Search

Χρήστος Μαρκόπουλος «Ο Καθηγητής Ιατρικής που μάχεται για τον καρκίνο του μαστού»

Ο Χρήστος Μαρκόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού – ΕΧΕΜ και υπεύθυνος της Μονάδας Μαστού στο “Λαϊκό” Νοσοκομείο Αθηνών και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι. Απεφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1979 και ειδικεύτηκε στη γενική χειρουργική (1985). Έλαβε το διδακτορικό του τίτλο από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1985 και ακολούθως έκανε Master στο Καρκίνο του Mαστού – Oγκολογία στην Ιατρική Σχολή του St. George’s Hospital του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και έλαβε το πτυχίο Master of Philosophy το 1988.

Ειδικεύτηκε στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και εργάσθηκε ως Επιμελητής χειρουργός στη Μονάδα Μαστού του St. George’s Hospital και στο Royal Marsden Hospital του Λονδίνου (1985-1988). Έχει επίσης διατελέσει ερευνητής στο Ludwing Institute for Cancer Research – Sutton – Surrey – UK (1987-8).

Ο καθηγητής Χρήστος Μαρκόπουλος έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά υψηλού κύρους (με πάνω από 1.700 αναφορές στην ερευνητική του δραστηριότητα), έχει γράψει 7 βιβλία για το καρκίνο του μαστού και έχει επίσης συνεισφέρει συγγραφικά στην έκδοση 20 επιπλέον βιβλίων .

Είναι μέλος πολλών ιατρικών συλλόγων και επιστημονικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανικής Ένωσης Χειρουργικής Ογκολογίας (BASO), το Αμερικάνικο Κολέγιο Χειρουργών Μαστού (ACBS), την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρκίνου του Μαστού (EUSOMA), την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας (ESSO) και άλλες, και από το 2000 προεδρεύει της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού και είναι υπεύθυνος για τα τμήματα εκπαίδευσης και κλινικών δοκιμών.

Είναι ο υπεύθυνος Καθηγητής του μαθήματος επιλογής «Παθήσεις του Μαστού» για τους τελειόφοιτους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επικεφαλής ερευνητής και εθνικός συντονιστής σε διάφορες διεθνείς κλινικές μελέτες και πρόεδρος ή μέλος των επιστημονικών επιτροπών μη κυβερνητικών οργανώσεων για το καρκίνο του μαστού και της Europa Donna Hellas.

Ο καθηγητής Χρήστος Μαρκόπουλος έχει οργανώσει ένα μεγάλο αριθμό εθνικών και διεθνών μεταπτυχιακών μαθημάτων και συναντήσεων για το καρκίνο του μαστού τα τελευταία 20 χρόνια και έχει δώσει ένα μεγάλο αριθμό διαλέξεων ως προσκεκλημένος ομιλητής σε εθνικά, διεθνή και παγκόσμια συνέδρια για το Καρκίνο του Μαστού.

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close