Search

«Υαλουρονικό Οξύ»…τροποποιεί τη φθορά του χρόνου!

«Ο χρόνος, η περιβαλλοντολογική ρύπανση, η μη προσεγμένη διατροφή, οι ορμονικές διαταραχές, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, οι κακές συνήθειες (καφές, νικοτίνη) δεν είναι σύμμαχοι της ομορφιάς» επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας.

«Με την ηλικία το σφριγηλό, φρέσκο, χωρίς ρυτίδες πρόσωπο κάτω από την δράση των παραγόντων που αναφέραμε και με την ηλικία, αποκτά σημάδια κόπωσης, απώλειας της λάμψης, λεπτές ή βαθιές ρυτίδες, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Η υγρασία του δέρματος μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, όπου παρατηρούμε τις πρώτες μικρές ρυτίδες να βαθαίνουν. Το νεανικό δέρμα περιέχει πάρα πολύ νερό. Ανά 20ετία η ποσότητα του νερού μειώνεται κατά 30%. Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέως αποκαθιστούν με φυσικό τρόπο την ενυδάτωση και την υγρασία όπου αυτή έχει μειωθεί.

Όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας έχουν την ίδια ανάγκη να δείχνουν όμορφοι, λαμπεροί και επιθυμητοί, διότι η καλή φυσική κατάσταση τους προσδίδει αυτοπεποίθηση και δυναμική για την αντιμετώπιση της καθημερινότητάς τους. Όταν χρειαστεί καταφεύγουν στην αισθητική πλαστική χειρουργική που αντιτίθεται στους κανόνες που επιβάλλει ο Χρόνος, για την εξάλειψη ρυτίδων και πτυχώσεων και για την σμίλευση προσώπου και σώματος. Η επιστήμη όμως είναι σύμμαχος και «σημαντικό μέσο» τροποποίησης της φθοράς του χρόνου. Ένα άριστο προσθετικό υλικό είναι το υαλουρονικό οξύ.

Η χρήση και η ωφέλειά του

Με τον χρόνο, το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ που είναι η βάση της δομής της επιδερμίδας, γίνεται πιο λεπτό, πιο λίγο. Η απώλεια αυτή είναι ο βασικός παράγοντα δημιουργίας ρυτίδων καθώς το υαλουρονικό οξύ παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενυδάτωση και άρα στην καλή ποιότητα δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που στην κατάλληλη μορφή προσφέρεται σαν ευέλικτο, εύπλαστο προσθετικό υλικό μαλακών μορίων και χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και πτυχώσεων του δέρματος. Επίσης για την αντιμετώπιση των τραυματικών ουλών, των σχηματικών δυσμορφιών του προσώπου και των χειλέων, σεβόμενοι το προηγούμενο σχήμα τους.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ενέσιμη θεραπεία που πραγματοποιείται εύκολα και όσες φορές χρειάζεται για πολλά χρόνια. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά όμως το αν θα χρειαστεί συμπληρωματική θεραπεία για το ιδανικό αποτέλεσμα θα φανεί περίπου μετά από μία εβδομάδα όταν θα έχει υποχωρήσει το ελαφρύ οίδημα και θα έχει σταθεροποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Είναι άριστο υλικό για ρινοπαρειακές αύλακες, τα χείλη και άλλες περιοχές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές θεραπείες. Ένας πλήρης σχεδιασμός που αντιμετωπίζει τρισδιάστατα πρώιμες μορφές χαλάρωσης προσώπου λέγεται χάριν συντομίας «υγρό lift» (liquid lift).

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ασφαλές ενέσιμο προσθετικό υλικό που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Η διαδικασία εμφύτευσης είναι απλή με γρήγορα αποτελέσματα, και καθώς είναι μη επεμβατική μέθοδος η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητές της, αμέσως μετά την τοποθέτηση του υλικού. Σε ευαίσθητα δέρματα βεβαίως δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις που απορροφούνται σε δύο-τρείς ημέρες λόγω της χρήσης της λεπτής βελόνης.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ασφαλές ενέσιμο προσθετικό υλικό που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Η διαδικασία εμφύτευσης είναι απλή με γρήγορα αποτελέσματα, και καθώς είναι μη επεμβατική μέθοδος η ενδιαφερόμενη –ος μπορεί να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητές της, αμέσως μετά την τοποθέτηση του υαλουρονικού οξέως.

Ως ισχυρός ενυδατικός παράγοντας, που όμως απορροφάται, το υαλουρονικό οξύ πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, για να έχουμε επί πολλά χρόνια σταθερό αποτέλεσμα, ενυδατωμένο δέρμα, όμορφο περίγραμμα προσώπου και λεία επιδερμίδα στο ντεκολτέ και την ράχη των χεριών. Είναι απολύτως ασφαλές και βοηθά το ήδη υπάρχον βιολογικό υλικό που βρίσκεται στο δέρμα των ανθρώπων από τη γέννησή τους και απλά μειώνεται με το χρόνο. Είναι προσωρινό, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα προσφιλές λόγω της αναστρεψιμότητας του αποτελέσματος. Το υαλουρονικό οξύ κυκλοφορεί με διάφορες εμπορικές ονομασίες. Η σύσταση των υλικών όμως είναι ίδια και όλα υπόκεινται στους ίδιους αυστηρούς ελέγχους. Όλες οι θεραπείες γίνονται με τοπική αναισθησία, αναισθησία με αλοιφή ή στελεχιαία περιοχική αναισθησία. Έτσι, γίνονται με εντελώς ανώδυνο τρόπο».

Injection Pen

«Με το Injection Pen («Στυλό») – σύστημα έγχυσης – μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύ φάσμα υλικών, βιταμίνες, ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά, αλλά και προσθετικά όπως υαλουρονικό οξύ» αναφέρει ο Πλαστικός χειρουργός. Αυτή η συσκευή χορήγησης Injection Pen που σβήνει τις ρυτίδες ακριβώς διότι υπολογίζει την απαιτούμενη ποσότητα υλικού και τον ρυθμό χορήγησης με βάση τις ανάγκες του κάθε περιστατικού ξεχωριστά, αποτρέπει πλήρως την δημιουργία οποιασδήποτε «αστοχίας», κάνοντας τα αποτελέσματα απόλυτα φυσικά, ανώδυνα, με μεγαλύτερη ακρίβεια και χωρίς προβλήματα. Η συσκευή Injection Pen παρουσιάστηκε από τον Δρ. Ιωάννη Λύρα στο Monte Carlo του Μονακό για πρώτη φορά το 2010, ήρθε για να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που γίνονται οι θεραπείες αντιγήρανσης και ανανέωσης στον κόσμο της αισθητικής ιατρικής.

Δρ. Ιωάννης Λύρας – Πλαστικός Χειρουργός

Δ/ντής Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας στην Ελλάδα

Πηγή: Περιοδικό goThraki

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close