Search

Οι σέλφι δεν είναι τελικά και τόσο αθώες όσο φαίνονται

Η σέλφι φωτογραφία έχει μπει για τα καλά στην ζωή των ανθρώπων και κυρίως των χρηστών των social media.

Καθημερινά παρακολουθούμε χιλιάδες άτομα να βγάζουν σέλφι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της εργασίας, την ώρα του φαγητού, μέσα στα μέσα μεταφοράς και σε άλλες διάφορες προσωπικές στιγμές. Αυτό όμως που πλέον έχει πάρει αρνητικές διαστάσεις είναι να τραβήξει κάποιος μια αθώα κατά τα άλλα σέλφι, κάτω από ριψοκίνδυνες συνθήκες.

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη έχουν πεθάνει παγκοσμίως 259 άνθρωποι, λόγω επικίνδυνης σέλφι μεταξύ των ετών 2011-2017, στην προσπάθεια τους να βγάλουν την πιο ασυνήθιστη και τέλεια σέλφι. Μέσος όρος των θυμάτων ήταν η ηλικία των 23 ετών, ενώ άποψη φύλου το 72,5% ήταν άνδρες και το 27,5% γυναίκες. Τα θανατηφόρα περιστατικά σημειώθηκαν στην Ινδία, Ρωσία, Πακιστάν και ΗΠΑ.

Ανάμεσα στις αιτίες θανάτου ήταν οι πνιγμοί, οι πτώσεις από υψηλά κτήρια, κορυφές βουνών, κοντά σε ράγες τρένων από ηλεκτροπληξία και το πιο σύνηθες από τροχαία ατυχήματα.

Τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά θανάτων από τις σέλφι φωτογραφίες έχουν σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου από ερευνητές και επιστήμονες, οι οποίοι πλέον ορίζουν τις σέλφι ως απαγορευτικές, ειδικά σε μέρη τα οποία η πιθανότητα θανατικού περιστατικού εγκυμονεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Write a response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Close
Your custom text © Copyright 2018. All rights reserved.
Close