας και τις εμπειρίες του.Ο Πάνος Σταυριανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρός ονειρευόταν να ασχοληθεί με τη διακόσμηση ή να γίνει κομμωτής. Όντας δημιουργικό άτομα, άρχισε γρήγορα να ασχολείται με εκείνο που του άρεσε. Ξεκίνησε διακοσμώντας χώρους, ώσπου «έμπλεξε» με το θέατρο.

Ξεκίνησε την καριέρα του φτιάχνοντας τα σκηνικά στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Στην ίδια παράσταση – και γνωρίζοντας τις σπουδές του – του πρότειναν να δημιουργήσει και τα κουστούμια της παράστασης. «Όταν έκανα τα κουστούμια για την παράσταση, ανακάλυψα ότι είναι πιο εύκολο από το να φτιάχνεις σκηνικά, τα οποία μου έπαιρναν ατέλειωτες ώρες και μέρες. Με τα κουστούμια απλώς βρίσκεις τα ρούχα ανάλογα με το θέμα, την φωτογράφηση ή το concept».

Μεγάλες παραγωγές, ακριβές φωτογραφίσεις φέρουν την υπογραφή του. Πολλά επώνυμα ονόματα έχουν αφεθεί στα έμπειρα χέρια του, όπως Γιάννης Πλούταρχος, Ιωσήφ Μαρινάκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, η πολύ καλή του φίλη Χριστίνα Κολέτσα, μια φιλία που κρατάει χρόνια, κ.ά. Συνεργασίες που κάποιες από αυτές εξελίχθηκαν σε μεγάλες φιλίες. «Δένομαι με τα άτομα που ‘ντύνω’ και αυτό είναι κακό. Πρέπει πρώτα να τα γνωρίσω, να δω τι τους ταιριάζει, ώστε να νιώθουν και εκείνοι άνετα με τα ρούχα που τους προτείνω. Όταν περνάς χρόνο με ένα άτομο, όπως εγώ, είναι λογικό να δεθείς μαζί του».
Η πορεία του δεν ήταν πάντα τόσο ρόδινη όσο ακούγεται, υπήρχαν και δύσκολες στιγμές. «Πριν αρκετό καιρό μου είχε ζητηθεί από την εταιρεία μιας γνώστης τραγουδίστριας να επιμεληθώ τις ενδυματολογικές της επιλογές. Όταν επέλεξα τα ρούχα, η αντίδραση της ήταν τελείως διαφορετική από εκείνη που περίμενα. Θεωρούσε πως δεν ήταν κατάλληλα για εκείνη. Το αποτέλεσμα ήταν να λήξει η συνεργασία μας για να μην χαλάσουν κι οι σχέσεις μας».

Στην ερώτηση μου, αν θυμάται κάποια στιγμή στην καριέρα του, που του προκάλεσε γέλιο μου απάντησε χαμογελώντας «μου είχε ζητηθεί από μια γνωστή τραγουδίστρια που πλέον έχει αποχωρίσει από τον χώρο να της φτιάξω τα ρούχα για το μαγαζί που εργαζόταν. Την ίδια περίοδο ασχολιόμουν με πάρα πολλά πράγματα συγχρόνως, ώσπου έφτασε η μέρα της έναρξης και συνειδητοποίησα ότι δεν είχα τίποτα να της δώσω να φορέσει. Σκεπτόμουν τι θα έπρεπε να κάνω για να της αποδείξω, ότι ήμουν έτοιμος…

Βρισκόμενος, λοιπόν, σε ένα σπίτι αντίκρισα ένα φωτιστικό, το οποίο είχε από κάτω φούξια μαραμπού. Τότε μου ήρθε η ιδέα! Επέλεξα μια μπλούζα επώνυμου σχεδιαστή με μανίκια καμπάνα και της πρόσθεσα το φούξια μαραμπού. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο και η τραγουδίστρια εκστασιασμένη με το ρούχο της!!! Μετά από χρόνια έπεσε στα χέρια φωτογραφία με την εν λόγω μπλούζα και συνειδητοποίησα ότι το δημιούργημα μου ήταν τερατώδες (γέλια).

Λέγεται, ότι τα ρούχα υποδηλώνουν την ψυχολογία του ατόμου που τα φοράει, την διάθεσή του και ενίοτε και τον δυναμισμό που κρύβει. Ο Πάνος Σταυριανός εκλαμβάνει τα μηνύματα που εκπέμπει κάποιος από την επιλογή των ρούχων του; Ο ίδιος υποστηρίζει, με αλληγορικό τρόπο, ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Έπειτα από 14 χρόνια στο χώρο της μόδας, θέλησα να διαφοροποιήσω την κουβέντα μας και να τον ρωτήσω, με τι άλλο θα ήθελε να ασχοληθεί, εάν δεν είχε κάνει καριέρα σε αυτό το χώρο. Τα μάτια του άστραψαν και με ένα μεγάλο χαμόγελο μου απάντησε « μου αρέσει πάρα πολύ το ραδιόφωνο και ασχολούμαι τελευταία με αυτό, αλλά δεν ξέρω ακόμα εάν θα μπορούσα να το κάνω επαγγελματικά για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Όσο προχωρούσε η κουβέντα μας, διαπίστωνα ότι είχα απέναντι μου ένα πολύ ευχάριστο άνθρωπο, απόλυτα προσγειωμένο με αρκετά μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Το ραντεβού μας είχε δοθεί στο θέατρο «Καζαμπλάνκα». όπου η Μπέσυ Μάλφα υπογράφει την παράσταση «No Shakespeare Please» πλαισιωμένη από εξαιρετικούς ηθοποιούς. Ο Πάνος έκανε τα κοστούμια και αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα. «Είναι μια από τις αγαπημένες μου δουλειές, αισθάνομαι περήφανος που συμμετέχω σε αυτή». Όσο για την παράσταση, την προτείνει ανεπιφύλακτα.

Ο Πάνος αυθόρμητος και άνθρωπος με πάθος αποδεικνύει με την κάθε του κουβέντα, ότι κάνει στη ζωή του αυτό που αγαπά…και οι όμορφες αγάπες αξίζουν να ‘ντύνονται’ όμορφα.

Από την Σοφία Κασσιδώνη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close