Search

Κύστεις και φυσαλίδες από τις κάλτσες με λάστιχο

Σε τι αναφερόμαστε…Όταν φοράμε κάλτσες με λάστιχο πολλές φορές στο σημείο επαφής με τη γάμπα εμφανίζεται ερεθισμός, καθώς και μικρές φυσαλίδες, οι οποίες έπειτα από μικρό διάστημα, σπάνε και βγαίνει ένα διάφανο ορώδες υγρό με ταυτόχρονη εμφάνιση φαγούρας στην περιοχή. Οι ίδιες φυσαλίδες ενδέχεται να εμφανιστούν και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως τα μπράτσα, όπου ακουμπά λάτεξ.

Τι ευθύνεται

Το λάτεξ -μια ουσία από φυσικά υλικά που χρησιμοποιείται πολύ στα ρούχα- προκαλεί στα άτομα που έχουν αλλεργική προδιάθεση σε δερματοπάθειες, όπως δερματίτιδα εξ επαφής, με κοκκινίλα, φαγούρα και απολέπιση. Σε βαριές μορφές μπορεί να εκδηλωθεί η αλλεργία με φυσαλίδες με έντονο ερύθημα και οίδημα. Σε αυτή την περίπτωση το σώμα δεν ενοχλείται μόνο από αυτή την ουσία, αλλά την αναγνωρίζει ως εχθρική, για αυτό και έχουμε τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Τι πρέπει να κάνετε

Ανακαλύψτε και απομονώστε την ουσία που σας προκαλεί αλλεργία, όπως το λάτεξ και προσπαθήστε να μην έρχεστε σ’ επαφή μ’ αυτήν.

Επιλέξατε ρούχα και αξεσουάρ από υποαλλεργικά υλικά

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close