Search

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία της πανέμορφης εξάχρονης Jon Benet Ramsey

“Έχουμε μια απαγωγή. Σας παρακαλώ βιαστείτε”! Αυτά ήταν μερικά από τα λόγια της Patricia Ramsey προς την τηλεφωνήτρια της άμεσης δράσης. Η κόρη της, Jon Benet Ramsey, ήταν εξαφανισμένη και η Patricia κρατούσε στα χέρια της ένα σημείωμα που ζητούνταν λύτρα.

Η αστυνομία έσπευσε στην οικία των Ramsey, όπου εκεί ήταν μαζεμένοι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας. Σαφώς ήταν λάθος να υπάρχει τόσος κόσμος μέσα στο σπίτι, καθώς θα μπορούσαν να καταστραφούν σημαντικά στοιχεία που θα οδηγούσαν στα ίχνη του δράστη και κατ’ επέκταση στην εύρεση της Jon Benet.

Μετά την προτροπή ενός αστυνομικού, ο πατέρας της Jon Benet, John, έψαξε μια τελευταία φορά το σπίτι. Στο κελάρι αντίκρισε κάτι φρικτό, ήταν η εξάχρονη Jon Benet, νεκρή και τυλιγμένη σε μια κουβέρτα. Στην αναστάτωση του ο John σήκωσε το πτώμα της κόρης του και το πήγε στον πάνω όροφο. Ακόμη ένα λάθος που κατέστρεψε πιθανά στοιχεία από τον χώρο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρχε καμία παραβίαση στο σπίτι, παρά μόνο ένα σπασμένο τζάμι στο υπόγειο για το οποίο ο John γνώριζε μήνες πριν.

Αυτό που απασχόλησε περισσότερο την αστυνομία ήταν το σημείωμα για τα λύτρα. Το συγκεκριμένο σημείωμα γράφτηκε σε ένα σημειωματάριο που ανήκε στην οικογένεια και βρισκόταν στην κουζίνα τους. Ήταν παραπάνω από τρεις σελίδες και οι ερευνητές της αστυνομίας παίρνοντας δείγματα γραφής από τους δύο γονείς κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο John Ramsey δεν έγραψε το σημείωμα για τα λύτρα, αλλά δεν μπορούσαν να αποκλείσουν την Patricia από την λίστα των υπόπτων.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας ο τρόπος που η Patricia Ramsey έγραφε το γράμμα “Q” ήταν αρκετά ξεχωριστός και στο σημείωμα για τα λύτρα είναι γραμμένο με παρόμοιο τρόπο. Στο σημείωμα τα λύτρα που ζητούνταν ήταν 118.000 δολάρια. Αυτό το ποσό κατά σύμπτωση (;) ήταν το ακριβές bonus Χριστουγέννων του John.

Η αιτία θανάτου της Jon Benet ήταν ο στραγγαλισμός και το εξάχρονο κορίτσι είχε τραύμα στο κεφάλι που έγινε 45 λεπτά με δύο ώρες πριν από τον στραγγαλισμό. Το τραύμα αυτό είχε προέλθει από κάποιο άγνωστο βαρύ αντικείμενο. Αν και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να υποδηλώνουν βιασμό, το θύμα είχε κάποιες κολπικές κακώσεις. Επίσης η Jon Benet είχε κολλητική ταινία στο στόμα της και πάνω σε αυτή την ταινία βρέθηκαν ίνες από ρούχο της μητέρας της.

Στο στομάχι της Jon Benet βρέθηκε ανανάς και γάλα, που ήταν το αγαπημένο της επιδόρπιο. Οι γονείς της δεν θυμούνται να της το ετοίμασαν για να το φάει, όμως στο μπολ που βρέθηκε στην κουζίνα με τον ανανά, οι Αρχές εντόπισαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του αδερφού της Jon Benet, Burke, την ημέρα της δολοφονίας. Όμως την ημέρα του θανάτου της Jon Benet, οι Ramsey ισχυρίζονταν πως ο Burke κοιμόταν.

Ο φόνος της εξάχρονης Jon Benet έλαβε χώρα στις 25 ή στις 26 Δεκεμβρίου του 1996. Τόσα χρόνια μετά και δεν έχει εξιχνιαστεί. Βασικοί ύποπτοι ήταν η ίδια της η οικογένεια. Όμως σε έρευνα του 2003 βρέθηκε DNA στα εσώρουχα της Jon Benet που ανήκε σε άγνωστο άνδρα. Η σύγκριση του DNA με τη βάση δεδομένων του FBI δεν απέφερε καρπούς. Το 2016 μια νέα ανάλυση του DNA έδειξε πως το δείγμα ήταν μείγμα DNA δύο ανθρώπων πέρα από την Jon Benet.

Η Jon Benet γεννήθηκε στην Atlanta το 1990 και ήταν το νεότερο από τα δύο παιδιά της οικογένειας Ramsey. Στα μόλις έξι της χρόνια είχε κερδίσει πέντε τίτλους σε διαγωνισμούς ομορφιάς. Ο πατέρας της, John, ήταν επιχειρηματίας και η μητέρα της, Patricia, νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς. Η Patricia πέθανε το 2006 από καρκίνο στις ωοθήκες.

Η υπόθεση έγινε βιβλίο με τίτλο “The Death of Innocence”… Η μικρή Jon Benet πέθανε και μαζί της πέθανε κι η αθωότητα της ομορφιάς…

Γράφει ο Γιώργος Μαράτσης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close