Search

Rio Ferdinand : Ο άνθρωπος που έχασε δύο φορές τα πάντα

Πολλοί θυμούνται τον Rio Ferdinand ως τον κεντρικό αμυντικό μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αγγλίας, την Manchester United.

Γεννημένος στο Camberwell, το 1978, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο ποδόσφαιρο το 1995 στη West Ham United όπου και παρέμεινε για πέντε χρόνια. Το 1996 έφυγε ως δανεικός για να αγωνιστεί στη Bournemouth για ένα χρόνο. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Leeds United, της οποίας τα χρώματα φόρεσε για 2 σεζόν κάνοντας 54 εμφανίσεις και σκοράροντας 2 γκολ.

Οι scouter της Manchester United είχαν δει το ταλέντο του Ferdinand και τον “αγόρασαν” έναντι 30εκ λιρών το 2002. Εκείνη την εποχή αυτό το ποσό έσπασε κάθε ρεκόρ, κάνοντας τον Ferdinand τον πιο ακριβοπληρωμένο Βρετανό παίκτη της Premier League.

Η παρθενική του σεζόν στους «Κόκκινους Διαβόλους», ήταν επιτυχής καθώς στέφθηκαν πρωταθλητές Αγγλίας, δίνοντας στον Ferdinand τις βάσεις για μια λαμπρή καριέρα στα σαλόνια της Premier League.

Τα χειροκροτήματα για τον Rio, σταμάτησαν όταν έχασε ένα προγραμματισμένο τεστ ουσιών. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επέβαλε πρόστιμο της τάξεως των 50.000 λιρών και αποκλεισμό οχτώ μηνών από εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ο λόγος που έχασε το τεστ, ήταν γιατί έφυγε νωρίτερα από την προπόνηση για να πάει για ψώνια.

Η επιστροφή του ήταν πανηγυρική, εδραιώθηκε ως βασικός παίκτης της Manchester, έχοντας 312 συμμετοχές με τους «Κόκκινους», κερδίζοντας 6 πρωταθλήματα, 1 Champions League, 3 Κύπελλα Αγγλίας, 1 FA Cup και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο με τα «Λιοντάρια».

Ο τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν η Queens Park Rangers, στην οποία αγωνίστηκε για ένα χρόνο και όταν έληξε το συμβόλαιο του, «κρέμασε» τα παπούτσια του.

«Δεν φοβάμαι το να αποσυρθώ, αντιθέτως ανυπομονώ, πιστεύω το μέλλον μου επιφυλάσσει καλά πράγματα», ανέφερε σε δήλωση του στο The Jonathan Ross Show, ο Βρετανός αμυντικός.

Ο Rio Ferdinand, είχε την τέλεια ζωή, μια γυναίκα που τον αγαπούσε, τρία υπέροχα παιδιά, τη φήμη ενός ταλαντούχου και καταξιωμένου αθλητή και πολλά χρήματα.

Το παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα δεν θα το φανταζόταν ούτε το πιο άρρωστο μυαλό, η γυναίκα του, Rebecca Ellison, διεγνώσθη, το 2014, με μεταστατικό καρκίνο του στήθους και ένα χρόνο αργότερα απεβίωσε. Η μητέρα των τριών παιδιών του Rio, ήταν μόλις 35 ετών.

Ο συντετριμμένος, Ferdinand δεν ξέρει πως να διαχειριστεί τον χαμό της γυναίκας του και δεν ξέρει τι να πει στους δύο γιούς του και την κόρη του, η οποία είναι πολύ μικρή για να έχει αντίληψη της κατάστασης.

Η κάτω βόλτα ξεκινά για τον πρώην «Κόκκινο Διάβολο». Οι εφιάλτες τον ξυπνούσαν στη μέση της νύχτας και ήταν έτοιμος να καταρρεύσει. Ο εθισμός του στο αλκοόλ ήταν γεγονός και πλέον δεν μπορούσε να φροντίσει ούτε εκείνον ούτε τα παιδιά του.

Στο σκοτεινό τούνελ στο οποίο τον οδήγησε η ζωή του, κατάφερε να δει μια ακτίδα φωτός, την οποία ακολούθησε προσπαθώντας να ξεφύγει από τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Ο Rio, αποφάσισε να ακολουθήσει μια καριέρα στο μποξ, κάτι που ήθελε και πριν από τον θάνατο της γυναίκας του. Ως μέσο διαφυγής από τον ψυχικό του πόνο ξεκίνησε το sparring το 2017. Είπε πως το έβλεπε σαν πρόκληση και ήθελε να προσθέσει και μια ζώνη στην τροπαιοθήκη του.

Όμως το 2018 η Ομοσπονδία, απέρριψε το αίτημα του για να γίνει επαγγελματίας και έτσι, ο Rιο, αποσύρθηκε από τα ring.

Σε μια τελευταία πράξη τραγωδίας από την μοίρα, τον Ιούλιο του 2017, η μητέρα του, Janice, θα ηττηθεί από καρκίνο του στήθους σε ηλικία 58 ετών.

από τον  Γιώργο Μαράτση

 

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close