Search

Αθηναίοι: Μετανάστες στην πόλη τους;

H άθλια εικόνα του κέντρου της Αθήνας δεν τιμάει τη χώρα μας. Ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης μας είναι σήμερα άβατο για τους κατοίκους της. Μαγαζιά έκλεισαν, καταλήφθηκαν σπίτια και διαμερίσματα ή νοικιάσθηκαν σε μετανάστες.

Οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες και η αστυνόμευση των περιοχών αυτών επιεικώς πλημμελής. Το πρόβλημα γιγαντώθηκε και εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Στην Αθήνα οι μετανάστες ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο. Ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος . Οι περισσότεροι είναι λαθρομετανάστες. Εκμεταλλεύονται την έλλειψη φύλαξης των συνόρων μας αλλά και το νόμο περί ιθαγένειας που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μαζί τους φέρνουν την απόλυτη φτώχεια σε επίπεδα εξαθλίωσης , κάποιες φορές μολυσματικές ασθένειες και ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας , οι πλατείες Αμερικής και Βικτωρίας , οι οδοί Πατησίων και Αχαρνών μετατράπηκαν σε ένα γκέτο, όπου σπάνια ακούς να μιλιούνται Ελληνικά, ανθεί το παραεμπόριο, δρούν εγκληματικές συμμορίες – με την αστυνομία να είναι απούσα -και οι συνθήκες δημόσιας υγιεινής είναι ανύπαρκτες. Οι πολίτες των περιοχών αυτών αναρωτιούνται, υπάρχει λύση στο πρόβλημα που βιώνουν;

Πιστεύω ότι επιβάλλεται άμεσα, η λήψη μέτρων που θα αλλάξουν την εικόνα στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα προτείνω :

την άμεση καταγραφή των μεταναστών που ζουν στο κέντρο της Αθήνας. Ας μελετηθεί ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι Ιταλικές αρχές. Για όσους δεν είναι νόμιμοι, να ξεκινήσουν διαδικασίες απέλασης
την ενίσχυση της αστυνόμευσης με πεζές περιπολίες
την μετακίνηση των λαθρομεταναστών σε κέντρα Φιλοξενίας από τα οποία θα επαναπροωθούνται στις χώρες από τις οποίες εισήλθαν
τον συχνό καθαρισμό και απολύμανση των περιοχών. Μόνο όσοι ζουν στις περιοχές αυτές μπορούν να περιγράψουν το πρόβλημα.
Αν τα μέτρα αυτά συνδυαστούν με άλλες κινήσεις, όπως η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος που είναι υπό διάλυση τα τελευταία 2 χρόνια και η κατασκευή του «φράκτη » στον Έβρο θα έχουμε αποτελέσματα και σε μεσοπρόθεσμη βάση.

Όχι άλλη διαβούλευση, είναι η ώρα των έργων! Από την παρούσα Κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει κανείς τίποτα Το παράδειγμα διαχείρισης των καταληψιών της Υπατίας έδειξε ότι έχουμε να κάνουμε με άτολμους που κατέχονται από ιδεολογικές αγκυλώσεις. Τις πολιτικές αυτές θα πρέπει να ενεργοποιήσει άμεσα η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Για να μην γίνουν οι Αθηναίοι, μετανάστες στην ίδια τους την πόλη!

Μανώλης Αγγελάκας

Αναπληρωτής Γραμματέας Υγείας ΝΔ

Πρώην Ευρωβουλευτής

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close