Search

Βραβείο Αθλητισμού Sciaca 2018 στον Ρώσο Παραολυμπιονίκη σκιέρ Alexey Bugaev

Όταν η θέληση είνα ισχυρή, τα σωματικά εμπόδια είναι απλα ένας ακόμη αγώνας σε μια πίστα για κάποιους ανθρώπους. Εκεί, όπου λίγες ημέρες πριν διαπρέπουν ο Μάικλ Φελπς, ο Γιουσέιν Μπολτ και οι υπόλοιποι αστέρες των Ολυμπιακών Αγώνων, τη σκυτάλη παίρνουν διάφοροι άνθρωποι χωρίς άκρα, με τεχνητά μέλη, με εγκεφαλική παράλυση, τυφλοί και πολλοί άλλοι άνθρωποι με αναπηρίες. Αυτοί είναι οι «υπεράνθρωποι» και οι «ήρωες» των Παραολυμπιακών Αγώνων. Ακούγεται σκληρό ή περίεργο. Δεν θα έπρεπε όμως…

Το αλπικό σκι είναι ένα άθλημα κατάβασης από χιονισμένα υψώματα με πέδιλα του σκι. και μπαστούνια και στα δύο χέρια. Χαρακτηρίζεται από την αναγκαιότητα μηχανικής βοήθειας για να φτάσει κανείς στην κορυφή του λόφου, καθώς ο εξοπλισμός δεν επιτρέπει αποτελεσματικό περπάτημα ή πεζοπορία, σε αντίθεση με το σκι αντοχής που χρησιμοποιούν συνδέσεις ελεύθερης ανάβασης. Φανταστείτε πόσο δύσκολο γίνεται το άθλημα αυτό, όταν δεν μιλάμε για αρτιμελείς αθλητές.

Ένα τέτοιο παράδειγμα πραγματικού πείσματος και αποφασιστικότητας είναι ο Alexey Bugaev, αθλητής της Παραολυμπιακής Ομάδας της Ρωσίας. Γεννήθηκε στο Krasnoyarsk της Ρωσίας στις 30 Μαρτίου 1997. Αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Φυσικού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου της Σιβηρίας. Εκ γενετής του έλειπαν τέσσερα δάχτυλα από το δεξί του χέρι, καθώς και η κορυφή του αντίχειρά του. Ξεκίνησε το σκι, αφού οι γονείς του τον πήραν σε ένα χιονοδρομικό κέντρο για να τον βοηθήσουν να ενταχθεί καλύτερα στην κοινωνία. Εκεί το αγάπησε. Ξεκίνησε το αλπικό σκι το 2004 στη σχολή “V.I. Makhov’s Alpine Skiing and Snowboard Sport School” στο Krasnoyarsk.

O Bugaev αγωνίζεται στην κατάταξη LW6/8 του αλπικού σκι για Παραολυμπιονίκες, δηλαδή για τους αθλητές με βλάβη στο ένα χέρι, που χρησιμοποιούν δύο σανίδες του σκι και ένα μπαστούνι. Είναι τρεις φορές πρωταθλητής Παραολυμπιακών Αγώνων και έχει κερδίσει τρεις φορές το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Sochi και στο PyeongChang. Επίσης, είναι πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2015, καθώς και πολλές φορές νικητής μεταλλίων στο Para Alpine Skiing World και στο European Cup. Κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2013 ως το 2016 τρεις φορές και την περίοδο 2012-2013 βγήκε δεύτερος στην συνολική κατάταξη. Το 2014 του απονεμήθηκε το Μετάλλιο “Για την Αξία στην Πατρίδα” βαθμού IV και το 2015 του απονεμήθηκε το Παραολυμπιακό Βραβείο για το Καλύτερο Ντεμπούτο Αθλητή. Το 2018 του απονεμήθηκε το Βραβείο Τιμής για τα εξαιρετικά αθλητικά του επιτεύγματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο PyeongChang.

Είναι κάποιος υποχρεωμένος να του αρέσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες; Όχι, φυσικά. Όμως, κανένας δεν έχει κανένα λογικό επιχείρημα για να μην βγάλει το καπέλο του σε αυτούς τους ήρωες!

Γράφει η φιλόλογος – δημοσιογράφος Κατερίνα Σχοινά

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close