Search

Βραβείο Αθλητισμού Sciacca 2018 στη Ρωσίδα Παραολυμπιονίκη σκιέρ Ekaterina Rumyantseva

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες πρεσβεύουν πολλά πράγματα: αποδοχή, ισότητα, υποστήριξη. Φυσικά, εν έτει 2018 όλοι αυτοί οι όροι θα έπρεπε να είναι δεδομένοι και όχι απλά κάθε φορά να χρειάζονται την ανάλογη επεξήγηση. Θα έπρεπε να έχουμε λύσει αυτά τα θέματα ως κοινωνία.

Έχουν, λοιπόν, σημασία τα μετάλλια και τα μεγάλα ρεκόρ στους Παραολυμπιακούς; Έχουν διότι δημιουργούν ένα διαφορετικό είδος προσωπικής δικαίωσης και ηθικής επιβράβευσης. Αν πιστεύετε ότι οι αρτιμελείς αθλητές δυσκολεύονται να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς, τότε δεν έχετε ιδέα τι περνάνε αυτοί οι άνθρωποι, για να σταθούν στη μεγαλύτερη αθλητική σκηνή της ζωής τους!

Η αθλήτρια Ekaterina Rumyantseva είναι ένα τέτοιο παράδειγμα πραγματικής θέλησης. Αγωνίζεται στο Παραολυμπικό Σκανδιναδικό Σκι που περιλαμβάνει το δίαθλο και το σκι αντοχής. Είναι γεννημένη στις 28 Ιανουαρίου 1991 στον οικισμό Smidovich στην περιοχή Smidovichsky της Εβραϊκής Αυτόνομης Περιφέρειας. Αποφοίτησε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Sholem Aleichem Amur ως προγραμματιστής – οικονομολόγος το 2015.

Είναι τρεις φορές Παραολυμπιονίκης και δύο φορές Παραολυμπιονίκης με ασημένιο μετάλλιο στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2018 στο PyeongChang της Κορέας. Μετά την χειμερινή σεζόν 2017-2018 η Ekaterina Rumyantseva κέρδισε 8 χρυσά και 6 ασημένια μετάλλια σε αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνείς διαγωνισμούς το 2014. Το επόμενο έτος, το 2015, έλαβε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο, καθώς και τέσσερα ασημένια και έξι χάλκινα μετάλλια. Επίσης, ανέβηκε στη δεύτερη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης. Το Μάρτιο του 2018, ανακηρύχθηκε ως η Αθλήτρια της Allianz του Μήνα μετά τη θεαματική της παρουσία στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, αφού κέρδισε πέντε μετάλλια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του PyeongChang.

Επίσης, είναι εκπαιδεύτρια στο αθλητικό σχολείο “Vorobyevy Gory” (Sparrow Hills), καθώς και στο Sport Club “Rezept-Sport”. Εκτός από το σκανδιναβικό σκι για παραολυμπιονίκες, κάποια στιγμή προσπάθησε να παίξει και ποδόσφαιρο. Στην Ekaterina Rumyantseva απονεμήθηκε η τιμητική διάκριση “Order of Honor” για τα εξαιρετικά επιτεύγματά της το 2018 στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες PyeοngChang.

Μια εξαιρετικά σημαντική επισήμανση, λοιπόν, σε όλα αυτά είναι η εξής: «Η ζωή συνεχίζεται και δεν πρέπει να τα παρατάς».

Γράφει η φιλόλογος – δημοσιογράφος Κατερίνα Σχοινά

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close