Search

H «Αληθινή Σταχτοπούτα» στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα

Ο «Πυρφόρος Θίασος» έκανε το ντεμπούτο του, πήρε με επιτυχία το «βάπτισμα του πυρός» χθες, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 στις 16:00 και παρουσίασε αφιλοκερδώς τη θεατρική παράσταση «Αληθινή Σταχτοπούτα» στα παιδιά του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης (Μάτι). Το γλυκό χαμόγελο ζωγραφίστηκε στα πρόσωπα των όμορφων παιδιών του Λυρείου, που απόλαυσαν και χάρηκαν το αξιόλογο θεατροποιημένο ιστορικό μυθιστόρημα, που αγγίζει τις αέναες αξίες της ελευθερίας, της αγάπης, της πίστης, της ελπίδας, της φιλίας, του δικαίου και του πολιτισμού.

Είναι καλό και άξιο για όποιον μπορεί να δίνει χαρά στις ευαίσθητες και αθώες παιδικές ψυχές. Η μοναδική αλήθεια είναι πως η αγάπη κάνει θαύματα… και όπως σοφά λέει ο λαός μας, όταν παίρνεις δώρα, γεμίζουν τα χέρια σου, κι όταν δίνεις, γεμίζει η καρδιά σου.

Σε τούτη την δύσκολη περίοδο της παγκόσμιας κρίσης της οικονομίας, των αξιών και της ηθικής, είναι φωτεινή και ελπιδοφόρα η εθελοντική δράση των ανθρώπων και πόσο μάλλον των νέων. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον «Πυρφόρο Θίασο», στην Ευγενία Παριάρου (Ηγουμένη Φιλαρέτη), όπως και σε όλους όσοι δίνουν ψυχή, μεράκι και χρόνο από τον Οκτώβριο του 2013 συνεισφέροντας ανιδιοτελώς στην πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης.

Πρωταγωνίστρια της παράστασης είναι η Ροδόπη, ένα μικρό ευτυχισμένο κοριτσάκι, που βρίσκεται σκλάβα στη Σάμο. Όμως, βαθιά μέσα της πιστεύει πως θα βγουν αληθινά τα όνειρά της για μια καλύτερη ζωή, από την σκλαβιά και την εξαθλίωση. Μεγαλωμένη από τον μεγαλύτερο παραμυθά των αιώνων, τον Αίσωπο, ο οποίος ήταν δούλος του σοφού Σάμιου Ίαδμου και έχοντας στο πλευρό της ισχυρούς άρχοντες, κατόρθωσε να μεταμορφωθεί σε δυναμική κόρη, έτοιμη για το χορό του ένδοξου Φαραώ Ψαμμήτιχου Α’, γύρω στο 600 π.Χ. και να στεφθεί βασίλισσα της Αιγύπτου.

Η «Αληθινή Σταχτοπούτα» επιτυγχάνει να μεταφέρει στον θεατή ουσιαστικά και διαχρονικά μηνύματα, να τον ταξιδέψει από το 600 π. Χ. στο 2014 μ. Χ., προσδίδοντάς του χαρά, γέλιο και συγκίνηση.

Στο θεατροποιημένο ιστορικό μυθιστόρημα «Αληθινή Σταχτοπούτα» παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Φίλιππος Ανδριτσάκης, Αριστοτέλης Καψάλης, Αικατερίνη Λίλιου, Άννα Μεσολωρά, Χρήστος Μήτρης, Κωνσταντίνα Μπουρναζάκη, Θέκλα Νικολάου, Ιωάννης Νικολάου, Μαρκέλλα Νικολάου, Οδυσσέας Παγουλάτος, Μαρία-Χριστίνα Πολυκρέτη, Δέσποινα Ροβόλα, Αγγελική Τριάντη, Γεώργιος Τσουκαλάς και Δήμητριος Φακίτσας.

Τη διδασκαλία, τη σκηνοθεσία, τη διασκευή των κειμένων, τη ζωγραφική των σκηνικών και την ενδυματολογία της «Αληθινής Σταχτοπούτας» υπογράφει η Ευγενία Παριάρου. Την μουσική των τραγουδιών σύνθεσε ο Γεώργιος Τσουκαλάς. Τους στίχους των τραγουδιών έγραψαν η Ευγενία Παριάρου και ο Γεώργιος Τσουκαλάς. Την ενορχήστρωση ανέλαβε ο Ιωάννης Τζιαμπάζης. Πλήκτρα παίζει ο Ιωάννης Τζιαμπάζης, βιολί ο Μιχαήλ Δανιάς και κλαρίνο ο Διονύσιος Θεοδόσης. Τα σκηνικά κατασκεύασε ο Βαλέριος Σουμανάρου. Το πρόγραμμα και το έντυπο επιμελήθηκε η Ευγενία Παριάρου και η Αλεξάνδρα Κουτσογιαννοπούλου, τα ενδύματα η Ευανθία Κομνηνού, το χτένισμα η Ελένη Χρονάκη και το μακιγιάζ η Μαρία Ρεκλείτη.

H θεατρική παράσταση «Αληθινή Σταχτοπούτα» θα ανέβει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Θ. Κωστόπουλος» του Δημαρχείου Γαλατσίου, Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στις 19:00 στην αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπριάδου (Παναγίτσα) Άνω Πατησίων – Γαλατσίου, Ανδρεοπούλου 2.

Οι εισπράξεις από την θεατρική παράσταση «Αληθινή Σταχτοπούτα» θα διατεθούν για την αποκατάσταση των κελιών του Ιερού Ησυχαστηρίου Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά των προσκλήσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιερό Ησυχαστήριο Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους στο τηλέφωνο 2106982600.

https://www.facebook.com/groups/650908054976435/

Αγγελική Τριάντη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close