Search

Προσοχή στις αλλεργίες από νικέλιο, πούπουλα και λάτεξ

Κάποιες ουσίες, όπως το νικέλιο, τα πούπουλα και το λάτεξ που υπάρχουν και στο ρουχισμό μας είναι υπεύθυνες για πολλές αλλεργίες.

Το νικέλιο

Που το βρίσκετε: Στις μεταλλικές επενδύσεις των ρούχων, όπως στα γαντζάκια του σουτιέν, στα φερμουάρ, στα κουμπιά του τζιν, στις αγκράφες των ζωνών, αλλά και στα feaux μπιζού.
Τι προκαλεί: Το νικέλιο προκαλεί δερματίτιδα εξ επαφής.
Τι πρέπει να κάνετε: Πρέπει να αποφεύγετε την άμεση επαφή του δέρματος με το νικέλιο και με το χρώμιο και γενικότερα με τα μεταλλικά εξαρτήματα που τα περιέχουν.

Πούπουλα χήνας

Που τα βρίσκετε: Σε ρούχα με επένδυση, όπως μπουφάν, σε παπλώματα και στα μαξιλάρια

Τι προκαλούν: Τα πούπουλα είναι καταφύγιο για τα ακάρεα της οικιακής σκόνης που είναι υπεύθυνα για αναπνευστικές αλλεργίες.

Τι πρέπει να κάνετε: Αντί για πούπουλα στα αλλεργικά κυρίως άτομα, πρέπει να χρησιμοποιείτε συνθετικές επενδύσεις και για γεμίσματα π.χ. μαξιλαριών και παπλωμάτων. Τα μαξιλάρια σας να είναι κατά προτίμηση από συνθετικό υλικό Gor tex, που πήρε το όνομά του από μια μεμβράνη, η οποία ανακαλύφθηκε το 1978. Αυτό το υλικό επιτρέπει στα υφάσματα να αναπνέουν και συγχρόνως να είναι αδιάβροχα, μπλοκάρει τα ακάρεα της σκόνης, αλλά δεν εμποδίζει την εφίδρωση του δέρματος. Επίσης για τη γέμιση των μαξιλαριών και του στρώματος να χρησιμοποιείτε φυσικά υλικά από κοκκοφοίνικα.

Λάτεξ

Που το βρίσκετε: Το λάτεξ βρίσκεται στα εσώρουχα, στις κάλτσες κλπ. Επίσης στα βατραχοπέδιλα, στις μάσκες θαλάσσης, και στις φόρμες υποβρύχιων καταδύσεων. Σε θηλές μπιμπερών και σε πιπίλες.

Υπάρχει σε αθλητικά γάντια, σε κουρτίνες για το ντους. Το λάτεξ είναι το κύριο υλικό των προφυλακτικών.

Τι προκαλεί: Αλλεργικές αντιδράσεις προκαλούνται από την επαφή με το λάτεξ, δηλαδή δερματίτιδα εξ επαφής, με συμπτώματα φαγούρα, φυσαλίδες και απολέπιση.

Τι πρέπει να κάνετε: Δεν πρέπει να υπάρχει άμεση επαφή με την ουσία, σε περίπτωση που έχετε τέτοιου είδους αλλεργία. Από το φαρμακείο αγοράστε γάντια και προφυλακτικά για να μειώσετε τις πιθανότητες εμφάνισης αυτής της νόσου.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close