Search

Εξαντλήθηκαν τα γραμματόσημα της σειράς «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το Μικροσκόπιο»

Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ανακοίνωσε ότι η Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων “Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το Μικροσκόπιο” με δημιουργό και εμπνευστή την Αν. Καθηγήτρια Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ, Μαρία Λαμπροπούλου, εξαντλήθηκε μέσα σε πέντε μήνες από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους. Η σειρά περιελάμβανε 2.850.000 τεμάχια κι επρόκειτο να κυκλοφορήσει μέχρι το Μάρτη του 2020, εκτός αν τα αποθέματα εξαντλούνταν νωρίτερα.

Η πρώτη μέρα κυκλοφορίας των γραμματοσήμων ήταν στις 19 Μαρτίου του 2018 και η κα. Λαμπροπούλου δηλώνει ιδιαίτερα περήφανη και κάνει λόγο για παγκόσμια πρωτιά.

Η σειρά των γραμματοσήμων «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το Μικροσκόπιο», αποτελούταν από πέντε διαφορετικά γραμματόσημα τα οποία παρουσίαζαν εικόνες – έργα από βιοψίες ασθενών της Καθηγήτριας.

Αυτοί οι «πίνακες ζωγραφικής» του μικροσκοπίου, δεν κίνησαν το ενδιαφέρον μόνο Ελλήνων φιλοτελιστών αλλά και ξένων, οι οποίοι επικοινώνησαν με την κα. Λαμπροπούλου για να προμηθευτούν τα εν λόγω γραμματόσημα καθώς δεν ήταν διαθέσιμα στο εξωτερικό.

Τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca υποστηρίζουν το έργο της Μαρίας Λαμπροπούλου και τη συγχαίρουν για τη μεγάλη επιτυχία των γραμματοσήμων και το φιλανθρωπικό της έργο.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαράτσης 

Πηγή: thrakinet.tv

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close