Search

Τολμηρή «Καλημέρα»!

Ντριν…ντριν…6.30 το πρωί!! Ανοίγω τα μάτια ξαφνικά….Φλας! Πρέπει να αποφασίσω σε κλάσματα του δευτερολέπτου πως θέλω να ξυπνήσω!! Πως; Έχω δύο επιλογές, ή να ξυπνήσω κοιμισμένη και μίζερη για όλα τα κακά που μας έχουν συμβεί, ή να ξυπνήσω «ζωντανή».

Χα, χα, χα…σιγά μη διαλέξω το πρώτο. Αποφάσισα, διάλεξα, σηκώθηκα!!! Με νεύρο πετάχτηκα και είπα: Οκ στη ζωή, εδώ είμαστε!

Φτου…μου τέλειωσε ο καφές φίλτρου και δεν πρόλαβα να πάω στον μπακάλη Ηλία δίπλα. Ε και; Έψησα λοιπόν, έναν ελληνικό καφέ, μύρισε το φρεσκοκομμένο καϊμάκι Ελλάδα, ετοίμασα το πρωινό μου με το μέλι από το χωριό, κοίταξα από την μπαλκονόπορτα της κουζινούλας μου τα σύννεφα ψηλά, χάζεψα τα πουλιά που πετούσαν ελεύθερα και ανεξάρτητα στον ουρανό και είπα:
Καλημέρα ήλιε μου!!!

Εγώ επιλέγω να ξυπνώ χαρούμενη, γελαστή, σίγουρη και ασυμβίβαστη…Έβαλα λοιπόν γαλάζιο στα βλέφαρά μου, ροζ στα χείλη μου, μπλούζα με λουλούδια χρωματιστά, κολλητό τζίν, ψηλά τακούνια, κόκκινα νύχια και είπα: «Άντε γειά».

Άντε γεια στη μιζέρια, άντε γεια στη θλίψη, άντε γεια στην ανασφάλεια, στην απογοήτευση.. Άντε γεια σε κάθε έναν που θέλει να με κρατάει «χαμηλά»…γιατί ο καημένος έτσι επιβεβαιώνει την ύπαρξή του…Άντε γεια σε κάθε έναν που με χρησιμοποίησε και με εκμεταλλεύτηκε.. .Άντε γεια, σε κάθε έναν που δεν με σέβεται, που δεν με υποστηρίζει και δεν με αγαπάει……Άντε Γειά!!!!

Ο μόνος εχθρός, είναι το μυαλό μου… Έτσι λοιπόν κι εγώ πεισμώνω μαζί του και αποφασίζω να το κάνω φίλο μου!!!

Σιγά μη πιστέψω κάθε μαραμένο δημοσιογράφο που ιδρώνει για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του γλοιώδους αφεντικού του… Σιγά μη πιστέψω σε κάθε έναν που κρύβεται κάτω από τη φούστα του μήπως και χάσει τα ψίχουλα που του πετάνε…Σιγά μη πιστέψω και φάω το παραμύθι του χάους που πάνε να μας ταΐσουν…Σιγά μη με παρασύρει ο κάθε ένας που κοιμάται ξυπνητός!

Είπα δεκαπέντε καλημέρες, με το πιο λαμπερό μου χαμόγελο σε όλους τους γείτονές μου, έβαλα το κλειδί στο αυτοκίνητό μου και ξεκίνησα για την δουλειά…Ξεκίνησα για να κατακτήσω τη μέρα!!!

Τολμώ… να πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο!

Τολμώ… να κάνω όνειρα!

Τολμώ… να λέω τη γνώμη μου ελεύθερα!

Τολμώ… να μάχομαι για να αλλάξω ό,τι αρνούμαι!

Τολμώ… να αγαπώ τους ανθρώπους!

Τολμώ… να αγωνίζομαι για τα δικαιώματά μας!

Τολμώ να κινώ το σύμπαν!!!

Από την Ελένη Κίτσου – Επιχειρηματία

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close