Search

Το ‘σκελετωμένο’ αγοράκι από την Νιγηρία… σήμερα είναι ένα υγιές αγόρι που ακούει στο όνομα Hope….

Ένα παιδί σκελετωμένο και γυμνό τριγύριζε στους δρόμους της Νιγηρίας, εξοστρακισμένο από την κοινότητά του, χωρίς κανένας να το βοηθάει, Στην Αφρική, το είδα και με τα μάτια μου, όταν κάποιος θεωρηθεί μάγος ή δαιμονισμένος, ακόμα κι αν είναι παιδί διώκεται από την ίδια του την οικογένεια, κυκλοφορεί ολόγυμνος και μόνος, σαν να μην υπάρχει. Κάπως έτσι ήταν ένας άντρας που συναντήσαμε έξω από το Αμπιτζάν στην Ακτή Ελεφαντοστού… κι οι ντόπιοι μου εξήγησαν την προκατάληψη.

Στις 30 Ιανουαρίου 2016 η Δανέζα Anja Ringgren Loven που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην Αφρική, πήγε σε μια αποστολή διάσωσης με την ομάδα της, όταν είδε ένα σκελετωμένο παιδί που περιφερόταν με δυσκολία στους δρόμους αβοήθητο και του έδωσε νερό από ένα μπουκάλι που είχε μαζί της, καταφέρνοντας να του σώσει τη ζωή.

Το παιδί είχε εγκαταλειφθεί από τους γονείς του, γιατί θεωρήθηκε μάγος. Το βίντεο και οι φωτογραφίες του αγοριού σόκαραν την παγκόσμια κοινή γνώμη, για την απάνθρωπη συμπεριφορά των γονιών του απέναντι σε ένα μωρό παιδί.

 

Οκτώ μήνες περιπλανιόταν στους δρόμους και έτρωγε τα αποφάγια των ντόπιων. Η Δανή Loven, ανέλαβε το παιδί και η υγεία του μετά από ένα χρόνο είναι εξαιρετική, αφού ο οργανισμός του ανταποκρίθηκε άριστα στην θεραπεία που υποβλήθηκε.

Η Loven και ο σύζυγός της, ο David Emmanuel Umem, διαχειρίζονται ένα ορφανοτροφείο στη νοτιοανατολική Νιγηρία για παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί από τις οικογένειές τους, ως αποτέλεσμα προκαταλήψεων που ονομάζεται ACAEDF.

Το παιδί μόλις δυο ετών ήταν σε άθλια κατάσταση, γεμάτο σκουλήκια και έπασχε από υποσπαδία, «μια εγγενή ανωμαλία» λόγω ελλιπούς αναπτυγμένης ουρήθρας, ανέφερε η Loven. Το αγόρι το ονόμασαν Hope ‘Ελπίδα’.

Ο μικρός Hope σήμερα απολαμβάνει την αγάπη και την φροντίδα και ήδη πηγαίνει στο σχολείο.

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη, Επικοινωνιολόγος

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close