Search

Η Πομακικής καταγωγής Ρίτα Γουίλσον ξανά στην Ξάνθη

Η πασίγνωστη Χολιγουντιανή ηθοποιός και σύζυγος του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, αναμένεται να επισκεφθεί για δεύτερη φορά την Ξάνθη, τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου (η πρώτη φορά ήταν το 2012), αυτή τη φορά μάλιστα, με σκοπό να συντελέσει στην τουριστική αναβάθμιση της γενέτειράς της.

Η Πομάκα, Ρίτα Γουίλσον, κατάγεται από το χωριό Ωραίον του Δήμου Μύκης. Ο πατέρας της, Χασάν Χαλήλ, γεννήθηκε το 1920 και παντρεύτηκε στο χωριό Ωραίον, μέχρι την «μεταφορά» του στο Βουλγαρικό Σμόλιαν. Εκτενέστερα παντρεύτηκε Ελληνίδα Βορειοηπειρώτισσα.

Η Χολιγουντιανή ηθοποιός, εξεδήλωσε την επιθυμία να αναβαθμίσει, αναπαλαιώσει, ανακαινίσει τους νερόμυλους που υπάρχουν στο Ωραίον και το Δημάριο, αλλά και τον μύλο που βρίσκεται στην Σμίνθη όπου τα παλιά χρόνια οι γυναίκες έπλυναν τα μαλλιά που ύφαιναν!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ», η σύζυγος του Τομ Χανκς, δεν αποκλείεται να επισπεύσει την επίσκεψή της, ώστε να παρευρίσκεται και στο ετήσιο «εντρελές» που γίνεται κάθε χρόνο την 6η Μαΐου στα Πομακοχώρια για την φερόμενη και ως γιορτή υποδοχής της Άνοιξης!

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ρίτα Γουίλσον έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την παραγωγή της ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά».

Επιμέλεια κειμένου: Τζιώρτζια Νικολάου
Πηγή: thraki.com.gr

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close