Search

Μόδα και υγεία. Γιατί δεν συνυπάρχουν αρμονικά;

Πολύ εφαρμοστά ρούχα, συνθετικά εσώρουχα, σφιχτές κάλτσες, ακατάλληλα παπούτσια, feaux μπιζού και άλλες ουσίες που είναι μέρος της καθημερινότητας μας ευθύνονται για αλλεργίες,δερματίτιδες, κακή κυκλοφορία του αίματος και για αρκετά γυναικολογικά προβλήματα. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τους κύριους κινδύνους που κρύβονται στην καθημερινή μας ένδυση και ζωή, καθώς επίσης και τις βασικές οδηγίες για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπισή τους.Το ντύσιμο σύμφωνα με τις επιταγές της μόδας είναι σε μεγάλο βαθμό η επιθυμία όλων μας. Στην πραγματικότητα όμως, τις περισσότερες φορές οι τελευταίες τάσεις της μόδας δεν συμπορεύονται με την υγεία.

Οι κίνδυνοι ωστόσο που εγκυμονούν προβλήματα, είναι συγκεκριμένοι και πραγματικοί, επειδή:

  • Κρύβονται στα υφάσματα και στην επεξεργασία των ρούχων – συνθετικά, νάιλον ρούχα – και μπορούν να οδηγήσουν σε αλλεργίες και ειδικά σε δερματίτιδες εξ επαφής.
  • Εντοπίζονται στα πέδιλα που είναι δεμένα πολύ σφιχτά γύρω από την γάμπα, με αποτέλεσμα να προκαλούν πρόβλημα στην κυκλοφορία των κάτω άκρων.
  • Εμφανίζονται – εάν συνηθίζετε να κυκλοφορείτε έχοντας έξω την κοιλιά όλη την ημέρα – με το αεράκι και τη βραδινή δροσιά, και προκαλούν διάρροια και πόνο στην μέση.
  • Εκδηλώνονται, έπειτα από την τριβή που προκαλείται ανάμεσα στα συνθετικά εσώρουχα, στα πολύ εφαρμοστά τζιν και στους σφιχτούς κορσέδες, και δημιουργούν ερεθισμούς και φλεγμονές στα γεννητικά όργανα, καθώς επίσης και παρακώλυση της φλεβικής και λεμφικής κυκλοφορίας στα κάτω άκρα.
  • Άραγε η μόδα και η υγεία είναι μεταξύ τους τελείως ασυμβίβαστες;podia

Όχι δεν είναι, εάν μάθετε να επιλέγετε καλής ποιότητας υφάσματα, τα σωστά νούμερα και τα κατάλληλα παπούτσια.

Αλλεργίες και δερματίτιδες που προκαλούνται από μέταλλα

Σε τι αναφερόμαστε…

Έπειτα από μια ολόκληρη μέρα που φοράτε τζιν, ενδέχεται το βράδυ να εμφανιστεί μια κόκκινη κηλίδα στο σημείο, όπου το μεταλλικό κουμπί του παντελονιού ακουμπούσε στο δέρμα σας. Στην περιοχή μπορεί να προκληθεί ερεθισμός, κοκκινίλα, φαγούρα, ξηρότητα και πιθανόν απολέπιση. Πρόκειται για μια αλλεργία που ονομάζεται ‘δερματίτιδα εξ επαφής’. Επίσης παρόμοια συμπτώματα, όπως κοκκίνισμα και φαγούρα προκαλούνται στο δέρμα από το φερμουάρ του παντελονιού, τα μεταλλικά γαντζάκια του σουτιέν, από το μεταλλικό μπρασελέ του ρολογιού και από τα feaux σκουλαρίκια.

Ποια μέταλλα είναι υπεύθυνα;

Το νικέλιο και το χρώμιο, μέταλλα που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στα μεταλλικά εξαρτήματα των ρούχων, είναι οι κύριες αιτίες πρόκλησης δερματικών αλλεργιών.

Τι πρέπει να κάνετε;

Μην φοράτε ό,τι έχει νικέλιο και χρώμιο και έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα, εάν έχετε αλλεργία στα συγκεκριμένα μέταλλα.

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close