Search

Τι σημαίνει ‘είμαι έμπειρη στο σεξ’; Η εμπειρία στο σεξ δεν είναι συνώνυμο της συχνής αλλαγής ερωτικών συντρόφων!

Μήπως τονίζεται συχνά στους συντρόφους σας το έντονο σεξουαλικό σας παρελθόν; Η σεξουαλική εμπειρία,όμως, βιώνεται μέσα από την ποιότητα των ερωτικών μας επαφών κι όχι από την ποσότητα των περιστασιακών μας σχέσεων.

“Κάθε ερωτική επαφή είναι μοναδική, μια περιπέτεια και μια ατελείωτη διαδικασία αναζήτησης με τον σύντροφό μας”, μας πληροφορεί η Δρ. Κατερίνα Καραγιάννη, ψυχολόγος του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου.‘Είναι λοιπόν σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο και να έχουμε την διάθεση να ανακαλύψουμε τι πραγματικά τον ικανοποιεί, ποιες είναι οι αντιλήψεις του γύρω από την σεξουαλικότητα και πόσο ανοιχτός είναι σε νέες εμπειρίες. Η ανασφάλεια μας να αποδείξουμε από την αρχή μιας ερωτικής σχέσης, ότι ξέρουμε ‘πως’ και ‘που’ να αγγίξουμε τον ερωτικό μας σύντροφο και τι είναι αυτό που θα του προσφέρει ηδονή, οδηγεί συχνά σε άγχος επίδοσης και αγωνία επιβεβαίωσης. Εμπειρία, όμως, στο σεξ σημαίνει να έχουμε βγει από το κυνήγι των εξωπραγματικών σεξουαλικών προτύπων και τον αγώνα απόδειξης των ικανοτήτων μας.

Η ερωτική αγωνία είναι έκδηλη και στα δυο φύλα να αποδείξουν ότι έχουν πλήρη γνώση του kamma sutra, να έχουν πάντα ερωτική επιθυμία, να είναι ακούραστοι και πάντα έτοιμοι για σεξ, αλλά και να γνωρίζουν εκ των προτέρων τους τρόπους να ικανοποιούν κάθε σύντροφο τους.empeiri_sex1_resize

Δεν υπάρχουν μαγικά κουμπιά που με το πάτημα τους επιτυγχάνεται η διέγερση ή ο οργασμός. Το σεξ είναι ένα παιχνίδι που εμπεριέχει και διεγείρει όλες μας τις αισθήσεις. Πέρα από τα οπτικά ερεθίσματα, η γεύση, η αφή, ο ερωτικός λόγος, τα αρώματα του κορμιού συμμετέχουν ενεργά στην σεξουαλική διαδικασία. Η ικανότητα να αφήνεσαι και να παρασύρεσαι σε αυτό το χορό των αισθήσεων αποτελεί από μόνο του ερωτική εμπειρία.

Μια έμπειρη γυναίκα στο σεξ πρέπει να είναι ενημερωμένη για τη σεξουαλική λειτουργία, την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων, αν και όποτε προκύψουν.

Έμπειρη είναι εκείνη που γνωρίζει το σώμα της, που φροντίζει την υγιεινή του, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται θετικά η λειτουργικότητά του. Παράλληλα, η συμφιλίωση με την εικόνα του σώματος μας είναι σημαντική, τόσο για να νιώθουμε οι ίδιες καλά, όσο και για να κάνουμε τον σύντροφο μας να νιώσει το ίδιο. Η αυτοεκτίμηση επηρεάζει σημαντικά την σεξουαλικότητά μας, αφού τονώνει την αυτοπεποίθηση, βασικό στοιχείο για την διεκδίκηση της απόλαυσης.

Έμπειρη είναι εκείνη που αφήνει την σεξουαλικότητά της ελεύθερη στην αναζήτηση της ηδονής και παράλληλα προσπαθεί να βοηθήσει τον σύντροφο της να εκφράσει ελεύθερα την δική του σεξουαλικότητα, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις’.

Απελευθερώστε τη φαντασία σας και επικοινωνήστε

Η απελευθέρωση της φαντασίας συμβάλλει θετικά στο ερωτικό παιχνίδι και ενισχύει την σεξουαλική μας εικόνα. Το σεξ είναι σημαντικό να στηρίζεται στον αυθορμητισμό και να μην καταπιέζεται από ενοχές, φόβους και αναστολές. Το πραγματικό ενδιαφέρον και ο σεβασμός για τις σεξουαλικές επιθυμίες και ανάγκες του συντρόφου μας οδηγεί στην εμπειρία που σημαίνει δίνω και παίρνω, αφού καλύπτει τόσο τα εγωιστικά όσο και τα αλτρουιστικά στοιχεία της προσωπικότητας μας.

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην ερωτική σχέση. Η ικανότητα των συντρόφων να μπορούν να εκφράζουν και να ακούνε τις σεξουαλικές προτιμήσεις και απαιτήσεις που έχουν ο καθένας για τον εαυτό του και για τον άλλο, καθώς και η ικανότητα να συζητάνε με άνεση αυτά που τους προβληματίζουν, βοηθάει στην καλλιέργεια κλίματος ασφάλειας, εμπιστοσύνης αλληλοκατανόησης και κατά συνέπεια συναισθηματικής κάλυψης που οδηγεί στην ανάπτυξη της σεξουαλικότητας.

Η εμπειρία στο σεξ είναι μια συνεχής διαδικασία μάθησης που θα μπορούσε να ταυτιστεί με την σεξουαλική ωριμότητα και κατακτάται, όταν το σεξ γίνεται μέσο έκφρασης της επιθυμίας, της ικανοποίησης και της απόλαυσης.

Επιμέλεια: Κατερίνα Δεμερίδου

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close