Search

Μπουράκ Χακκί (Burak Hakki): Ένας Τούρκος με καρδιά Έλληνα

Ο Burak Hakki γεννήθηκε στις 23 Μαΐου του 1972 στην Κωνσταντινούπολη. Ψηλός γαλανομάτης με μυστηριώδες βλέμμα και γοητευτικό χαμόγελο ο 46χρονος τούρκος ηθοποιός έχει ελληνικές ρίζες, αφού ο πατέρας του κατάγεται από την Κομοτηνή. Σε συνέντευξη του στο περιοδικό TV 24 δηλώνει “Νιώθω την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μου”.

Η μητέρα του κατάγεται από την Γιάλοβα (Yalova) της Τουρκίας και έχει και μία μικρότερη αδερφή την Σενέμ Χακκί Καραμπουλούτ (Senem Hakki Karabulut).

Σπούδασε οικονομετρία και διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ παράλληλα έπαιζε και σε ομάδα μπάσκετ Α’ κατηγορίας στην Τουρκία. Είναι αθλητικός τύπος, λατρεύει το κολύμπι, το σκι και τις καταδύσεις. Τελειώνοντας τις σπουδές του στην Κωνσταντινούπολη κέρδισε μία υποτροφία για το πανεπιστήμιο του Montreux στην Ελβετία. Συγχρόνως άρχισε και το μόντελινγκ παίρνοντας μέρος σε περισσότερες από 1.000 επιδείξεις μόδας σε όλον τον κόσμο.

Το 2003 τελείωσε η καριέρα του στο μόντελινγκ, αφού από το 2000 είχε ξεκινήσει καριέρα ως ηθοποιός, παίζοντας σε κινηματογραφικές ταινίες και σε τηλεοπτικές σειρές. Το “Dudaktan Kalbe” και το “Kaybolan Yillar” είναι από τις σειρές που τον έκαναν γνωστό και πέρα από τα σύνορα της χώρας του. Ως άνθρωπος ο Burak Hakki είναι πολύ απλός, ευγενικός και φιλικός με τους ανθρώπους. Ιδιαίτερα σέβεται τους θαυμαστές του, γιατί όπως λέει και ο ίδιος ξοδεύουν χρόνο για εκείνον και γι’ αυτό πρέπει να αφιερώσει λίγο χρόνο για εκείνους. Η απλότητα και η καλοσύνη του έχει κερδίσει πολλούς θαυμαστές όχι μόνο στην Τουρκία, αλλά και σε Αραβικές και βαλκανικές χώρες, όσο και στην Ελλάδα.

Για πρώτη φορά επισκέφτηκε την Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2010 καλεσμένος του Ant1, που εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει να προβάλει το “Dudaktan Kalbe” με τον τίτλο “Κισμέτ” κάνοντάς τον γνωστό στους Έλληνες. Τότε είχε δηλώσει πολύ χαρούμενος και εκείνο που του έκανε εντύπωση ήταν οι άνθρωποι και το πόσο φιλόξενοι και θερμοί ήταν απέναντι του.

Αγαπά την Ελλάδα και όταν επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά, σε ερώτηση της δημοσιογράφου Αναστασίας Αργυριάδου από το Πρώτο Θέμα, αν ισχύει η είδηση ότι θα πρωταγωνιστήσει σε ταινία του σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη μαζί με την Μαρία Ναυπλιώτου και τον Αλέν Ντελόν, απάντησε, ότι ισχύει και για αυτό άρχισε να μαθαίνει ελληνικά και σκέπτεται σοβαρά την αγορά ενός σπιτιού με θέα την θάλασσα που λατρεύει.

Τον Αύγουστο του 2012 επισκέφτηκε μαζί με τους γονείς του την γενέτειρα του πατέρα του, την Κομοτηνή. Σε συνέντευξη που έδωσε στο “TEK RUMELI TV” και στους δημοσιογράφους Ιλχάν Ταχσίν και Οζτσαν Αλιοσμάν, είπε “Σε αυτά τα χώματα που γεννήθηκε ο πατέρας μου, οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί σαν μια οικογένεια και έχουν θετική ενέργεια και υπάρχει καλοσύνη μεταξύ των ανθρώπων”. Σε άλλη ερώτηση των δημοσιογράφων αν πιστεύει στην Ελληνο-Τουρκική φιλία, ανέφερε πως “θα μπορούσαν να γίνουν υπέροχες δουλειές μεταξύ των Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών, μιας και η τέχνη δεν έχει σύνορα. Οι άνθρωποι στην Τουρκία και στην Ελλάδα συμπαθούν ο ένας τον άλλον, έχουμε σχεδόν την ίδια νοοτροπία, τρώμε τα ίδια φαγητά, ακόμα και η γλώσσα μας μοιάζει”.

Στην προσωπική ζωή του Burak Hakki, ένας είναι ο πρωταγωνιστής και αυτός δεν είναι άλλος από τον μονάκριβο γιο του Ruzgar ( 10 ετών σήμερα) ένα πανέξυπνο και όμορφο παιδάκι, στο οποίο έχει αφιερώσει όλη του την ζωή.

από την Χαρά Αννίνου (2013)

(Η Χαρά έφυγε από την ζωή τον Δεκέμβριο του 2017 έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο)

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Παναγιώτης Ανδρεάδης

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close