Search

Ταξί χωρίς οδηγό στους δρόμους του Τόκυο

Αποτελεί κοινό τόπο η διαπίστωση, ότι οι Ιάπωνες λατρεύουν την καινοτομία. Έτσι και έγινε! Το πρώτο ταξί χωρίς οδηγό έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους της Ιαπωνικής πρωτεύουσας με απόλυτη επιτυχία. Το ταξί παρέλαβε τους πελάτες και τους οδήγησε στον προορισμό τους με ασφάλεια και χωρίς κανένα απρόοπτο. Βέβαια, όλα αυτά χωρίς να υπάρχει οδηγός!

Η Ιαπωνική εταιρεία ταξί Χινομάρου Κότσου και η εταιρεία τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης ανακοίνωσαν πως τα ταξί χωρίς οδηγό πέρασαν όλους τους προκαθορισμένους ελέγχους και επιχείρησαν τις πρώτες ρεαλιστικές διαδρομές στους γεμάτους κίνηση δρόμους του Τόκιο.

Το εν λόγω ταξί πρόκειται για ένα μινιβάν εξοπλισμένο με αισθητήρες που πραγματοποιεί 4 δρομολόγια ημερησίως σε απόσταση 5.3 χιλιομέτρων μεταξύ των περιοχών Οτεμάτσι και Ροπόνγκι, ενώ παράλληλα διαθέτει και αυτόματο σύστημα πληρωμής, όπου η τιμή της μονής διαδρομής ανέρχεται στα 13 δολάρια. Το επόμενο διάστημα αναμένονται να ακολουθήσουν και άλλα δρομολόγια προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Πάντως, για προληπτικούς λόγους στις πρώτες διαδρομές θα υπάρχει στο ταξί και ένας οδηγός σε περίπτωση ανάγκης, ώστε να θέσει σε έλεγχο το όχημα.

Επιμέλεια κειμένου: Παναγιώτης Ανδρεάδης, φιλόλογος – δημοσιογράφος

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close