Search

Αγγελική Νικολούλη «Έρωτας – φονιάς»

Ένας κοσμοπολίτης άντρας που ακροβατεί ανάμεσα στο φως και στο σκοτάδι, καταφέρνει με την γοητεία του να ξεγελάσει δύο γυναίκες. Δύο γυναίκες διαφορετικές, δύο γυναίκες άγνωστες μεταξύ τους που τις ενώνει…ο έρωτας φονιάς τους.

Μία γλυκιά και ευαίσθητη κοπέλα κάνει ένα μοιραίο ταξίδι, όπου εκεί γνωρίζει το πρόσωπο που έμελε να αλλάξει όλη της την ζωή με τον πιο τραγικό τρόπο. Πόσο σίγουρη μπορείς να είσαι ότι γνωρίζεις τον άνθρωπο έχεις δίπλα σου; Mε ποιον άνθρωπο επιλέγεις να μοιραστείς την ζωή σου; Ποιος είναι ο άνθρωπος που είναι ο πατέρας του παιδιού σου; Ο εφιάλτης είχε μόλις ξεκινήσει για την νεαρή κοπέλα.

Ο γοητευτικός και συνάμα στοργικός άνδρας που της είχε συστηθεί είχε δείξει ήδη την κτηνώδη φύση του. Το μόνο που έμενε ήταν να επιβεβαιώσει για δεύτερη φορά πως πρόκειται για ένα στυγνό εγκληματία. Μία παιδική ψυχή, μάρτυρας ενός φρικτού εγκλήματος με θύμα την ίδια του την μητέρα. Ένας πατέρας με πολλές ταυτότητες. Ένας άνθρωπος με δύο προσωπικότητες ακολουθεί μία αιματοβαμμένη διαδρομή από την Αθήνα στην Βιέννη σκοτώνοντας στο διάβα του ό,τι τον αγάπησε.

Μία κοπέλα που χρόνια πριν έπεσε και αυτή θύμα του έρωτά της. Ένα κορίτσι που μαγεύτηκε από τον μεγαλύτερό της άντρα και παραμέρισε κάθε ηθικό φραγμό για να είναι μαζί του. Μετάνιωσε το κάθε δευτερόλεπτο που έζησε στο πλάι του και σιχάθηκε κάθε σημείο του κορμιού της, εξαιτίας των βασανιστηρίων που υπέστη αυτή και το αγέννητο παιδί της.

Μία ιστορία -βασισμένη σε αληθινά γεγονότα- που ξετυλίγει το νήμα μίας περίεργης υπόθεσης με ένα πτώμα που ποτέ δεν βρέθηκε και γυναίκες θύματα του ερωτά τους. Ένας άντρας που ακόμη και μετά από τόσα χρόνια επιμένει να λέει πως είναι αθώος, παιδιά τα οποία προσπαθούν ακόμη να γιατρέψουν τις πληγές που τους άφησε η πατρική φιγούρα. Μία σκοτεινή ιστορία από την δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη.

Η Αγγελική Νικολούλη αποκαλύπτει τα μυστικά της συγγραφικής της πορείας…. 

Έχετε συγγράψει τρία βιβλία με συγκεκριμένες υποθέσεις. Τι έχετε ξεχωρίσει σε αυτές και τις επιλέξατε;

Είναι κάποιες από τις υποθέσεις που ερεύνησα στο «Τούνελ» και τις βίωσα έντονα. Σόκαραν και απασχόλησαν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη, κυρίως για τον τρόπο που λειτούργησαν οι δράστες. Αρχικά έφτασαν στην εκπομπή ως απλές εξαφανίσεις και οι δολοφόνοι θεωρούνταν βασικοί μάρτυρες . Με επίμονη και μεθοδική έρευνα αποκαλύφθηκε ο πραγματικός τους ρόλος. Αυτό που έμεινε και που ξεχώρισα για να περάσω στους αναγνώστες μέσα από τα βιβλία μου, είναι τα μηνύματα που αφορούν όλους μας, ως κοινωνία.

Ποια είναι η δολοφονία όπου η ανθρώπινη εγκληματική φύση, σας έχει σοκάρει πολύ;

Η κάθε δολοφονία από μόνη της είναι ένα σοκ για μας που την ερευνούμε. Σίγουρα ξεχωρίζω κάποια φρικιαστικά εγκλήματα, αν τα αναλύσω από την οπτική του ερευνητή. Για παράδειγμα ο ενήλικας που τεμάχισε το φίλο του μετά από μια οικονομική διαφορά και τον πέταξε στο βόθρο του σπιτιού του, κάπου στην Αττική. Συνέχιζε να ζει στον ίδιο χώρο, σαν να μη συνέβαινε τίποτα…

Όταν μία υπόθεση κλείνει τυπικά χωρίς όμως να βρεθεί το πτώμα συνεχίζει να σας απασχολεί;

Ένας συνάνθρωπος μας που χάνεται και παραμένει αγνοούμενος, ο φάκελος της υπόθεσης του δεν κλείνει ποτέ για μας. Δεν είναι μόνο η έρευνα της εκπομπής για να δούμε φως στο σκοτάδι. Είναι κι αυτή των Αρχών που επιβάλλεται να συνεχίζεται.

Έρωτας φονιάς. Στο βιβλίο μιλάτε για μία υπόθεση η οποία χρόνια από την εξιχνίαση της ξαναήρθε στο προσκήνιο. Πώς αισθανθήκατε που ξανασχοληθήκατε με μία κλεισμένη υπόθεση;

Το μήνυμα αυτής της υπόθεσης παραμένει πάντα επίκαιρο, γιατί μιλάει για θέματα κακοποίησης μέσα στην οικογένεια. Το έγκλημα μπορεί να εξιχνιάστηκε, χωρίς στη μία περίπτωση να βρεθεί το πτώμα, αλλά τα θύματα του παρανοϊκού αυτού δράστη  ήταν γυναίκες της διπλανής πόρτας. Δεν τόλμησαν να απομακρυνθούν από ένα άρρωστο περιβάλλον, σημαδεύοντας για πάντα και τα ίδια τους τα παιδιά.

Πιστεύετε ότι αφυπνίζει κάποιες κακοποιημένες γυναίκες να αντιδράσουν σε αυτό που τους συμβαίνει;

Αυτός είναι ο στόχος και αν κρίνω από την επαφή που έχω με γυναίκες που συναντώ στις παρουσιάσεις των βιβλίων μου, νομίζω πως τα μηνύματα αυτά βρίσκουν αποδέκτες.

Στο βιβλίο διαφαίνεται ότι γνωρίζετε την προσωπικότητα των δραστών. Ποιος είναι ο τρόπος ανάλυσης του χαρακτήρα ενός άγνωστου ύποπτου ατόμου; 

Τον αναλύω, ερευνώ πρώτα όλα τα στοιχεία ή τις ενδείξεις σε μια υπόθεση, μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ για τον ύποπτο και τον προσεγγίζω με λεπτότητα, διεισδύοντας στην ψυχή και στο μυαλό του.

Στο πρώτο σας βιβλίο ”Ονειρεύτηκα τον δολοφόνο σου” καθώς και τώρα στο τρίτο κάνετε αναφορά σε γυναίκες που έχουν πέσει ”θύματα” του έρωτά τους. Ποια είναι τα πρώτα δείγματα που δίνει ο θύτης-σύντροφος;

Η ζήλια σε μια σχέση, όταν ξεπερνά τα όρια και φτάνει στα άκρα, δεν χτυπάει κουδουνάκι, αλλά καμπάνα. Είναι πολλά τα σημάδια και πρέπει κάποιος να είναι κουφός ή τυφλός για να μην τα δει. Λένε πολλοί ότι ο έρωτας τυφλώνει. Το περιβάλλον όμως ενός θύματος βλέπει καθαρά και πρέπει να βοηθά όσο είναι νωρίς.

Έπειτα από τόσες σοκαριστικές υποθέσεις έχετε δημιουργήσει τις δικές σας άμυνες; Πόσο επιτρέπετε να σας επηρεάζουν συναισθηματικά;

Όσα ζω με επηρεάζουν. Δεν υψώνω τοίχους ανάμεσα σε μένα και στις υποθέσεις που ερευνώ. Κάποιες όμως λογικές άμυνες είναι απαραίτητες, για να υπάρχει ισορροπία.

Υπάρχει κάποια υπόθεση από αυτές που δεν έχουν εξιχνιαστεί και σας απασχολεί ακόμη;

Δεν είναι μία, αλλά αρκετές. Στο βαθμό που μπορούμε δεν εγκαταλείπουμε μια υπόθεση, αλλά είναι και θέμα Αρχών να την πάνε παραπέρα. Μη ξεχνάμε ότι στην δημοσιογραφική έρευνα υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή από αυτή της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της ζωής σας;

Ο γιος μου.

Ποιο όνειρο σας δεν έχετε πραγματοποιήσει ακόμα;

Όσο ζω ονειρεύομαι. Στο βαθμό που μπορώ πραγματοποιώ τα όνειρά μου και τα αντικαθιστώ με καινούρια.

Πώς θα θέλατε να σας έχει ο κόσμος στο μυαλό του;

Όπως με έχει. Την Αγγελική που παραμένει άνθρωπος, τολμά και δεν προδίδει.

Γράφει η Μαίρη Γεωργοσοπούλου 

Επιμέλεια: Βίκυ Μπαφατάκη

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close