Search

Οι αγαπημένες & διάσημες Πριγκίπισσες της Disney

Στην 53η ταινία της Disney ‘Frozen’ (Ψυχρά κι ανάποδα), εμπνευσμένη από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ‘Η Βασίλισσα του Χιονιού’, ένα animated μιούζικαλ… πρωταγωνίστρια είναι η πριγκίπισσα Άννα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας πριγκίπισσας και ενός πωλητή πάγου, του Κριστόφ που προσπαθούν να σώσουν το βασίλειο από τον ατελείωτο χειμώνα ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να λύσουν τα μάγια και να το ξεπαγώσουν.

Το ταξίδι τους θα τους φέρει αντιμέτωπους με μυθικά πλάσματα, ακραίες καιρικές συνθήκες και μαγικά φαινόμενα. Στο πλευρό τους πάντα ο χιονάνθρωπος Όλαφ και ο ψωριάρικος τάρανδος Σβεν.

Πολλές οι πριγκίπισσες της Disney… είναι εκείνες που πέρα από τις οθόνες πρωταγωνιστούν και στα κοριτσίστικα όνειρα. Ας τις θυμηθούμε!

Χιονάτη – Χιονάτη (1937)

Η ‘γηραιότερη’ πριγκίπισσα της Disney είναι ακόμη ένα απ’ τα διασημότερα πρόσωπα των παιδικών παραμυθιών αν και έχουν περάσει πάνω από 75 χρόνια από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη.
Πέρα του ότι είναι πραγματικά ‘η ομορφότερη απ’ όλες’, η Χιονάτη είναι επίσης μία απ’ τις πιο γλυκές πριγκίπισσες της Disney.

Σταχτοπούτα – Σταχτοπούτα (1950)

Άλλη μια διάσημη πριγκίπισσα της Disney, η ιστορία της Σταχτοπούτας ανήκει στα παραμύθια των φτωχών πριγκιπισσών που καταπλήσσει τους θαυμαστές της 60 χρόνια αφότου προβλήθηκε στις αίθουσες για πρώτη φορά. Και φυσικά είναι διάσημη για το γοβάκι της!
Μαγειρεύει, καθαρίζει, αφήνει όλους έκθαμβους με την ομορφιά της, χορεύει και είναι καλόκαρδη — και την συμπαθούμε ούτως ή άλλως — είτε είναι πριγκίπισσα ή πάμφτωχη.

Αυγή – Η Ωραία Κοιμωμένη (1959)

Η γνωστή κοιμωμένη απ’ το εμβληματικό έργο του ’50 αποτελεί παράδειγμα μάρκετινγκ προς μίμηση για την εταιρεία Disney, αφού την Αυγή, ηρωίδα στη Disneyland μέχρι πάνω σε τετράδια. Είναι, όμως και μια απ’ τις πιο αγαπητές πριγκίπισσες, ενδεχομένως εξαιτίας του ότι προσέφερε τον χρόνο που τόσο χρειάζονταν στους γονείς μας, απασχολώντας μας όλους, κάπως, κάπου, κάποτε, για κάποιες ώρες με τις περιπέτειές της. Φανταστικές τουαλέτες, άψογη ομορφιά και ένας πρίγκιπας, ο Φίλιππος που την περιμένει και την ξυπνά…

Άριελ – Η Μικρή Γοργόνα (1989)

Στο πρόσωπο της Άριελ εναπόθεσε η Disney τις ελπίδες της το 1989 με την ταινία Η Μικρή Γοργόνα που τη βοήθησε να ξαναπατήσει στα πόδια της μετά από κάποιες ταινίες που απέτυχαν εμπορικά. Μισή γυναίκα, μισή ψάρι, η Άριελ είναι σίγουρα και πριγκίπισσα και ένας απ’ τους διασημότερους χαρακτήρες της Disney. Και αυτό είναι εύκολο να το αναγνωρίσει κανείς. Εν τέλει, είναι αδύνατο να μην συμπαθήσετε κάποιον, ο οποίος κάνει παρέα ένα καβούρι.

Μπελ – Η Πεντάμορφη και το Τέρας (1991)

Αυτή η όμορφη βιβλιοφάγος από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 είναι συχνά ανάμεσα στις αγαπημένες μας Disney πριγκίπισσες. Μπορεί να είναι εύκολο να ερωτευθεί κανείς τον γοητευτικό πρίγκιπα, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο όταν είναι στη μορφή ενός τέρατος με κέρατα, ουρά και έντονο ταπεραμέντο.

Γιασμίν – Αλαντίν (1992)

Αδιαμφισβήτητα το τζίνι που υποδύεται ο Robin Williams κλέβει την παράσταση, αλλά η Πριγκίπισσα Γιασμίν έχει τη γοητεία της. Ίσως έχοντας την καλύτερη φωνή απ’ όλες τις πριγκίπισσες, η Γιασμίν είναι τυχερή, διότι αυτή η ταινία είχε κάποια απ’ τα ωραιότερα τραγούδια της Disney. Η Γιασμίν εντυπωσιάζεται πολύ εύκολα με τον Αλαντιν και το ιπτάμενο χαλί του. Αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς, ποιός δεν θα εντυπωσιαζόταν;

Ποκαχόντας – Ποκαχόντας (1995)

Ένα παραμύθι που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, η Ποκαχόντας είναι η πρώτη πριγκίπισσα της Disney που εμπνεύστηκε από την ιστορία – με μια ποιητική και παραμυθένια δόση φυσικά.
Η κεντρική ηρωίδα με το να κάνει το καλό και να έχει χρυσή καρδιά μεταμορφώνεται σε μια απ’ τις πιο συμπαθείς πριγκίπισσες της Disney.

Μουλάν – Μουλάν (1998)

Η πριγκίπισσα πολεμιστής της οικογένειας Disney, η Μουλάν, είναι βασισμένη στον ομότιτλο κινέζικο μύθο και αφηγείται την ιστορία της επίτιμης ηρωίδας που μεταμφιέζεται σε άνδρα και πάει στον πόλεμο στη θέση του γηραιού πατέρα της. Η Μουλάν είναι μια γυναίκα που δεν αστειεύεται, ξέρει να πολεμά και να αλλάζει ονόματα, και προτιμά να κρατά πανοπλία και σπαθί, αντί για τις αναμενόμενες τουαλέτες που έχουμε συνηθίσει στις άλλες πριγκίπισσες.

Τιάνα – Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος (2009)

Η πρώτη αφροαμερικανή πριγκίπισσα της Disney έκανε την εμφάνισή της στο έργο Η Πριγκίπισσα κι ο Βάτραχος που πάντρεψε επιτυχώς την παλιά αίγλη της Disney με τη σύγχρονη εποχή. Το αποτέλεσμα ήταν αυτή η ταινία άφησε μια απ’ τις πιο διάσημες προσθήκες στο πάνθεον των πριγκιπισσών της Disney. Δεν είναι μόνο ένας συγκλονιστικός χαρακτήρας αλλά και πολύ συμπαθητική! Μια σκληρά εργαζόμενη ηρωίδα με χρυσή καρδιά που δεν θα αφήσει τίποτα, μα τίποτα – ούτε το ότι έγινε βατράχι – να την εμποδίσει απ’ το να ανοίξει το δικό της εστιατόριο.

Ραπουνζέλ – Μαλλιά Κουβάρια (2010)

Η πρίγκίπισσα Ραπουνζέλ έκλεψε τις καρδιές μας όταν βγήκε στους κινηματογράφους το 2010. Η Ραπουνζέλ δεν είναι απλά όμορφη, είναι γενναία, πολυμήχανη και μπορεί να κάνει χίλια δυο δημιουργικά πράγματα με τα μαλλιά της. Είναι αξιολάτρευτη!

Μερίντα – Η Γενναία (2012)

Το νέο αίμα από πριγκίπισσες της Disney, η Μερίντα είναι η πρωταγωνίστρια της ταινίας Η Γενναία, τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία της Pixar που απέδειξε επιτέλους ότι οι μοντέρνες τεχνολογίες 3D μπορούν να αναπαράγουν την γοητεία των κλασσικών ταινιών Disney που μεγαλώσαμε μαζί.
Η Μερίντα είναι μια πολύ μοντέρνα πριγκίπισσα. Ξεροκέφαλη και χρησιμοποιώντας το τόξο με μεγάλη άνεση, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η Katniss Everdeen σε κινούμενο σχέδιο.

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη

Πηγή: http://entertainment.gr.msn.com/

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close