Search

Ο Βουλευτής Λέσβου Παύλος Βογιατζής συστήνει το ιστορικό του μυθιστόρημα «Η ΘΕΙΑ ΕΛΛΗ»

Η Θεία ‘Ελλη: Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναφέρεται στην Ελληνοτουρκική φιλία. Η δύναμη της αφηγηματικής γραφής του βιβλίου ταξιδεύει τον αναγνώστη σε αληθινά γεγονότα πλεγμένα με μυθοπλασία από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Η ιστορία: Η Έλλη, μετά τη μικρασιατική καταστροφή, παρέμεινε στο Μπουρνόβα μαζί με την οικογένειά της, λόγω του γαλλικού διαβατηρίου του καθολικού πατέρα της. «Εγώ είμαι Σμυρνιά», απαντούσε επίμονα μέχρι τα βαθιά γεράματα, κάθε φορά που τη ρωτούσαν αν ένιωθε περισσότερο Ελληνίδα ή Τουρκάλα.

O φανατισμός είναι σκοτάδι…

Η τυχαία συνάντηση και γνωριμία, του δημάρχου με τη θεία Έλλη, θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε μια ελληνική οικογένεια από τη Σμύρνη και μια τουρκική οικογένεια από τη Μυτιλήνη, για να κλείσει ολοστρόγγυλος ο κύκλος του μίσους και της καταστροφής και να διαλυθεί το σκοτάδι!

Οι συγγραφείς: Παύλος Βογιατζής, Δέσποινα Κομνηνού

Εκδόσεις: Αλκυών

Ο Παύλος Βογιατζής & «Η Θεία Έλλη»

Ο Παύλος Βογιατζής, Βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. είναι από τους πρωτεργάτες πολιτικούς της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Άτομο αξιοσέβαστο στη γείτονα χώρα, με το ιστορικό μυθιστόρημά του εκφράζει την άποψή του για τα Ελληνοτουρκικά θέματα, και καταθέτει την ψυχή του μέσα από τη διαδρομή της Μικρασιάτικης οικογένειάς του. Το 2000 ως Δήμαρχος Γέρας κατάφερε μέσα σε αντίξοες συνθήκες να πραγματοποιήσει την πρώτη αδελφοποίηση ελληνικού και τουρκικού δήμου του Δήμου Γέρας με το Δήμο Altinoluk , με ταυτόχρονη παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Για τη δράση του αυτή τιμήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο με το οφίκιο του Άρχοντος Πρωτέκδικου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η προσπάθειά του συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τη συνεχή συνεργασία του με το Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο του δικτύου ελληνοτουρκικής φιλίας με τα ‘Θεοδωράκεια’, ένα νέο πολιτικό θεσμό που δείχνει το δρόμο για συνεργασία και συνύπαρξη με τους Τούρκους.

Το βιβλίο με τίτλο «Η Θεία Έλλη» είναι κατάθεση ψυχής. «Η γιαγιά μου πρόσφυγας από τη Σμύρνη…άφησε τα σημάδια της πατρίδας με τις αφηγήσεις της πάνω μου. Αγαπώ εκείνη τη γωνιά της Ιωνίας και μέσα από τις οικογενειακές μου ρίζες, χωρίς αισθήματα μίσους και εθνικισμού για την γείτονα χώρα, απλώνω το χέρι στην Ελληνοτουρκική φιλία. Ό,τι έχει σχέση με κείνα τα μέρη, τη Σμύρνη, το Αϊβαλή με συγκινεί και μέσα στις σελίδες του βιβλίου, περνώ και τις απόψεις μου για το Ελληνοτουρκικό ζήτημα».

Επιμέλεια: Δώρα Αυγουλίδου

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close