Smile design / smile makeover Smile design / smile makeover
Το τέλειο χαμόγελο, δεν είναι πια όνειρο! «Ένα ωραίο χαμόγελο εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθησή σας, σας ανοίγει το... Smile design / smile makeover

Το τέλειο χαμόγελο, δεν είναι πια όνειρο! «Ένα ωραίο χαμόγελο εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την προσωπικότητα και την αυτοπεποίθησή σας, σας ανοίγει το δρόμο της επιτυχίας στις κοινωνικές και επαγγελματικές σας συναναστροφές», αναφέρει η Οδοντίατρος Βίκυ Δεληγιώργη.

Smile Design ή Smile Makeover ονομάζεται η τεχνική, με την οποία επιτυγχάνεται ανανέωση ή και επανασχεδιασμός του χαμόγελου, με σκοπό τη βελτίωση και εναρμόνισή του με τα χείλη, τα ούλα και το υπόλοιπο πρόσωπο.

Το Smile Design μας επιτρέπει με λιγότερο επεμβατικές μεθόδους, να μειώσουμε ή και να εξαλείψουμε κενά ανάμεσα στα δόντια, να ισιώσουμε δόντια, να επαναφέρουμε προτεταμένα δόντια στο οδοντικό τόξο, να επέμβουμε και να μειώσουμε ένα ουλικό χαμόγελο, να διευρύνουμε ένα στενό χαμόγελο, να αλλάξουμε το μήκος των δοντιών, να λευκάνουμε και να αναπληρώσουμε δόντια που λείπουν.

Στο Smile Design χρησιμοποιούμε πιο συχνά τις όψεις πορσελάνης που είναι συντηρητικές αποκαταστάσεις, άριστης αισθητικής και έχουν μεγάλη αντοχή μετά την τοποθέτηση.
Υπάρχουν βέβαια και ειδικές περιπτώσεις, όπου για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να κριθεί απαραίτητος ο συνδυασμός ορθοδοντικής (με «σιδεράκια» ή με invisalign «αόρατα σιδεράκια»), εμφυτευμάτων και αισθητικών αποκαταστάσεων.
Η μεταμόρφωση μπορεί συχνά να πραγματοποιηθεί σε δύο μόνο επισκέψεις!

Διαδικασία

1η επίσκεψη: Αφού έχει εξασφαλισθεί η στοματική υγεία η οδοντίατρος με τη βοήθεια κλινικής ανάλυσης, φωτογραφιών και αντινογραφιών θα καταγράψει όλες τις απαραίτητες αισθητικές παραμέτρους του στόματος και του προσώπου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η λήψη αποτυπωμάτων που θα σταλούν σε εξειδικευμένο εργαστήριο στη Νέα Υόρκη για την κατασκευή κέρινου προσομοιώματος του τελικού χαμόγελου πάνω σε εξατομικευμένα εκμαγεία (γύψινα ομοιώματα του στόματος). Αυτό θα δώσει την δυνατότητα αξιολόγησης του αποτελέσματος πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε επεμβατική διαδικασία. Το ομοίωμα αυτό επίσης θα χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστούν και οι προσωρινές σας αποκαταστάσεις.

2η επίσκεψη: Δύο-τρεις εβδομάδες μετά τη λήψη των αποτυπωμάτων, παραλαμβάνονται τα κέρινα ομοιώματα και γίνεται η αξιολόγησή του επιθυμητού τελικού σας χαμόγελου.

3η επίσκεψη: Εδώ πραγματοποιείται το στάδιο παρασκευής των δοντιών και ανακατασκευής των ούλων με λέιζερ, αν κριθεί απαραίτητο, και η τοποθέτηση των προσωρινών αποκαταστάσεων που σχηματικά και χρωματικά μοιάζουν με το τελικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, διαρκεί περίπου 3 ώρες και από το ιατρείο φεύγετε φορώντας το καινούργιο σας χαμόγελο.

4η επίσκεψη: Μετά από διάστημα 3-4 εβδομάδων τοποθετούνται οι τελικές αποκαταστάσεις από πορσελάνη με τοπική αναισθησία. Ακολουθούν μικρές επισκέψεις ελέγχου των τελικών αποκαταστάσεων.

Φροντίδα του καινούργιου χαμόγελου

Συνιστούμε συστηματική στοματική υγιεινή στο σπίτι όμοια με αυτή των φυσικών δοντιών που θα σας υποδείξουμε και τακτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους και καθαρισμούς για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Από την Δρ. Βίκυ Δεληγεώργη
DDS , MSc, PhD

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: