Search

Βραβείο Επιχειρηματικότητας: Ναυσιπλοΐας και Εφοπλισμού Sciacca 2018 στον Φρίξο Παπαχρηστίδη

Ο Φρίξος Παπαχρηστίδης, γιος του Βασίλη Παπαχρηστίδη είναι επικεφαλής της Ελληνικής ναυτιλιακής εταιρίας Hellespont Group, που ιδρύθηκε το 1946 στο Montreal του Καναδά, από τον Φρίξο Παπαχρηστίδη τον πρεσβύτερο.

Είναι πτυχιούχος της Σχολής Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης και “μπήκε” στην οικογενειακή επιχείρηση το 2007. Η Hellespont διαθέτει στόλο με 8 δεξαμενόπλοια, 8 bulk carriers, 4 ρυμουλκά, 4 PSV και 1 crew boat.

Μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Hellespont, είναι η τεχνική και εμπορική διαχείριση των πλοίων, οικονομικές αναφορές σε ιδιοκτήτες και ναυλωτές, καθώς και η επάνδρωση των πλοίων.

Η Hellespont, πλέον, εδρεύει στη Σιγκαπούρη αλλά γραφεία της εταιρίας βρίσκονται στην Αθήνα, στο Αμβούργο και στη Μανίλα.

Ο Φρίξος Παπαχρηστίδης ζει στο Αμβούργο και είναι παντρεμένος με την Καρολίνα Παπαχρηστίδη. Έχουν τέσσερα παιδιά, την Αλεξάνδρα, τον Βασίλη, την Ελισάβετ και τη Λεωνία.

Η οικογένεια του έχει χτίσει το Παπαχρηστίδειο Μαιευτήριο στην Ελευθερουπολη, το νοσοκομείο Καβάλας, την Παπαχρηστίδειο Βιβλιοθήκη, την έδρα Νεολληνικών σπουδών στον ΜακΓΚιλ του πανεπιστημίου του του Καναδά.

Ο Φρίξος Βασ. Παπαχρηστίδης, ενίσχυσε το Θεαγένειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Αντικαρκινικό του Άγιου Σάββα, την Μητρόπολη Ελευθερούπολης, το Επισκοπείο της Ν. Περάμου, ανέγειρε πολλές εκκλησίες και ανακαίνισε πάμπολλες σε όλο τον κόσμο,. Χρηματοδότησε την ιερά Μόνη της Μπυβδοσκεπαστής ενώ χρηματοδότησε τους ξενώνες του μοναστηριού της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας!

Είναι κάποιες αναφορές από τα τεράστιο έργο της οικογένειας Παπαχρηστίδη

Πρόσφατα ιδρύθηκε το Παγκόσμιο Ίδρυμα Φρίξος Παπαχρηστίδης με Πρόεδρο την Τατιάνα Παπαχρηστίδη, Αντιπρόεδρο τον Φρίξο Βασ. Παπαχρηστίδη και μέλη τον Διδάκτορα Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη και τον Βασίλη Φρ. Παπαχρηστίδη.

Ο Φρίξος Παπαχρηστίδης, ο παππούς, καταγόταν από την Ελευθερούπολη της Καβάλας και ήταν απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής του Βόλου και στη συνέχεια σπούδασε Νομική στη Λωζάνη. Μεταναστεύοντας στον Καναδά, το 1933, γνώρισε και παντρεύτηκε το επόμενο έτος την Μαριέττα Βαχόν, με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Δέκα χρόνια αργότερα ίδρυσε την πρώτη του ναυτιλιακή εταιρία, αγοράζοντας εννέα ατμόπλοια. Το 1958, κατασκεύασε το πρώτο του δεξαμενόπλοιο και το ονόμασε «Ελευθερούπολις», ως φόρο τιμής στην ιδιαίτερη του πατρίδα. Ως το 1970, ο στόλος του ανερχόταν στα 30 καράβια.

Η πρόταση της βράβευσής του έγινε από τον Διδάκτορα Αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη, ο οποίος το 2014 βραβεύτηκε από τα Sciacca για την συμβολή του στην παιδαγωγική επιστήμη και το εθελοντικό του έργο.

Γράφει ο Γιώργος Μαράτσης

 

1 comment

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close